زهره طبیب زاده نوری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اعتقاد داریم که دختران کشور ما در حال حاضر به دلیل عوامل مختلف فرهنگی و اجتماعی دارای تمایل بیشتری به فعالیتهای علمی در جامعه هستند و جو جامعه را برای حضور اجتماعی و علمی شان امنتر می دانند. بیشتر خانوادههای مذهبی و متدین در زمان شاه به دلیل بافت حاکم بر دانشگاهها از ورود دخترانشان به فضای دانشگاه ابا داشتند اما با فضای امنی که بعد از انقلاب اسلامی ایجاد شد، اقبال عمومی و به خصوص دختران برای حضور در دانشگاه بیشتر شد که البته این اتفاق را می توان یک عنصر مطلوب دانست.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده اضافه کرد : نیازهای خاصی در حوزه مسائل زنان وجود دارد که به حضور خاص و اختصاصی دختران تحصیل کرده کشور برای رفع این نیازها احتیاج داریم. بنابراین ضروری است تا زنان در این عرصه ها تربیت شوند، البته پیش از انقلاب این امکان وجود نداشت و امکان بیشتر برای مردان فراهم بود اما اکنون این فرصت بدون نگاه جنسیتی برای زنان و مردان فراهم است.
مشاور رئیس جمهور در امور زنان افزود : افزایش حضور علمی و تخصصی خانم ها در جمهوری اسلامی ایران را به فال نیک می گیریم. خانمها به لحاظ دیدگاههای دینی باید بتوانند بسیاری از نیازمندی های بانوان را برآورده کنند، بنابراین حضور خانم ها در مراکز علمی تخصصی را واجب می دانیم و دولت و دستگاههای دولتی این وظیفه را دارند که زمینه را برای آحاد جامعه از جمله خانم ها فراهم کنند و هیچ محدودیت جنسیتی قائل نباشند.
طیب زاده نوری گفت : در حال حاضر در رشته های تخصصی علوم پزشکی هر داوطلبی نمره بیاورد، قبول می شود و به لحاظ جنسیتی محدودیتی وجود ندارد. اکنون حدود 125 خانم جراح عمومی داریم. خانم هایی هستند که متخصص کلیه هستند و در زمینه اورولوژی تخصص دارند. ضمن اینکه هم اکنون 60 خانم فوق تخصص قلب در کشور داریم.
نظر شما