۲۹ مرداد ۱۴۰۲، ۱۳:۵۹

شکاف در کاخ سفید درباره اوکراین/مقام آمریکایی: حق با «میلی» بود

شکاف در کاخ سفید درباره اوکراین/مقام آمریکایی: حق با «میلی» بود

یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت که باتوجه به ناکامی ضدحملات اوکراین علیه روسیه، حالا مقامات آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که باید به درخواست‌ها برای مذاکرات صلح توجه بیشتری می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پولیتیکو در گزارشی نوشته است که مقامات آمریکایی که به شرط حفظ هویت حاضر به گفتگو شده‌اند، اذعان کردند که وقتی مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پارسال درباره بخت‌های ناچیز اوکراین برای پیروزی علیه روسیه حرف زده بود، «کاملا حق داشت.»

بیش از دو ماه پس از آغاز ضدحملات اوکراین علیه روسیه، کی‌یف نتوانسته بیش از چند روستا و دهکده در منطقه زاپروژیا را از روسیه پس بگیرد و در این مسیر دست کم ۴۳هزار سرباز و حدود ۵هزار فقره از تجهیزاتش را نیز از دست داده است. وزارت دفاع روسیه در تازه‌ترین گزارش خود این اطلاعات را منتشر کرد. هرچند دولت اوکراین همچنان تاکید دارد که قادر است تمام قلمرو از دست رفته‌اش را پس بگیرد اما واشنگتن بیش از پیش اطمینانش را از دست داده است.

یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با پولیتیکو گفت: حق با میلی بود؛ ما احتمالا یک فرصت برای ترغیب طرفین به مذاکرات اولیه را از دست داده‌ایم.

میلی نوامبر پارسال در نیویورک گفته بود که اوکراین به احتمال زیاد نمی‌تواند به پیروزی نظامی دست پیدا کند و اینکه کی‌یف، می‌تواند از وقفه زمستانی در جنگ استفاده کرده و با مسکو وارد مذاکره شده و از هرگونه تلفات بیشتر جلوگیری کند.

گفته می‌شد اظهارات او کی‌یف را خشمگین کرده و به ایجاد وحشت در کاخ سفید منجر شده است و در نتیجه رهبران آمریکا بلافاصه برای اطمینان دادن به کی‌یف جهت تداوم حمایت از اهداف افراط‌گرایانه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اقدام کردند؛ اهدافی که از جمله آن می‌توان به پس گرفتن شبه‌جزیره کریمه اشاره کرد؛ منطقه‌ای که از لحاظ تاریخی نیز بخشی از قلمرو روسیه بوده و در سال ۲۰۱۴ نیز در همه‌پرسی به الحاق مجدد به این کشور رای موافق داد.

گزارش رسانه‌ها حاکی از آن است که در واشنگتن از دست کم پارسال بر سر ایده مذاکرات صلح، دودستگی ایجاد شده و جو بایدن، رئیس جمهور و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به شدت مذاکرات را رد کرده و برخی از اعضای ارتش و مقامات اطلاعاتی این کشور خواستار مذاکره با روسیه شده‌اند. این شکاف، همزمان با آماده‌سازی اوکراین برای ضدحملاتش، تداوم پیدا کرد به طوری که برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که به‌رغم خوش‌بینی بایدن و بلینکن، پنتاگون «می‌دانست» که کی‌یف آماده عملیات نیست و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سی.‌آی.ای) نیز انتظار داشت که این ضدحملات به شکست بیانجامد.

به گفته یکی دیگر از مقامات که او نیز به شرط حفظ هویت حاضر به مصاحبه با پولیتیکو شده است، حالا بدبینی در کاخ سفید مُسری شده و دولت بایدن بیش از پیش این سوال را از خودش می‌پرسد که «اگر اذعان کنیم که قرار نیست تا ابد چنین کاری(مذاکره) کنیم، پس چه کاری باید انجام دهیم؟»

مارک میلی همچنین این هفته در مصاحبه با واشنگتن‌پست درباره راه‌حل دیپلماتیک برای پایان‌بخشیدن به جنگ صحبت کرد و گفت که «اگر نتیجه غایی عملیات‌ها این است که اوکراین کشوری آزاد، مستقل و قائم بر خود و قلمرواش هم دست نخورده باشد، این مساله زمان بسیار بسیار زیادی می‌طلبد اما می‌توان از طرق دیگر هم به این اهداف دست یافت؛ شاید از طریق نوعی ابزار دیپلماتیک.»

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته است که هرگونه مذاکرات «در غیاب زلنسکی که عروسک خیمه‌شب‌بازی غرب است، و به طور مستقیم با اربابان او انجام خواهد شد.»

کرملین نیز تاکید کرده است که توافق احتمالی صلح باید «واقعیات قلمرویی جدید» را به رسمیت بشناسد و این یعنی مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا هرگز به اوکراین باز نخواهند گشت.

کد خبر 5865990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha