به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، رحماندوست عصر پنج شنبه در یادمان قیصر امین پور اظهار داشت: شعر قیصر زیبا، دارای آرایه های ادبی و نوآوری بود که این نکته را می توان در شعر بسیاری از شاعران دیگر یافت اما آنچه به این شاعر بها می داد در این بود که در شعر او تفکر وجود داشت.
وی با اشاره به مثنوی مولانا گفت: مولانا در مثنوی خود به زیباییهای ادبی توجه چندانی نکرده است اما آنچه او را تبدیل به مولانا کرد و در مثنوی او مشهود است اندیشه اوست که مورد توجه قرار گرفته است.
رحماندوست همچنین یادآور شد: شعر امین پور یک پیوند ناگسستنی با ریشه های دینی و مفاهیم ادبی دارد.
وی عنوان کرد: اولین اثر قیصر اثر مشهور او با نام "ظهر روز دهم" است که حوادث عاشورا را به تصویر می کشد که جز اولین شعرهای مذهبی کشور است و یک اثر حماسی به شمار می رود.
رحماندوست در بخش پایانی سخنان خود ضمن تجلیل از شخصیت "قیصر امین پور" گفت: او یک شاعر، دوست، استاد دانشگاه و صاحب نظر فرهنگی برجسته بود که تمام ویژگی های مثبت را داشت.
در بخش دیگری از این جلسه عضو هیئت مدیره خانه شاعران ایران گفت: باید تلاش شود تا قیصر امین پور را آنگونه که هست شناخت و از بیان برخی مسائل که در خور او نیست باید پرهیز شود.
محمدرضا عبدالملکیان با انتقاد به برخی از مطالبی که اخیرا در خصوص شخصیت " قیصر امین پور" مطرح می شود، اظهار داشت: این شاعر توانا در طول سالهای فعالیت خود تنها یک جایزه نیما گرفت و در هیچ یک از محافلی که قرار بود از شخصیت او تقدیر شود شرکت نمی کرد و نباید او را یک شاعر حکومتی بدانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ابیان این نکته که "امین پور" در طول سالهای عمر خود با هیچ نشریه، روزنامه و ... مصاحبه نکرد گفت: تنها شعر قیصر بود که به او شهرت داد.
عبدالملکیان در بخش پایانی سخان خود در خصوص اینکه برخی قیصر را یک شاعر دفاع مقدس می دانند گفت: هیچ شاعری در دنیا وجود ندارد که مدافع جنگ باشد و او نیزمدافع جنگ نبود بلکه"امین پور" بیشتر بیان کننده واقعیت های خشنی بود که در طول دوران جنگ در کشورمان انجام شد.
وی ادامه داد: او شعر جنگ هم دارد اما نمی توان گفت او شاعر جنگ است و امین پور بیشتر برای پایداری، مقاومت و مظلومیت ملت شعر گفته است.
عضو هیئت مدیره خانه شاعران ایران در بخش پایانی سخنان خود در خصوص شعر "قیصر امین پور"خاطر نشان کرد: در شعر این شاعر دو مفهوم کلیدی درد و کودکی نهفته است و با این کلمات می توان به شعر او نزدیکتر شد.
نظر شما