به گزارش خبرنگار مهر، پس از مذاکراتی که از هفته های گذشته بین محمدرضا یزدانی خرم و صنعتکاران برگزار شده بود، در نهایت روز گذشته مقرر شد صنعتکاران به عنوان نایب رئیس فدراسیون و همچنین مدیرتیمهای ملی کشتی آزاد مشغول به کار شود.
آشنایی با محمدعلی صنعتکاران
صنعتکاران قهرمان پیشین کشتى آزاد جهان و المپیک سابقه اى۵۰ ساله در ورزش کشتى دارد. او که چهره اى کاملا آشنا و خوش نام براى علاقمندان کشتى است، ۳ مدال طلا ، نقره و برنز رقابتهای کشتى آزاد قهرمانى جهان و المپیک را در دهه ۶۰ میلادى ازآن خود کرده است.
در کارنامه پرافتخار صنعتکاران علاوه بر قهرمانى در دنیاى کشتى، سوابق سرمربیگرى تیم ملى ایران و مدیریت تیم هاى ملى کشتى آزاد و فرنگى و همچنین مسوولیتهای اجرایى فدراسیون و تربیت بدنى نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران نیز دیده می شود.
صنعتکاران که حدود 2 هفته است از کانادا به ایران آمده متولد ۲۷ اسفند ماه ۱۳۱۶ در محله سرچشمه تهران است که اکنون 70 سال سن دارد. او کشتى را 53 سال پیش و در سن 17 سالگى در زورخانه شهباز در نزدیکى منزلش زیرنظر رحمت الله غفوریان که وی از او بعنوان اولین و آخرین مربى خود یاد می کند، آغاز کرد و الفباى کشتى را از او آموخت.
صنعتکاران طى سالهاى۱۹۶۰ تا۱۹۶۵حدود شش سال عضو تیم ملى کشتى آزاد ایران بود و مرحوم حبیب الله بلور و مرحوم حاج عبدالحسین فیلى مربیان او در تیم ملى ایران بودند. وى در پیکارهاى جهانى سال۱۹۶۱ یوکوهاما که تیم ملى ایران با کسب ۵ مدال طلا، 1 نقره و 1 برنز براى نخستین بار فاتح عنوان قهرمانى جهان شد، در وزن ۶۷ کیلوگرم عنوان قهرمانی را بدست آورد و مدال طلا را بر گردن آویخت.
محمدعلی صنعتکاران در پیکارهاى جهانى سال ۱۹۶۵ منچستر و در وزن ۷۸ کیلوگرم با تساوى مقابل ساکارادزه قهرمان نامدار شوروى به مدال نقره جهان دست یافت. تیم ایران در آن میدان با کسب 3 مدال طلا و۲ نقره براى دومین بار فاتح عنوان قهرمانى جهان شد.
صنعتکاران در المپیک ۱۹۶۴ توکیو مدال برنز وزن ۷۸ کیلوگرم را بر گردن آویخت و در دوران قهرمانی اش نیز چند بار در پیکارهای قهرمانى ارتش هاى جهان شرکت کرد و هر بار به دریافت مدال طلا نایل شد.
وی مسوولیت سرمربیگرى تیم ملى کشتى آزاد ایران را در مسابقه هاى جهانى سالهاى۱۹۷۳ تهران و ۱۹۷۵ مینسک شوروى و همچنین بازیهاى المپیک ۱۹۷۶ مونترال کانادا برعهده داشت و اولین رئیس فدراسیون کشتى ایران پس از پیروزى انقلاب اسلامى به شمار می آید.
صنعتکاران در سال۱۳۵۹و برای 2 سال ریاست تربیت بدنى شهربانى را برعهده گرفت و سپس درسالهاى۱۳۶۲ و۱۳۶۳ به عنوان رئیس تربیت بدنى نیروهاى مسلح جمهورى اسلامى ایران انجام وظیفه کرد و پس از ۲۹ سال و ۶ ماه خدمت، در بهمن ماه سال۱۳۶۳ با درجه سرهنگى بازنشسته شد.
محمدعلى صنعتکاران علاوه بر ورزش کشتى در ورزشهاى جودو و کاراته فعالیت داشته و پس از خاتمه دوران قهرمانى خود در کشتى آزاد در دهه ۶۰ میلادى به جودو و کاراته روى آورد و در این دو رشته رزمى مدارج ترقى را طى کرد. او براى آشنایى با فنون جودو و کاراته به دفعات به ژاپن سفر کرد. صنعتکاران داراى کمربند مشکى دان یک جودو و دان ۶ کاراته نیز می باشد.
نظر شما