مهدي همايونفر، كارگردان تلويزيون در گفت و گو با خبرنگار هنري "مهر"، درباره شرايط حضور فيلم هاي توليد شده به وسيله صدا و سيما در جشنواره فيلم فجر امسال، ضمن بيان اين مطلب گفت: در وهله نخست اين كه من چندان معتقد به اين نيستم كه وضعيت توجه و استقبال مخاطبان يا داوران جشنواره فيلم فجر، دليلي بر خوب يا بد بودن يك فيلم باشد. ديگر اينكه به نظر من نفس اينكه سازمان صدا و سيما پا به عرصه توليد فيلم در كشور گذاشته و در جهت رونق اين صنعت همت گمارده است، مساله اي قابل توجه و پسنديده به شمار مي رود كه بايد نسبت به تشويق اين رسانه تلاش كرد. زيرا سينماي ايران در شرايط كنوني وضعيت نامساعدي دارد و عدم حضور تلويزيون براي توليد فيلم مي تواند به آن لطمه وارد كند.
وي خاطر نشان ساخت: توليد فيلم توسط صدا و سيما به نحوي كه در راستاي نيازها، ضرورت ها و سياست گذاري آن باشد، امري بديهي و طبيعي است. بحث فلسطين، انقلاب و جنگ از جمله مسايل و موضوع هايي است كه صدا و سيما به آن اهتمام ويژه اي دارد و به تبع آن دست به توليد فيلم هايي هم مي زند كه در همين روند و راستا باشد. اين گونه مسايل هم ممكن است چندان با ذائقه مخاطبان خاص جشنواره منطبق نباشد.
اين كارگردان تاكيد كرد: وقتي موضوع خاصي مورد توجه سرمايه گذار است، تهيه كننده هم ملزم به رعايت آن و شيوه ارايه بر مي آيد و چون براي صدا و سيما مضمون اهميت بسيار بيشتري نسبت به ساختار و گيشه دارد، به طور طبيعي فيلم ها رويكردي خاصي هم خواهند داشت كه از نظر فرم و شيوه ارايه كارگردان را هم محدود خواهد كرد.
همايونفر درباره رويكرد شبكه هاي مختلف صدا و سيما به ساخت فيلم هاي تلويزيوني اظهار داشت: كيفيت فيلم هاي تلويزيوني كه طي يك سال گذشته توليد شده، چندان هم بد نبوده است كه بخواهد دست اندركاران تلويزيون را در مورد توليد اين گونه فيلم ها دچار ترديد كند. مهمتر اينكه اين اقدام تلويزيون به توليد صنعت فيلمسازي كشور هم كمك شاياني مي كند و اين مقوله را با شرايط بهتري مواجه مي سازد.
وي ادامه داد: در حال حاضر شبكه هاي 1، 2، 3 و 5 مخاطب خود را به تماشاي فيلم سينمايي عادت داده اند و حتي اگر هر كدام از اين شبكه هاي هفته اي 1 فيلم ايراني هم پخش كنند در طول سال نيازمند 200 اثر هستند كه با توجه به توليد 80 فيلم در سال به وسيله سينماي ايران، توليد فيلم هاي تلويزيوني امري ضروري به شمار مي رود.
مهدي همايونفر در گفت و گو با "مهر":
فيلم هاي تلويزيوني به خاطر توجه به مضمون در جشنواره مطرح نمي شوند
تلويزيون از جمله سرمايه گذاراني است كه تهيه كنندگان خود را موظف به توجه به گيشه نمي كند. از همين رو فيلم هاي تلويزيوني معمولا" در جشنواره آثار مطرحي از آب در نمي آيند.
کد خبر 58873
نظر شما