۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۹:۱۰

معاون نهاد کتابخانه‌های عمومی:

شرافت کار کتابدار خدمت به حوزه فرهنگ است

شرافت کار کتابدار خدمت به حوزه فرهنگ است

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: شرافت کار یک کتابدار حرفه‌ای خدمت صادقانه در عرصه فرهنگی است که هیچ وقت اجر آن ضایع نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید باقر میر عبداللهی شامگاه شنبه در مراسم آغازین مجلس تابستانی خدمات کتابخانه‌ای عمومی که با حضور کتابداران سراسر کشور در اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: در این برنامه آموزشی سه روزه کتابداران در قالب مدرسه تابستانی با خدمات متنوع کتاب و کتابخوانی آشنا شده و سعی می‌کنند علاوه بر انجام مسئولیت در حوزه امانتداری کتاب، خدمات متنوعی را به مراجعین ارائه کنند.

وی تصریح کرد: دومین همایش بین‌المللی نهاد کتابخانه‌های عمومی در مشهد با محوریت کسب و کارهای کوچک برگزار می‌شود که در این همایش سعی بر این است تا در کنار نقش‌آفرینی کتابداران در حوزه کتاب و کتابخوانی، امر کسب و کارهای کوچک و خرد نیز مورد توجه قرار گیرد.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: همکاران کتابدار ما تلاش می‌کنند تا از اول صبح تا آخر شب خدمات کتابخانه‌ای را به شکل درون کتابخانه‌ای و برون کتابخانه‌ای عرضه کنند که این امر با نوآوری و خلاقیت‌هایی در ۳۱ استان روبه‌رو شده است.

میر عبداللهی افزود: با احترام به همه نظریه‌ها و برنامه‌های گذشته در دوره جدید آموزشی مدرسه تابستانی خدمات کتابخانه‌های عمومی سعی بر این است تا همکاران ما با فرآیند صحیح ارائه کتاب و خدمات دیجیتالی نیز آشنا شوند.

وی آموزش را یک فرآیند بی‌پایان عنوان کرد و ادامه داد: در علوم انسانی هر چند آغاز علم با انگیزه و شور و شوق است اما این آغاز پایانی ندارد و افراد سعی می‌کنند با تکیه بر دانش و فهم خود در این عرصه حاضر باشند.

میر عبداللهی عمل آموزش‌گیرنده را کنشی و همراه با کسب تجربیات مفید اعلام کرد و گفت: در کنار آموزش‌گیرنده، آموزش‌پذیر و آموزش‌دهنده نیز در این فرآیند مشارکت دارند و قطعاً در فضای کتابخانه‌ای یک شرایط تعاملی مطلوبی را شاهد هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برخلاف تصور عامه یادگیری انباشت اطلاعات نیست بلکه به کار بردن دانش و فهم بالا است تا زمینه برای نوآوری و خلاقیت در عرصه آموزش، یادگیری و فهم عمومی فراهم آید.

میر عبداللهی برای شرکت‌کنندگان در این دوره در یادگیری محتوای آموزشی آرزوی توفیق کرد و از کتابداران خواست تا از فرصت آموزش و باز تعریف برخی مفاهیم استفاده کنند.

وی به فضای مطلوب کتابخانه‌ای در کشور اشاره کرد و افزود: ما در حال حاضر سه هزار و ۷۰۰ کتابخانه عمومی در کشور داریم که برای رسیدن به نقطه مطلوب باید این آمار را تا هشت برابر افزایش دهیم که عمدتاً احداث و راه‌اندازی کتابخانه‌های مشارکتی و خیرساز در سطح ملی هدف‌گذاری شده است.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی از کتابخانه‌های عمومی به عنوان فضای فرهنگی و آموزشی امر یاد کرد و ادامه داد: خانواده‌ها به راحتی و با امنیت خاطر می‌توانند فرزندان خود را به کتابخانه‌ها فرستاده تا زمینه آموزش و ترویج مؤثر در این بخش فراهم آید.

کد خبر 5865507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha