خبرگزاری مهر، گروه استانها - بهرام قربانپور: پشت تلفن صدایی پخته و جانداری توجهم را به خود جلب کرد، صدایی که بر خلاف سنش بسیار پخته، پرمغز و پر مفهوم به ادای کلمات میپرداخت، واژههایی که رژه وار به هم میپیوستند و جملاتی زیبا و ادیبانه به من تقدیم میکردند. بعد از خوش و بِش کوتاه و توأم با محتوایی مهربانانه، ترتیب قرار گفتگو را روی تقویم تنظیم کردیم.
سوار تاکسی فومن شدم، در مسیر رشت به فومن سوالات و گرههای ذهنی زیادی در ذهنم ایجاد شد تا از «حامد» قصه بپرسم، «حامد شکوری» متولد ۶۸ از نخبگان ممتاز گیلانی شهرستان فومن است، که به علت ناسازگاری روزگار عزم ترک دیار کرده است. ساعتی نگذشت که به دیار «بهجت عارفان» رسیدیم با چرخی کوتاه در حال و هوای تاریخی شهر، سراغ «حامد» قصه رفتیم.
در همین حوالی شهر، وارد مغازهای کارگاهی مانند شدیم، جوانی خنده رو و بشاش به استقبال ما آمد، جوانی متواضع، خوش اخلاق و بسیار با ادب به نظر میرسید و البته از نوع چیدمان و شلوغی فضا میشد فهمید که در عین تلاشگری و مشغله زیاد، در کارش دارای نظم و انضباط خاصی است.
چندگانههای افتخارات جوان گیلانی
قبل از اینکه دور میز گفتگو بنشینیم بگذارید کمی برایتان از «حامد» این گزارش بگویم؛ «حامد شکوری» متولد شهرستان فومن در استان گیلان، جوان مخترع و نابغهای که در چندین جشنواره ملی و بین المللی حائز کسب رتبه شده است. از افتخار آفرینی در جشنواره خوارزمی (۸۶) گرفته تا المپیاد روباتیک کشور (۸۸) و همچنین حضور موفق در نمایشگاه بنیاد ملی نخبگان نهاد ریاست جمهوری (۹۲)، نمایشگاه اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران (۹۲)، نمایشگاه انرژیهای نو، سانا، پژوهشکده نیرو (۹۱)، نمایشگاه وزارت کشور (۸۹)و چندین نمایشگاه ملی و بینالمللی تنها گوشهای از پیش نمایش افتخارات این نخبه گیلانی است.
جزئیاتی از پروژه ابتکاری اتصال برق بدون سیم
«حامد شکوری» در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ایجاد فضایی کسب و کار در فومن اظهار کرد: ۸ سالی است که کارگاه تولیدی کیف دوزی دایر کردم و چند نفری هم در این مجموعه فعالیت میکنند.
وی که در دانشگاه هم تدریس میکند، رشته اصلی تحصیلی اش را برق عنوان کرد و افزود: کار تولیدی در گیلان با مشقتهای فراوان همراه است و همین سبب دلسردی تولیدگران میشود.
این جوان گیلانی با اشاره به پروژه ابتکاری اتصال برق بدون سیم اضافه کرد: زمان زیادی برای اجرای این پروژه صرف کردیم و پس از ۸ سال تلاش شبانه روزی به نتیجه رسید.
شکوری به تشریح جزئیات بیشتر پروژه ارسال برق بدون سیم پرداخت و بیان کرد: این سیستم ارسال برق از دو دیش جهت ارسال برق انجام میگیرد، ابعاد دیش ها ۳۵ سانتیمتر در ۳۵ سانتیمتر بوده که با سیستمهای الکترونیکی و … میباشد و مقدار ۱۲و لت Dc در فاصله ۸۰ متری و مقدار دریافت ۵.۷ ولت DC را برقرار میکند.
وی با بیان اینکه در این پروژه نظریه انیشتین در رابطه با اتمهای موجود در هوا و پروژه تسلا رع با هم ادغام کردم، افزود: حاصل ادغام دو نظریه که ر سال ۲۰۱۴ تهیه شده که به ارسال برق بدون سیم (انرژی) ختم شد.
این جوان گیلانی با بیان اینکه در پروژه انتقال برق بی سیم از ۴ روش تبدیل انرژی استفاده میشود، گفت: در حال حاضر منبع ولتاژ دریافتی محدوده ۵.۷dcv ولت بوده که قابلیت ارتقا دارد.
شکوری با اشاره به ارتباط مستقیم میزان ولتاژ و توسعه این طرح با میزان سرمایه گذاری اضافه کرد: هر چه میزان سرمایه گذاری بیشتری در این بخش صورت گیرد و ساخت تخصصیتر شود امکان افزایش ولتاژ نیز دوچندان میشود.
وی با بیان اینکه در نمونه اولیه و ابتدایی این طرح، انتقال برق در محدوده زیر ۸۰ متر اتفاق میافتد، افزود: انتقال برق بدون سیم با ولتاژ پایین برای شارژ تلفن همراه و دیگر لوازم برقی با ولتاژ پایین کاربرد دارد.
کاربرد حیاتی طرح انتقال برق بی سیم در هوافضا
جوان فومنی با بیان اینکه طرح انتقال برق بی سیم در فناوری هوافضا، نظامی و هستهای کاربرد فراوان دارد، گفت: در ابتدا صحبتهای زیادی با بنده برای حمایت در اجرای طرح از سوی مسئولان شد اما سرانجام من را رها کردند.
شکوری با بیان اینکه طرح ارسال برق بی سیم تحول گرا است، اضافه کرد: اگرچه این طرح سبقه ۱۰۰ ساله دارد اما هنوز این فناوری وارد کشور نشده در دنیا فقط دو سه کشور از آن بهره مند هستند و میتوان از این طرح برای توسعه کشور بهره گرفت.
وی با ابراز گلایه از عدم حمایت جدی مسئولان از طرحهای نوآورانه و مبتکرانه افزود: برخی بی مهریها راه مهاجرت نخبگان از کشور را هموار میکند، نخبگانی که میتوانند بمانند و کشور را بسازند.
شکوری با بیان اینکه دولت گذشته هیچ حمایتی از جامعه نخبگانی نکرد، گفت: علی رغم وعدههای رنگارنگ از سوی مسئولان وقت، هیچ حمایتی از سوی دولت نشد و این بی مهریها انگیزه مهاجرت را در من دوچندان کرد.
وی که قصد مهاجرت به کشور رومانی را دارد، معتقد است؛ حمایت از نخبگان در آن سوی مرزها بیش از ایران است و همین موضوع بهانهای برای ترک از وطن شده است.
لزوم تشکیل کارگروه حمایت از نخبگان در گیلان
شکوری با بیان اینکه کار حرفهای کردن در کشور بسیار سخت است، گفت: هیچ گونه حمایتی از جامعه نخبگان و مبتکران در کشور صورت نمیگیرد به عنوان مثال پروژه ابتکاری خودروی برقی تا چند اندازه مورد حمایت قرار گرفت!؟
وی با تاکید بر لزوم تشکیل کارگروه حمایت از نخبگان در گیلان افزود: نخبگان و ایده پردازان باید در زنجیره ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیهای امکانی گیلان قرار گیرند تا استانی آباد و توسعه مند بسازند.
این جوان گیلانی اضافه کرد: اجرای پروژه انتقال برق بی سیم منافع برخیها را تحت شعاع قرار میدهد و از این رو چندان مورد توجه قرار نگرفته و خریدار ندارد.
شکوری با اشاره به اینکه خالق طرحهای نوآورانه زیادی هستم، اضافه کرد: در سالهای گذشته با ارگانها و سازمانهای مهمی همکاری داشتم اما عدم حمایتهای مالی مسیر حرکتم را تغییر داد.
وی با بیان اینکه اقتصاد و حمایت مالی پیش نیاز اجرای یک پروژه است، افزود: اگر چه میتوان با دستهای خالی هم کارهای بزرگ انجام داد اما در برخی پروژهها اگر امکان سنجی نشود و مواد اولیه و الزامات آن فراهم نشود نمیتوان قدم از قدم برداشت.
به نظر میرسد «حامد شکوری» مخترع جوان گیلانی تنها یک مشت از خروار استعدادها و ظرفیتهای این مرز و بوم است که خواسته یا ناخواسته مورد کم لطفی قرار گرفته و در نظر دارد با مهاجرت از کشور، عطایش را به لقایش ببخشد.
انتظار میرود دولت سیزدهم که داعیه دار حمایت از نخبگان است و بارها این مهم از مسئولان بلند پایه کشور در این دولت شنیده شده، تدبیر ویژه ای برای حمایت و بکارگیری از قابلیتهای ارزشمند نخبگان بیاندیشد تا نخبگانی همچون «حامد شکوری» مخترع جوان گیلانی عزم سفر به کشورهای دیگر را نکنند.
نظر شما