به گزارش خبرنگار مهر، سید پرویز فتاح در آئین افتتاح رسمی نیروگاه سیکل ترکیبی نکاء گفت: در شرایط فعلی همه چیز دست به دست هم داده تا ایران کشوری نمونه در دنیا باشد. این درحالی است که امروز می توان با قاطعیت اعلام کرد که از نظر خدمات فنی و مهندسی و برق رسانی به دورترین نقاط کشور و پوشش همه جانبه شبکه برق در منطقه بی نظر مقام نخست را دارد.
وزیر نیرو با اشاره به اهمیت نیروگاه سیکل ترکیبی نکا خاطرنشان کرد: این نیروگاه نشان دهنده عظم ایران برای ساختن است این درحالی است که هم اکنون ظرفیت نصب شده برق کشور 47 هزار مگاوات است که امید می رود این میزان تا پایان سال جاری به 50 هزار مگاوات افزایش یابد.
فتاح با اشاره به این که در حال حاضر 12 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه های گازی با قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: این نیروگاه ها باید به سیکل ترکیبی تبدیل شود زیرا با این کار توان تولید 6 هزار مگاوات برق نیز به ظرفیت منصوبه کشور افزوده می شود.
وی از افزایش بازده نیروگاه ها به عنوان یکی از حسن های تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی ید کرد و خاطرنشان ساخت: علاوه بر این،با این کار می توان بدون هزینه و نگرانی از بابت تامین سوخت، 6 هزار مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق کشور افزود.
وزیر نیرو در عین حال با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در کشور، به ضرورت روی آوردن به انرژی های نو تاکید کرد و گفت: سوخت های فسیلی تمام شدنی است و باید برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر برنامه ریزی گسترده ای صورت داد.
وی با اشاره به تصمیم ایران برای افزایش تولید برق از انرژی هسته ای تصریح کرد: براساس چشم انداز 20 ساله ایران باید 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای را به ظرفیت نصب شده خود اضافه کند.
در این مراسم همچنین مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران نیز به توان بالای متخصصان کشور اشاره کرد و افزود: هر سال نزدیک به 5 هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار تولید می شود که از این میان بیش از 3 هزار مگاوات آن توسط سازمان توسعه برق ایران صورت گرفته است.
محمد بهزاد با بیان این که براساس برنامه ریزی صورت گرفته همه نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد، تصریح کرد: براساس تصمیم های اتخاذ شده بیش از 20 واحد نیروگاه سیکل ترکیبی ساخته و به تدریج وارد شبکه خواهد شد.
وی در عین حال درباره مشخصات نیروگاه سیکل ترکیبی نکا نیز گفت: این نیروگاه مشتمل بر 2 واحد گازی 137/5 مگاواتی و یک واحد بخار 160 مگاواتی است که با همت و تلاش متخصصان داخلی ساخته شده است.
بهزاد ساخت این نیروگاه ها را در تامین برق منطقه شرق و مرکز مازندران بسیار موثر دانست و اظهار داشت: در ساخت این نیروگاه برای نخستین بار از فناوری های مشعل اضافه و سیستم خنک کن یکبار گذر استفاده شده است.
به گزارش مهر، همچنین پرویز فتاح در مراسم کلنگ زنی نیروگاه خصوصی غرب مازندران، این نیروگاه را یکی از مدرنترین واحدهای نیروگاهی دنیا دانست.
وزیر نیرو احداث نیروگاه غرب مازندران را از جمله مصوبات استانی هیئت دولت دانست و گفت: این نیروگاه با سرمایهگذاری بخش خصوصی ساخته می شود و اگر پیشرفت کشور مد نظر باشد چارهای جز انجام امور با سرعت بالا و ضربتی نیست.
به گفته وی، در حال حاضر سالانه پنج هزار و ۵۰۰مگاوات برق وارد مدار می شود .
همچنین، محمد هاشمی، مدیر عامل برق استان مازندران نیز گفت: با ساخت نیروگاه غرب مازندران، افت ولتاژ برق در مناطق غرب مازندران برطرف می شود. این درحالی است که مزمان با این نیروگاه، باید ساخت ۱۲پست و ۳۰۰کیلومتر شبکه توزیع نیز در دستور کار قرار گیرد .
وی افزود: در سال جاری برای ساخت این نیروگاه هزار و ۴۰۰میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و پیش بینی می شود این اعتبار در سال آینده به دو هزار میلیارد ریال افزایش یابد .
این نیروگاه با صرف سه هزار و ۱۵۰میلیارد ریال اعتبار در زمینی به مساحت ۲۰هکتار احداث می شود. واحد اول این نیروگاه در سال ۸۹ به بهرهبرداری می رسد.
در ادامه این مراسم مهندس محمد بهزاد مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران نیز در سخنانی با اشاره به ورود بخش خصوصی به صنعت نیروگاهی کشور یادآور شد: در حال حاضر 4 هزار مگاوات نیروگاه B.O.T و 22 هزار مگاوات نیروگاه به روش B.O.O در دست احداث، مذاکره یا انعقاد قرار داد است.
وی در عین حال از واگذاری ساخت 6 نیروگاه با ظرفیت 6 هزار مگاوات به بخش خصوصی سخن گفت و خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته هر سال سهم بخش خصوصی از نیروگاه هایی که تازه وارد مدار می شوند، بیشتر خواهد شد.
مدیرعامل سازمان توسعه برق ایران گفت: در سال گذشته نزدیک به 21 درصد از ظرفیت نصب شده برق کشور توسط بخش خصوصی وارد مدار شد که این میزان در سال جاری باید به حدود 40 درصد نزدیک شود.
وی در عین حال تشویق، حمایت و جذب سرمایه گذاری غیر دولتی در بخش نیروگاهی را از جمله اهداف ساخت نیروگاه غرب مازندران عنوان کرد و اظهار داشت: این نیروگاه در دو واحد 277 مگاواتی و در مجموع با ظرفیت 554 مگاوات ساخته خواهد شد.
وی با بیان این که این نیروگاه با قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی ساخته می شود، اظهار داشت: سوخت اصلی این نیروگاه گاز و سوخت دوم آن گازوئیل خواهد بود.
به گزارش مهر، مهمترین هدف این طرح افزایش ظرفیت تولیدی برق و ایجاد زمینه های اشتغال در منطقه، تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور و کمک به افزایش پایداری شبکه و بهبود ولتاژ، تشویق، حمایت و جذب سرمایه گذاری غیردولتی در بخش نیروگاهی، پاسخ به نیاز روزافزون مصرف برق منطقه، ناشی از گسترش صنایع و توسعه کشاورزی و نیز افزایش روحیه خودباوری با اتکا به توانمندی های مدیریتی و اجرایی داخل کشور است.
نظر شما