۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۱۱

رئیس اداره عشایری استان یزد:

کمبود اعتبار برای مرمت ایل‌راه‌های یزد/گردشگری عشایری فعال می‌شود

کمبود اعتبار برای مرمت ایل‌راه‌های یزد/گردشگری عشایری فعال می‌شود

یزد- رئیس اداره امور عشایری یزد با اشاره به اینکه برای تیغ‌زنی و مرمت ایل‌راه‌های استان به سالانه ۵میلیارد تومان اعتبار نیاز است، گفت: تنها یک میلیارد تومان در سال به این مهم اختصاص می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد شمس در بازدید جمعی از خبرنگاران استان یزد از منطقه ییلاقی عشایر آباده با بیان اینکه جمعیت عشایر کشور بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است که دو درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: جمعیت عشایر استان یزد در حال حاضر به ۴ هزار و ۸۰۰ نفر در قالب هزار و ۴۲۳ خانوار می‌رسد.

وی با بیان اینکه این خانوارها در چهار شهرستان ابرکوه، هرات، مروست و ندوشن زندگی می‌کنند، افزود: عشایر استان یزد ۲۵۰ هزار رأس دام سبک دارند و بیش از ۲۰ درصد گوشت قرمز استان را تأمین می‌کنند.

شمس با اشاره به خدمات اداره امور عشایر به عشایر استان یزد یادآور شد: این خدمات به طور عمده در زمینه‌های توزیع آرد، شکر، سوخت و خوراک دام، تولید و توزیع برق، توزیع پنل‌های خورشیدی، ساخت اتراق گاه‌ها است ضمن اینکه مسائل مرتبط با راه و آب نیز با جدیت در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: ایل‌راه‌های عشایری که اطلس آن در سازمان امور عشایر کشور مشخص شده است، در زمره خدماتی است که باید به طور مستمر برای عشایر انجام شود و نیاز است سالی دو مرتبه این راه‌ها تیغ‌زنی شود اما با کمبود اعتبار در این زمینه مواجه هستیم.

کمبود اعتبار برای مرمت ایل‌راه‌های یزد/گردشگری عشایری فعال می‌شود

رئیس اداره امور عشایری استان یزد یادآور شد: ایل‌راه‌های استان یزد در مجموع هزار و ۵۰۰ کیلومتر است که اگر قرار باشد سالی دو مرتبه تیغ‌زنی انجام شود، بین ۴ تا ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که سالانه تنها یک میلیارد تومان به این امر اختصاص می‌یابد.

وی تصریح کرد: سیاست سازمان امور عشایر، جاده سازی نیست زیرا هم تخریب هم ورود افرادی غیر از عشایر به مناطق ییلاقی را به دنبال دارد بنابراین تنها بحث تیغ‌زنی و مرمت را دنبال می‌کنیم.

اجرای ۷ پروژه آبرسانی برای عشایر استان یزد

شمس در مورد آبرسانی سیار و پایدار به عشایر منطقه نیز بیان کرد: ساخت مخزن و لوله‌گذاری و لایروبی قنوات از اقداماتی است که در راستای آبرسانی پایدار و آبرسانی با ۴ هزار تانکر با کمترین هزینه و گاه رایگان در بخش آبرسانی سیار انجام می‌شود.

وی همچنین از اجرای هفت پروژه عمرانی در حوزه‌های عشایرنشین استان خبر داد و گفت: این هفت پروژه در حوزه آب در حال پیگیری است و برای تکمیل آنها به اعتباری بالغ بر ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان نیاز است.

رئیس اداره امور عشایری استان یزد یادآور شد: این پروژه‌ها در چشمه انجیر و چشمه شور هرات که شامل ساخت مخزن و لوله گذاری است، مروست و ابرکوه اجرا می‌شود.

پیگیری و اجرای ۴ طرح محوری توسط امور عشایر در سطح ملی

شمس همچنین از پیگیری و اجرای چهار طرح محوری که سازمان امور عشایر در سطح ملی دنبال می‌کند، خبر داد و اظهار داشت: این طرح‌ها شامل صنایع دستی، گردشگری عشایری، گیاهان دارویی و تولید گوشت قرمز است.

کمبود اعتبار برای مرمت ایل‌راه‌های یزد/گردشگری عشایری فعال می‌شود

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در امور عشایر استان یزد نیز در این بازدید اظهار داشت: در آئین‌نامه عشایر، مطالبه گری از دستگاه‌ها توسط سازمان امور عشایر دیده شده و راه و شهرسازی، نوسازی مدارس، بسیج سازندگی و … وظایف و مسئولیت‌هایی دارند که این موارد را پیگیری می‌کنیم.

حجت الاسلام علی اصغر موسوی بیان کرد: حضور نیروهای جهادی و بسیج سازندگی در برنامه‌ها و فعالیت‌های مرتبط با خدمت رسانی به عشایر خوب بوده اما سایر دستگاه‌ها نیز باید پررنگ‌تر ظاهر شوند.

وی همچنین به تشریح برنامه‌های فرهنگی در حوزه‌های قرآنی، صنایع دستی و گردشگری عشایری پرداخت و ظرفیت عشایر را در اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسب ارزیابی کرد.

کد خبر 5865706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha