به گزارش خبرنگار مهر، علی رحمانی بعد ازظهر امروز در سلسله نشستهای علمی - آموزشی بررسی و ارزیابی بازار سرمایه ایران در شرکت کارگزاری بانک کشاورزی گفت: اقتصاد کشور تاکنون بانک محور بوده اما با اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و تاکید بر واگذاری سهام شرکتها از طریق بورس، امیدواریم اقتصاد کشور به سمت اقتصاد بازار محور حرکت کند.
مدیرعامل شرکت بورس با تاکید بر افزایش سهم بازار سرمایه در فعالیتهای اقتصادی تصریح کرد: بورس دارای ویژگی هایی نظیر انسجام و سازمان یافتگی، وجود تعداد زیاد خریداران ، شفافیت اطلاعات، کشف قیمت بر اساس اجماع بازار و غیره است.
به گفته وی ورود به بورس برای تمام شرکتها ممکن نیست، زیرا باید دارای ویژگی هایی باشند.
رحمانی با بیان اینکه بین توسعه بازار سرمایه و رشد اقتصادی رابطه مستقیمی وجود دارد، تصریح کرد: بازار سرمایه برای شرکت ها فرصتی محسوب می شود اما به دلیل وابستگی بالای شرکت ها به سیستم بانکی هنوز ارزش بورس برای آنها مشخص نشده است.
وی با تاکید بر اینکه ورود به بورس برای شرکتها وجه ایجاد می کند، گفت: به علاوه 10 درصد نرخ مالیات شرکتهای بورس کمتر از غیر بورسی هاست و ارزش یابی شرکتها از طریق بورس فراهم می شود و در مجموع تمام موارد یاد شده از مزایای ورود شرکتها به بورس است.
مدیرعامل شرکت بورس گفت: با ابلاغ قانون اصل 44 قانون اساسی ، امکان انتقال دارایی شرکتها از بین خواهد رفت.
وی یکی از مشکلات بورس را عدم عرضه سهام شرکتهایی که با اقبال عمومی بعد از کشف قیمت روبه رو می شوند، عنوان کرد و گفت: در این بین میزان عرضه های بلوکی سهام نیز یک بحث اساسی است که اگر قرار است مشارکت عمومی بر اساس اصل 44 قانون اساسی انجام شود، باید به میزان عرضه های سهام به صورت بلوکی توجه شود.
رحمانی با اشاره به اینکه سعی ما افزایش درصد عرصه سهام شرکتها در بورس بوده است، گفت: درخواست ما عرضه سهام شرکتها به میزان 15 تا 20 درصد بوده که این درخواست را به سازمان خصوصی سازی ارائه داده ایم اما این سازمان نیز نمی تواند بیش از 5 درصد سهام شرکت ها را عرضه کند.
وی از ارائه 100 مجوز جدید به کارگزاران برای دسترسی به ایستگاههای جدید خبر داد و تصریح کرد: از بحثهای اصلی حمایتهای بعد از واگذاری سهام و خصوصی شدن مدیریت های این شرکتها است.
مدیر عامل شرکت بورس با بیان اینکه عدم توجه به آماده سازی شرکتها واگذاری آنها را سرعت می بخشد که البته این امر مقبول نیست ، بر حل مسائل و مشکلات شرکت هایی که قرار است در بورس واگذار شود تاکید کرد.
وی گفت: بورس با وزارت اموراقتصادی و دارایی 17 جلسه در مورد واگذاری سهام بانکها و 12 جلسه برای واگذاری سهام بیمه ها برگزار کرده است.
رحمانی بر شفافیت مطالبات بانکها، مطالبات آنها از دولت و مطالبات مشکوک الوصول ، وضعیت صندوق های بازنشستگی آنها، مشخص شدن وضعیت هزینه های آنها و اساسنامه تاکید کرد و افزود: در بحث واگذاری شرکتهای بیمه نیز مشکلات مربوط به ریسک آنها باید مورد بررسی قرار گیرد تا سهام آنها قابل عرضه در بورس باشد.
وی از برگزاری جلساتی برای واگذاری سهام شرکتهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات، نیرو و نفت خبر داد و گفت: بحث آماده سازی سهام نیاز به کار کارشناسی جدی دارد.
رحمانی نقدینگی ، عمق بازار، شبکه توزیع محصولات ، عدم تنوع محصولات مالی، سیاست های مراجعه دولتی، نبود ابزارهای پوشش ریسک و غیره را از چالش های بازار سرمایه کشور ذکر کرد.
وی همچنین منابع جدید نقدینگی، اقدامات دولت، کاهش ریسک و شفافیت بازار، تقویت اطلاع رسانی ، توسعه بازار و تسهیل دسترسی به آن و بین المللی کردن بورس اوراق بهادار را از راهکارهای رونق بورس اعلام کرد.
نظر شما