به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جمال شهرابی امروز در کنفرانس داده کاوی گفت: دانش نوین داده کاوی یکی از 10 دانش در حال توسعه در دهه آینده است که موجب انقلاب در تکنولوژی می شود. این عامل سبب شد تا در سالهای اخیر رشد سریعی داشته باشد.
وی علم داده کاوی را فرایند کشف دانش پنهان درون داده ها دانست و افزود: این دانش با برخورداری از دامنه وسیع تخصص های مختلف با توصیف، تشریح، پیش بینی و کنترل پدیده های گوناگون اطراف دارای کاربردهای فراوان در حوزه های مختلف است.
دبیر این کنفرانس، سازمانها را مهمترین بهره برداران این علم ذکر کرد و ادامه داد: میزان داده های در دسترس هر 5 سال دو برابر می شود و سازمانی توانا است که قادر باشد حداقل 7 درصد از اطلاعاتش را مدیریت کند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه امیرکبیر تحقیقات نشان می دهد که سازمانها کمتر از یک درصد از داده هایشان را برای تحلیل استفاده می کنند. به عبارت دیگر در حالی که سازمانها در اطلاعات غرق شده اند، گرسنه دانش هستند.
شهرابی گفت: علم داده کاوی پاسخی است به این نیاز. این علم با کشف پنهان داده ها و تامین اطلاعات مورد نیاز ابزار مناسبی است که تصمیم گیرندگان را قارد می سازند تا سریعتر نسبت به آینده عمل کنند و به جای حدسی عمل کردن بر اساس پردازش اطلاعات مطمئن حرکت کنند.
وی تعداد مقالات ارسالی به این کنفرانس را 200 مقاله ذکر کرد و گفت: حدود 137 مقاله انتخاب شد که 97 درصد آن از سوی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری بود.
نظر شما