به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عطار زاده صبح امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه 34 شرکت در حال ارزیابی برای تعیین قیمت پایه سهام توسط کارشناسان رسمی هستند، گفت: 37 شرکت نیز تاکنون واگذار شده است.
مدیرعامل ساتکاب افزود: 6 شرکت ساتکاب از طریق سهام عدالت واگذار و قیمت پایه 14 شرکت دیگر نیز تصویب شده که در حال فروش است و مزایده آنها طی هفته آتی برگزار می شود.
عطارزاده گفت: 7 شرکت نیز از طریق بورس مراحل واگذاری را طی کرده و فهرست شرکتهای انحلالی و در حال تسویه ساتکاب نیز که جزو شرکتهای زیانده بوده یا ماموریت آنها تمام شده، نیز تهیه شده است.
به گفته وی، 27 شرکت نیز به دلیل پیچیدگی خاص در حال تعیین تکلیف برای واگذاری هستند. عطارزاده اظهار داشت: برخی شرکتهای ساتکاب سود ده هستند ولی به لحاظ جمعیت و سنوات جمعیت متناسب با آن باید در خصوص سودده بودن یانبودن مقایسه صورت گیرد، زیرا جمعیتی که از وزارت نیرو در این سیستم وارد شده و سنوات نیز به آنها تخصیص یافته که شاید قیمت آنها مناسب نباشد ولی سودده باشند.
وی با اشاره به اینکه برخی از شرکتهای ساتکاب یک بار در بورس عرضه شده و برای آنها مشتری وجود نداشته به اتخاذ راهکارهایی اشاره کرد که بتوان آنها را به صورت مجدد در بورس عرضه کرد.
عطارزاده در این خصوص تصریح کرد: در این میان می توان به برخی شرکتهای مدیریتی و پیمانکاری اشاره کرد، این درحالی است که با مجوزی که از هیئت عالی واگذاری طی یکی دو هفته اخیر اخذ شده می توان تخفیف 20 درصدی در قیمت لحاظ کرد و دوباره در بورس عرضه کنیم.
وی افزود: براین اساس اگر قانون مذاکره تصویب و اجرایی شود بهتر می توان به عرضه موفق این گونه شرکتها امیدوار بود.
به گفته مدیرعامل ساتکاب، بازار پرتلاطم بورس و محدودیت تقاضا برای خرید از جمله چالشهای واگذاری شرکتهای ساتکاب در راستای اصل 44 قانون اساسی است.
عطارزاده رشد 30 درصدی خالص ارزش فروش در شرکتهای تولیدی ساتکاب طی سال 85 در مقایسه با سال پیش از آن را مورد اشاره قرار داد و گفت: رشد خالص در این شرکتها طی مقطع مورد نظر 3/6 درصد بوده و رشد خالص شرکتهای پیمانکاری رقم 30 درصدی را بخود اختصاص داده است.
وی ارزش صدور خدمات و تجهیزات طی سالهای 80 تا 85 را 2هزار و 352 میلیون دلار ذکر و تصریح کرد: سهم شرکت ساتکاب از این مبلغ 40 درصد بوده است.
مدیرعامل ساتکاب همچنین به پروژه های در حال اجرای ساتکاب در خارج از کشور طی سالهای 85 تا 86 اشاره و ارزش این طرحها را بالغ بر 700 میلیون دلار ذکر کرد.
وی عمده بازارهای هدف برای صدور خدمات و تجهیزات ایران را کشورهای عراق، ارمنستان، پاکستان و افغانستان خواند و امریکای جنوبی، آسیای میانه و آفریقا را ا ز بازارهای هدف برای توسعه صادرات در سالهای آتی ذکر کرد.
عطارزاده گفت: برای حمایت از شرکت های واگذار شده و خصوصی شده در بخش آب و برق ساتکاب، تمهیداتی اتخاذ شده که با این حمایت، ساماندهی و توانمندی آنها دو چندان می شود. مدیرعامل ساتکاب افزود: در مجموع بدهی وزارت نیرو به بخش پیمانکاری 5/2 میلیارد تومان است.
نظر شما