۲۹ آبان ۱۳۸۶، ۱۷:۵۴

در نامه‌ به دبیرکل سازمان ملل؛

‌رؤسای دانشگاهها خواستار حل عدالتمندانه مسئله هسته ای ایران شدند

‌رؤسای دانشگاهها خواستار حل عدالتمندانه مسئله هسته ای ایران شدند

رؤسای دانشگاههای ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل در خصوص برنامه‌های صلح‌آمیزهسته‌ای ایران و حمایت از آن اعلام کردند : انتظار است تریبون جهانی ملل متحد از منظری منصفانه و عادلانه به پرونده هسته‌ای ایران بنگرد و تمامی عزم و تلاش خود را در جهت حل مسالمت‌آمیز و عدالتمندانه مسئله بوجود آمده به کار گیرد.

 به گزارش خبرگزاری مهر، متن نامه رؤسای دانشگاهها به شرح زیر است:
 
جناب آقای بان‌کی‌مون - دبیرکل سازمان ملل متحد
 
ایران کشوری بزرگ با تمدن و فرهنگ با شکوه، و نقش بی‌شمار ملت بزرگ ایران برای توسعه و پیشرفت بشری و گسترش و بهبود صلح، آرامش و رفاه مردم جهان زبانزد خاص و عام بوده است. ما از جانب ملتی سخن می‌گوییم که همواره در طول تاریخ پیشقراول زندگی مسالمت‌آمیز و مملو از صلح و آرامش بوده است. کیست که نداند در سپیده دمان تاریخ، این ایرانیان بودند که در اوج عظمت و شکوه، با منش کاملاً انسانی با دیگر مردمان رفتار می‌کردند و این رفتار مملو از انسانیت و مهربانی را همواره در طول تاریخ تاکنون سرلوحه رفتار خود قرار داده‌اند. ما از طرف ملتی صحبت می‌کنیم که همواره به فرهیختگی، مدارا با دیگران، آگاهی، مهرورزی با بیگانگان، احترام به سنتها و ارزش‌های دیگر مردمان، رعایت اصول اخلاقی و رفتار منصفانه در مورد سایرین، معروف بوده‌اند و البته بی‌شک ما از جانب ملتی سخن می‌گوییم که همواره استوار، مستحکم، بر روی پای خود ایستاده و در طول تاریخ راه خود را با دستان خود باز کرده، حیات مستقلانه و عزتمندانه داشته و همواره در مقابل هرگونه ظلم، بیداد و تعرضی با تمام وجود ایستادگی نموده و با احترام کامل به تمام ملت های دیگر، از حقوق خود در تمام جنبه‌ها دفاع کرده است.
 
جناب آقای دبیر کل
حال در آغازین سالهای قرن بیست و یکم، بار دیگر این ملت فهیم و صلح طلب، به دست خود و با اتکا به فکر و فن جوانان مستعدش، گامی دیگر در جهت جهش علمی و تکنولوژیکی و بهبود رفاه و آسایش خود و نیز دیگر ملت‌های جهان برداشته است و در چارچوب قواعد و مقررات بین‌المللی و با انگیزه‌های کاملاً صلح‌آمیز در جهت دستیابی و توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای به پیشرفت‌های چشمگیری نائل آمده است. متاسفانه علی‌رغم پایبندی کامل ایران به مقررات بین‌المللی و تعهدات خود در زمینه پیمان منع تکثیر تسلیحات هسته‌ای (NPT) و اعلام صریح و مکرر این پایبندی و نیز دادن تضمین‌هایی حتی فراتر از تعهدات عادی هر کشور عضو سازمان انرژی اتمی، بار دیگر برخی از قدرت‌های زیاده خواه و انحصار طلب از طرق مختلف در جهت ایجاد مانع بر سر تلاش های صلح‌آمیز ایران و سلب حقوق حقه آن بر آمده‌اند. و باز تاسفی مضاعف، که در حال حاضر این قدرت‌های مستکبر و جنگ‌طلب، شورای امنیت ملل متحد را عرصه تعقیب منافع استعماری خود نموده و با صدور بیانیه و قطعنامه‌های مختلف، اعمال فشار غیرمستند، غیر قانونی و غیر اخلاقی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
 
جناب آقای بان‌کی‌مون
اینک تمامی ملتهای آزاده جهان از شما - به عنوان دبیر کل مهمترین و بزرگترین سازمان بین‌المللی که وظیفه سنگین حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و نیز تامین و ارتقای عدالت و رفاه بشری را بر عهده دارد- انتظار دارند که دوباره شان، اعتبارو شکوه سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن را که بواسطه بلند پروازی‌ها و زیاده‌خواهی‌های قدرت های بزرگی چون ایالات متحده و بریتانیا دچار نقصان شده است، اعاده کنید. بی شک در حال حاضر موضوع پرونده ای هسته‌ای ایران بهترین آزمون برای اعاده آبرو، شان و اعتبار این سازمان جهانی است. بدیهی است که تنها با رعایت انصاف و عدالت و نیز رعایت حقوق و مقررات بین‌المللی در ارتباط با موضوع تلاش های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است که این سازمان می‌تواند امید ملتهای آزاده جهان به آن و صلح و امنیت با ثبات در گیتی را احیا کند.

گزارش مثبت اخیر مدیرکل محترم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص روند رو به پیشرفت همکاری ایران و آژانس، پرده از بسیاری از واقعیات و حقایق این پرونده گشود و شفافیت و قانونمندی رفتار جمهوری اسلامی ایران را به لحاظ نظری و عملی به همه جهانیان ثابت کرد. حمایت همه‌جانبه و مثبت کشورها، سازمان‌ها و جنبش‌های قدرتمند مستقل و آزادی‌خواه جهانی از حق دستیابی ایران به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و تداوم همکاریهای فزاینده آنان حکایت از عزم راسخ و اهتمام جدی جهانیان برای مخالفت جدی و جلوگیری از یکجانبه‌گرایی برخی قدرت‌های بزرگ در عرصه بین‌الملل دارد.

حرکت توسعه‌محور دولتهای مستقل و آزادی‌خواه جهانی با تکیه بر بومی‌سازی و خود اتکایی که اکنون همگرایی مثبتی را در سطح تعاملات جهانی سبب شده است، اراده و عزم ملت‌های بیدار را در احیای حقوق قانونی و مبارزه با تبعیض‌ها و دوگانگی‌ها، مصمم‌تر و قاطع‌تر ساخته است.
 
جناب آقای دبیر کل سازمان ملل متحد
اینک از شما  که از قاره بزرگ و تمدن‌ساز آسیا بر مسند کرسی دبیر کلی ملل متحد نشسته‌اید، انتظار است با نگرشی جامع، عادلانه و  مستقل از حقوق ملت‌های آزاده و مستقل جهان در مقابل زیاده‌خواهی‌های قدرت‌های بزرگ دفاع کرده و برگی زرین در تاریخ پر فراز و نشیب سازمان ملل متحد و تجربه کاری خودتان بر جای بگذارید.

به گزارش مهر، این نامه به امضای رؤسای دانشگاههای الزهرا(س)- اراک – ایلام – ارومیه – بوعلی سینا همدان – بجنورد – بیرجند – بین‌المللی امام خمینی (ره) – پیام نور – تربیت مدرس – تربیت معلم تهران – تبریز – تربیت معلم آذربایجان – تفرش – فنی و مهندسی تربت حیدریه – جامع علمی – کاربردی – رازی – زابل – زنجان – سمنان – سیستان و بلوچستان – شاهد – شهرکرد – لرستان – صنعتی شاهرود – کشاورزی و منابع طبیعی رامین –  ملایر – صنعتی سهند – علامه طباطبایی – علم و صنعت ایران – علوم پایه دامغان – علوم و فنون دریایی خرمشهر – علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان – کردستان – کاشان – گیلان – فردوسی مشهد – شهیدچمران اهواز – شهید بهشتی – یزد – شهید باهنر کرمان – شیراز – صنعتی اصفهان – خواجه نصیرالدین طوسی – صنعتی شریف – صنعتی امیرکبیر – صنعتی شیراز – مازندران -  محقق اردبیلی – ولی‌عصر(عج) رفسنجان – هرمزگان – هنر اصفهان – هنر – هنر اسلامی تبریز – یاسوج – دریانوردی و علوم دریایی چابهار - مجتمع آموزش جندی شاپور – مرکز تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان - امام صادق (ع) – دفاع ملی – شهید رجایی – دانشکده علوم اقتصادی رسیده است.

کد خبر 590316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha