به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی فرجی امروز دومین سمینار ملی تحقیقات فرش دستباف در تهران گفت: مرکز ملی فرش ایران مصمم است تا با بهره گیری از تجارب اساتید و صاحبنظران این هنر-صنعت زمینه لازم را برای تجارت موفق فرش دستباف فراهم کرده و از این طریق مسیر تعالی فرش را فراهم کند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: انجام تحقیقات، بهره گیری از تجربیات گذشته صنعت فرش، توجه به بازارهای هدف و شرایط فرش ایران در بعد ملی و بین المللی از جمله پیش نیازهای حضور موفق این کالا در بازارهای جهانی است.
به گفته وی، هم اکنون دانشگاهیان، هنرستانهای کارو دانش، مربیان فرش، تجار داخلی و صادرکنندگان این کالا و در یک کلمه کلیه چرخه فرش دستباف ایران از کمبود مطالب علمی و پژوهشی و نیز کتب تخصصی رنج می برند که این به دلیل وجود رویکرد سنتی به این هنر- صنعت است که باعث افزایش هزینه تولید و تجارت و کاهش بهره وری شده است.
فرجی تصریح کرد: چنانچه دغدغه افزایش بهره وری و پایداری این هنر را در کشور و سطوح بین المللی داریم باید رویکرد پژوهشی به این هنر- صنعت داشته باشیم چراکه تحقیقات مسیر راه را روشن کرده و فعالیت های ما را در این عرصه هدفمند می نماید ضمن اینکه از موازی کاری نیز در ساماندهی این کالا جلوگیری می نماید.
به گزارش مهر، سید مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی در پیامی به این سمینار گفت: فرش با پیشینه طولانی، اعصار و قرون متمادی را پشت سر نهاده و همچنان در عرصه های زندگی انسانها نقش آفرینی می نماید این درحالی است که این هنر از انواع رویکردها و اندیشه ای مختلف در هر زمان بهره گرفته یا بر اثر جو غالب با آئین و فرهنگ خاصی هماهنگ شده است.
وزیر بازرگانی افزود: اما بی شک ویژگی های ذهنی و بصری خاصی که در این هنر-صنعت وجود دارد آن را از یک کالای صرفا تجاری به جایگاهی ارتقا می بخشد که جلوه گاه ذوق، اندیشه، اعتقاد و آئین خاصی است که از پشتوانه فکری و فرهنگی برخوردار است.
به گفته میرکاظمی، امروز فرش ایران نیازمند یک زنجیره برنامه ریزی شامل تامین مواد اولیه مرغوب با قیمت مناسب و توزیع به موقع، تولید براساس سلایق بازار با استفاده از تکنولوژی مدرن بدون خدشه دار شدن اصالت آن و بکارگیری شیوه های نوین تجاری در بازارهای داخلی و خارج از کشور است.
وی تصریح کرد: بدیهی است این نگرش، مرکز ملی فرش ایران را موظف می کند تا همواره در ماموریت های خود فرش دستباف را مبتنی بر رویکرد علمی و پژوهشی تعریف نماید و بستر لازم را برای پیداکردن مسیر درست فرش دستباف ایران فراهم آورد.
نظر شما