۸ مهر ۱۴۰۲، ۹:۴۵

مهر گزارش می‌دهد؛

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

بجنورد_ درد معالجه بیماری این روزها در بجنورد و بسیاری از شهرهای کشور از درد بیماری بیشتر شده و دستیابی بدور از چالش به پزشک با هزینه ای معقول، بعضا آرزوی محال شده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها؛ محدثه جوان دلویی؛ اگر به ۱۰ سال قبل بازگردیم، خیلی از شهروندان برای درمان بیماری‌های ساده و حتی یک بار ویزیت شدن راهی مشهد و گرگان و تهران می‌شدند. با گسترش رشته‌های علوم پزشکی و درخواست‌های مکرر مسئولان و مدیران و نمایندگان وقت مجلس برای افزایش رشته‌ها و جذب دانشجو و بخصوص ماندگاری هیئت علمی تدابیری اندیشیده شد که شاید کسی گمان نمی‌کرد اکنون مرکز شهر بجنورد به محل تجمع مطب‌های فراوان پزشکان مختلف با تخصص‌های گوناگون و رفت‌وآمد بیماران تبدیل شود. برنامه مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی بر این بود که به اعضای هیئت علمی با مرتبه استادیاری مجوز تأسیس مطب داده شود درحالی‌که در استان‌های دیگر باید یک پزشک هیئت علمی دانشگاه به مرتبه دانشیاری برسد تا بتواند مجوز تأسیس مطب داشته باشد.

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

نسخه بالا بلند

اینجا مطب یکی از پزشکان متخصص اطفال است قبل از آمدن، برای گرفتن وقت تماس گرفتم منشی بر معطل ماندن در مطب تاکید کرد و ساعتی برایمان در نظر گرفت. وارد مطب شدم طبق معمول شلوغ است هنوز از پزشک خبری نیست. بعد از سلام به منشی می‌گوئیم نوبت داشتم و او بلافاصله می‌گوید ۱۲۰ هزار تومان پرداخت کنید اگر بیمه تکمیلی دارید برگه پرداخت ویزیت بدهم که می‌گوئیم نه. بعد از نیم ساعت معطلی پزشک از راه می‌رسد و بیماران را سریع و در نهایت ۵ دقیقه ویزیت می‌کند و نسخه بلندی برای یک سرماخوردگی ساده کودک تجویز می‌کند.

یکی از مراجعه کنندگان به این پزشک عقیده دارد تجویز زیاده از حد داروهای ضد سرفه برای فرزندش باعث ایجاد آلرژی‌های شدید شده و باز باید در راه رفت‌وآمد پزشک متخصص مربوطه باشد.

پزشک فوق تخصص اطفال است که نوبت گرفتن از او هم زمان براست ویزیتش ۲۰۴ هزار تومان است آزمایشی که برای بررسی وضعیت کودک نسخه می‌کند سر از یک میلیون تومان در می‌آورد.

اینجا فقط پول نقد دریافت می‌کنند

با پزشک متخصص گوش و حلق و بینی تماس می‌گیرم منشی موقع نوبت دادن تاکید می‌کند وجه نقد همراهم باشد. وقتی وارد مطب می‌شوم میبینم که منشی برای دریافت ویزیت از برخی بیماران کارت بانکی می‌گیرد و برخی دیگر را راهی دستگاه خودپرداز نزدیک مطب می‌کند تا وجه نقد پرداخت کنند. البته شاید دریافت ویزیت این پزشک به دلیل عمل‌های جراحی که انجام می‌دهد این گونه باشد. ویزیت این پزشک متخصص آزاد است.

سراغ پزشک متخصص دیگری می‌روم شاید معاینه کردنش ۱۰ ثانیه طول نکشد، او سریع به شنوایی‌سنجی کنار مطب ارجاعم می‌دهد، وقتی به آنجا می‌روم خدمات انجام شده شامل بیمه نمی‌شود.

با مطب یکی از پزشکان متخصص اعصاب و روان تماس می‌گیرم، مدام روی پیغام گیر می‌رود. با مطب پزشک دیگری تماس می‌گیرم برای هفته‌های آتی نوبت می‌دهد و شرایط ویزیت را کامل برایم شرح می‌دهد که چه وقت در مطب حاضر باشم و در این را بدانم که انتظار و معطلی هم دارد.

قید تلفنی نوبت گرفتن را می‌زنم و راهی مطب پزشک متخصص دیگر می‌شوم. که ویزیت وی با بیمه ۲۰۰ هزار تومان است.

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

نوبت دهی حاشیه دار و نسخه‌های دست نویس

به مطب پزشک متخصص داخلی آمده‌ام بسیار شلوغ است و بیمارانی که ساعت‌ها پشت در منتظر آمدن دکتر، پله‌های مطب را بالا و پایین می‌کنند بی حوصله و سرگردان به نظر می آیند. حق ویزیت آزاد است البته خاطرم نیست مبلغ ۱۳۵ هزار تومان مصوبه دولت را دریافت کردند یا مبلغ کمتر. بیماری که صبح در درمانگاهی توسط پزشک معاینه شده است و حالا با مدارک سی تی اسکن آمده تا پزشک نسخه برایش تجویز کند. منشی درخواست پرداخت ویزیت را می‌کند و بیمار پاسخ می‌دهد صبح ویزیت شدم و منشی می‌گوید: ما به ویزیت شما در درمانگاه کاری نداریم برنامه مطب بر همین روال است. از بیمار دیگری که بعد دو روز جواب آزمایش را آورده هم طلب حق ویزیت می‌کند.

اگر در نسخه پزشک تزریق آمپول و سرم باشد از بیمار می‌خواهد تا پس از تهیه دارو، برای تزریقات به مطب بازگردد تا منشی کارهای تزریقات را انجام دهد. هزینه تزریقات هم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.

پزشک نسخه خطی می‌نویسد وقتی می‌پرسم نسخه الکترونیک نمی‌نویسد می‌گوید اینترنت قطع است و… به دلیل همین نسخه خطی نوشتن هزینه داروها هم برای بیمار آزاد حساب می‌شود.

فکر می‌کنم دلیل اینکه چرا چهره رنجور و خسته بیماران پس از خروج از مطب اخمو و ناراحت است را یافته ام.

حکایت تلخ و تکراری تبانی دکتر و داروخانه

نوبت گرفتن از یکی از پزشکان فوق تخصص شهر مراحل مختلفی دارد. نوبت‌های این پزشک برای ۳تا۴ماه آینده است. شاید برخی اوقات به ۶ ماه هم برسد. این پزشک از زمان شروع به کارش بعد از دریافت فوق تخصص اش با بیمه‌ای قرارداد ندارد.

ویزیت امسالش ۱۷۴ هزار تومان است و به تازگی بیمارانش را برای دریافت دارو به داروخانه یکی از بستگان ارجاع می‌دهد و جالب‌تر اینکه منشی پیگیر دریافت داروها از داروخانه است و به بیمارانی که به این داروخانه مراجعه نکنند تماس می‌گیرد ومی گوید کد ملی‌تان را به نسخه پیچ داروخانه داده‌ام تا داروهایتان را آماده کند لطفاً برگردید و از داروخانه مورد نظر داروهایتان را دریافت کنید!!

به عمر چندساله‌ام که برای درمان بیماری‌های خودم، نزدیکان اطرافیانم حتی در شهرهای مختلف استان‌های خراسان شمالی، جنوبی، رضوی، تهران، گرگان و…چنین مسأله‌ای را مشاهده نکردم. حتی برای دریافت داروهایم داروخانه دیگری رفتم وقتی به متصدی چنین مطلبی را گفتم جا خورد و همکاران دیگرش را خبر کرد تا ماجرا را مجدد بشنوند. این هم از حکایت‌های نبود نظارت بر رفتار پزشکان استان است.

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

اول رسید پرداخت، بعد ویزیت

مطب یک چشم پزشک هستم. حق ویزیت آزاد است نوبت هر بیماری که می‌شود پزشک اول درخواست رؤیت رسید پرداخت حق ویزیت را می‌کند که اگر دست بیمار نباشد او را به دنبال منشی می‌فرستد تا رسید را بگیرد! اگر طبق تشخیص پزشک، چشم بیمار نیاز به لیزر درمانی داشته باشد باید کارت خود را به منشی بدهد تا او لطف کند و بیرون از مطب هزینه مربوطه را از دستگاه خودپرداز به کارت یا شماره حساب پزشک یا دیگری واریز کند. بماند که کارمزد کسر از حساب هم از جیب بیمار می‌رود.

به نظر می‌رسد داغ روی داغ وقتی باشد که در یابید حکایت برخی از جراحان و متخصصان ارتوپد که این روزها سرشان حسابی شلوغ است نیز اینگونه است. حق ویزیت آزادشان از یک طرف، دستور برای عمل جراحی‌های بعضاً غیر ضرور با نسخه پیچی سریع از طرفی دیگر و صد البته در این میان از دلسوزی و کار بلدی برخی پزشکان متعهد که تعدادشان کم نیست و به بیماران خدمات می‌دهند هم نباید گذشت.

اَشکال جدید زیر میزی‌

اگر روزی شاهد گرفتن زیر میزی از پزشکان بودیم اکنون شاهد گرفتن هزینه‌های جانبی و رواج ویزیت آزاد هستیم. حالا این سوال پیش می‌آید وقتی پزشکان بنا به دلایلی که شاید منطقی هم به نظر برسد به سراغ بیمه‌ها نمی‌روند پس به چه دلیل باید از جیب مردم هزینه‌ای به منظور درمان پرداخت شود. پس دلیل وجود اداره‌های عریض و طویل بیمه در استان و بجنورد چیست؟

شاید گفته شود پزشکان متخصص و فوق تخصص در درمانگاه‌ها هستند که مردم می‌توانند آنجا مراجعه کنند که هزینه کمتر پرداخت کنند اما واقعاً وضعیت درمانگاه‌ها واین شکل از نوبت گیری بیماران رنجور در ساعت ۵ صبح و چالش‌های نوبت دهی اینترنتی که خود گزارش مفصل می‌خواهد، جواب گوی جمعیت استان است؟

براین اساس خبرنگار مهر به عنوان یک شهروند عادی با رئیس سازمان نظام پزشکی استان تماس گرفت اما مسئولان این سازمان پاسخ‌گو نبودند.

البته همچنان جای خوشبختی دارد که همچنان هستند پزشکان متخصص و فوق تخصص با انصافی که حتی از بیمه‌ی کم کار «سلامت» چشم‌پوشی می‌کنند، با بیماران نهایت مدارا و رأفت را دارند و تا مدت‌های طولانی پیگیر درمان و بهبود بیماران شأن هستند.

زیر پوست مطب‌های پزشکان / وقتی چشم و گوش نظارت‌ بسته می‌شود

کد خبر 5864118

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha