حجت الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این جلسه با اشاره به پیشینه تشکیل ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی اظهار داشت : دو سال قبل شورای عالی انقلاب فرهنگی از سازمان تبلیغات خواست گزارشی درباره فعالیتهای دو سال گذشته هیئت های عزاداری به شورا ارائه دهد که پس از جمع آوری گزارش، وزیر ارشاد پیشنهاد کرد این گزارش در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرائت شود.
وی افزود: پس ازیکسال شورای انقلاب فرهنگی شورای معین رابا ریاست حجت الاسلام رشاد تشکیل داد تا درکمیته مخصوصی سیاستهایی را تدوین کنند که این سیاستها با عضویت وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، نماینده صدا وسیما وسایراعضا تصویب و به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. در صحن شورا با تغییر جزئی ابلاغ ریاست جمهور را در پی داشت.
دکترخاموشی افزود : در شورای معین هدف آن بود که برای ساماندهی سیستمی و نظارت محتوایی و نظارت بهتر در این عرصه سیاستهایی را برای غنی سازی محتوای هیئتهای عزاداری و مراسم دینی که مردم برگزار می کنند ابلاغ کند. از آنجا که شورای عالی انقلاب فرهنگی ضعفها را مشاهده کرده و آسیبها را می شناسد در این بستر شورای ساماندهی شؤون فرهنگی در مناسبت های مذهبی را تشکیل داد و نمایندگان دستگاه را به منظور کارآمدی بیشتر محدود کرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد که هدف از تشکیل این ستاد قرار دادن فعالیتهای یک دستگاه در سبد دستگاه دیگر نیست بلکه هدف اصلی این است که هرعضوی در این موضوع خاص باید ایفای نقش تعریف شده داشته باشد و از موازی کاری پرهیز شود.
وی گفت : تأخیر در تشکیل نخستین جلسه این شورا به علت دیر معرفی شدن اعضای شورا بود، زیرا تصمیم گرفتیم پس از اتمام معرفی نمایندگان این جلسه را تشکیل دهیم، اما باید هر 6 ماه یکبار گزارشی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهیم و دست کم پیش از محرم یکی از این گزارشها باید ارائه شود که در آن به تعداد جلسات، فعالیتهای دستگاهها و نوع سازماندهی و پیش بینی برنامه ریزی آینده اشاره شده باشد.
وی تصریح کرد : ساماندهی شؤون محرم با این هدف ابلاغ نشده که کار مردمی را از دست مردم خارج کند و کارکرد حوزه مردمی در حوزه دین را مختل کند ، ما می خواهیم حوزه نظارت را دقیق تر کنیم و از مردم بخواهیم ما را از آسیبهای موجود مطلع کنند. اگر کتابی برای محرم تولید می کنیم باید به زمان توزیع آن نیز توجه کنیم تا استفاده بهینه صورت گیرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی پیشنهاد کرد نشستها تا چندین جلسه هر 15 روز یک بار تشکیل شده و پس از آن به یک بار در ماه تقلیل یابد و برنامه ها، سیاستها و خط مشی ها به صورت پیش نویس آماده شود.
وی سازمان تبلیغات اسلامی، صدا وسیما، وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی قم و دستگاههای دیگر همچون وزارت کشور، وزارت اطلاعات و ناجا را دستگاههای پشتیبانی و ساماندهی توصیف کرد و اظهار داشت : از چهار نهاد مولد می خواهیم آنچه در سبد تولید دارند به جلسه ارائه کنند .
حجت الاسلام خاموشی گفت : درباره مسئله اجرایی فعالیتها براساس مصوبه می توان از نهادها و سازمانهای غیر دولتی نیز سود برد. این نهادها را می توان به فراخور حال دعوت کرد و از میزان توانمندی آنها در این زمینه سود برد. برای مثال، نیروی مقاوت بسیج می تواند در این میان شورا را یاری نماید و به مرور زمان از آنها برای همکاری دعوت کرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به بخشی از مصوبه که طی آن ادارات کل استانی سازمان تبلیغات اسلامی موظف هستند سالانه گزارش برنامه های خود را در جهت ساماندهی شؤون فرهنگی مراسم سوگواری تهیه و برای بررسی و تصمیمگیری متناسب با منطقه در چارچوب این طرح به شورای فرهنگی استان ارائه نماید، گفت : این امر روشن کننده این مطلب است که باید ستادی در استانها شکل گیرد که تابع سیاستهای مرکز برای بومی سازی برنامه شؤون محرم در استانها باشد.
نظر شما