۱۶ شهریور ۱۴۰۲، ۶:۰۲

ژاپن کاوشگر هوشمند خود را برای فتح ماه به فضا پرتاب کرد

ژاپن کاوشگر هوشمند خود را برای فتح ماه به فضا پرتاب کرد

موشک H2A حامل اولین کاوشگر ژاپنی هوشمند ماه از مرکز فضایی تانگاشیما در جنوب غربی ژاپن پرتاب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، ژاپن اولین کاوشگر هوشمند خود برای تحقیق در سطح ماه را به فضا پرتاب کرد. موشک H2A حامل اولین کاوشگر ژاپنی هوشمند ماه برای بررسی ماه (SLIM) روز پنجشنبه از مرکز فضایی تانگاشیما در جنوب غربی ژاپن پرتاب شد.

این پرتاب توسط آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) به صورت زنده نمایش داده شد.

پرتاب این کاوشگر فضایی چندین بار به دلیل شرایط نامساعد جوی به تعویق افتاده بود.

کاوشگر ۲.۴ متری و ۲۰۰ کیلوگرمی برای کاوش دهانه‌ها و توپوگرافی ماه با استفاده از فناوری‌هایی مشابه آنچه در سیستم‌های تشخیص چهره استفاده می‌شود، طراحی شده است. این کاوشگر همچنین مجهز به دوربین مخصوصی است که می‌تواند میزان آهن و سایر عناصر موجود در سنگ‌های سطح ماه را اندازه گیری کند. داده‌های به‌دست‌آمده توسط فضاپیما به‌ویژه به‌عنوان بخشی از برنامه ماهانه آرتمیس سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده (ناسا) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

موشک حامل این کاوشگر همچنین حامل دستگاه‌هایی با مأموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس (XRISM) است که با همکاری ناسا ساخته شده است.

در صورت موفقیت آمیز بودن این مأموریت، ژاپن پس از اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده، چین و هند به پنجمین کشور جهان تبدیل خواهد شد که کاوشگر خود را بر روی ماه فرود می‌آورد.

در آوریل ۲۰۲۳، شرکت ژاپنی Ispace ماژول Hakuto-R را به فضا پرتاب کرد و قرار بود این ماژول اولین وسیله نقلیه خصوصی توسعه یافته جهان باشد که بر روی ماه فرود آید. با این حال، ارتباط با آن از بین رفت و گفته شد که احتمالاً هنگام برخورد با سطح ماه سقوط کرده است.

به گفته متخصصان ژاپنی، کاوشگر هوشمند جدید ژاپن طی سه تا چهار ماه به مدار ماه خواهد رسید تا در ژانویه یا فوریه ۲۰۲۴ بر روی ماه فرود آید.

برنامه فضایی ژاپن یکی از بزرگترین طرح‌های فضایی جهان به حساب می‌آید، اما نخستین تلاش آن برای فرودآوردن یک لندر روی ماه در نوامبر ۲۰۲۲ میلادی با شکست روبرو شد.

کاوشگر فعلی ژاپنی که به ماه اعزام شده، به اختصار اسلیم( SLIM) نام گرفته، کوچک و سبک است. آژانس فضایی ژاپن تصمیم دارد تا آن را در فاصله ۱۰۰ متری یک هدف مشخص روی فرود بیاورد.

لندر با کمک یک کاوشگر کوچک به اندازه کف دست که می‌تواند تغییر شکل دهد، تحولات ماه را بررسی می‌کند و به زمین اطلاعات خود را ارسال کند. نکته جالب آن است که کاوشگر کوچک دوم برای تحقیق و حرکت روی سطح ماه با همکاری یک شرکت اسباب بازی سازی ژاپنی ساخته شده است.

کد خبر 5880770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha