به گزارش خبرگزاری مهر ، روزنامه " کمپاس" در این زمینه نوشت: چندی پیش گزارش دستگاه های اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه های هسته ای ایران موجب شگفتی جهانیان شد زیرا در این گزارش با قاطعیت اعلام شده بود که ایران برنامه های هسته ای تسلیحاتی خود را از سال 2003 کنار گذاشته است.
در این گزارش آمده بود اگر ایران قصد ساخت تسلیحات هسته ای را داشته باشد به یقین این کشور تا پیش از سال 2015 نخواهد توانست به چنین تسلیحاتی دست پیدا کند.گزارش دستگاه های اطلاعاتی آمریکا خط بطلانی بر روی تمامی ادعاهای رئیس جمهور آمریکا نسبت به ایران بود ولی با این وجود سخت است تا باور کنیم این گزارش بدون اطلاع کاخ سفید منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته است.
این روزنامه می نویسد: نظرات زیادی درباره این گزارش نزد کارشناسان موجود می باشد. برخی معتقداند آمریکا بدنبال دلیلی بوده است تا با استناد به آن مواضع و سیاست های خصمانه خود در خاورمیانه را تغییر دهد و این گزارش می توانست بهترین فرصت برای تغییر موضع آمریکا در برابر ایران باشد. گروه دیگری نیز معتقداند گزارش دستگاه های اطلاعاتی آمریکا بدلیل اختلاف نظر میان احزاب تند رو و میانه رو آمریکا بوده منتشر شده و حزب میانه رو آمریکا نیز از این گزارش بسیار حمایت نموده است.
در هر حال جدا از اهداف و موضوعات پشت پرده انتشار گزارش دستگاه های اطلاعاتی آمریکا باید به این نکته توجه داشت که این گزارش باعث کاهش امکان حمله آمریکا و بروز جنگ میان این دو کشور شده است.
احمدی نژاد مبارز سلطه طللبی
روزنامه جورنال ملی نیز در مطلبی نوشته است : ظرف چند سال گذشته موضوع هسته ای ایران بحث روز مقامات مختلف جهان بوده است و رسانه ها همواره برای پوشش آخرین خبرها از تحولات برنامه های هسته ای ایران رقابت شانه به شانه ای را با یکدیگر داشته اند.
آمریکا و هم پیمانانش نگران هستند که ایران هم اکنون در حال غنی سازی اورانیوم باشد و از این اورانیوم برای ساخت بمب های اتمی استفاده نماید. آمریکا نگران است در صورتی که ایران به بمب اتمی دست یابد این موضوع باعث به خطر افتادن منافع آمریکا شود.
آمریکا در راستای متوقف کردن ایران به گزینه های مختلفی از جمله تحریم و تهدید به حمله نظامی متوسل شده است ولی هیچکدام از این گزینه ها علیه ایران کارساز نبوده و ایران به همراه برخی از کشورهای آمریکا لاتین همچنان در صف مقابله کنندگان با آمریکا ایستاده اند. رئیس جمهور ایران بارها در اظهار نظرات خود برنامه های هسته ای ایران را صلح آمیز خوانده و آمریکا را به فرافکنی درقبال این برنامه ها محکوم نموده است. ایران به رهبری محمود احمدی نژاد و بدون توجه به تهدیدات قدرت های بزرگ همچنان به راه خود ادامه می دهد زیرا دیگر کشورها مانند آمریکا و فرانسه نیز از این فن آوری استفاده می کنند.
فروش سیستم های دفاع ضد موشکی S300 به ایران توسط روسیه
روزنامه مدیا اندونزی هم به نقل از آسوشیتد فرانس پرس در خری آورده است : روسیه در راستای کمک به سیستم دفاعی ایران برای فروش سیستم های دفاعی ضد موشکی به این کشور ابراز آمادگی کرده است.
مصطفی محمد نجار وزیر دفاع ایران ضمن تایید این خبر از ارسال تاسیسات اولیه این سیستم به ایران در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت : ما قرارداد خرید این سیستم دفاعی را با روسیه به امضاء رسانده ایم.
برنامه روسیه برای فروش این نوع سیستم دفاعی به ایران موجب انتقاد آمریکا نسبت به آن شده است."اسکات استانزل" سخنگوی رئیس جمهور آمریکا دیروز در این رابطه به خبرنگاران گفت : ما از روند فروش سلاح به ایران بسیار نگرانی می باشیم.
نگرانی "یوسف کالا" از تفرقه میان مردم سولاوسی جنوبی
روزنامه : کمپاس در تحلیل مسائل داخلی کشور خود می نویسد: "یوسف کالا" معاون اول رئیس جمهور دیروز طی سخنانی از وضعیت موجود در سولاوسی جنوبی و همچنین ایجاد تفرقه میان اقشار مختلف این ناحیه ابراز نگرانی کرد و گفت : درست است که دادگاه قانون اساسی اندونزی رأی به برگزاری دوباره انتخابات سولاوسی جنوبی داده است ولی اعتراض و توسل به راه های خلاف دموکراسی می تواند باعث ایجاد تفرقه میان مردم شود و وضعیت این ناحیه را بکلی به خطر اندازد. "کالا" با درخواست از شخصیت های نامی سولاوسی جنوبی برای میانجیگری در راستای حل این مسئله گفت : شخصیت های منطقه باید همه چیز را تحت نظر داشته باشند و با میانجی گری خود مردم را آرام سازند.
لازم به ذکر است پس ازمشکلاتی که دربررسی نتایج انتخابات داخلی سولاویسی جنوبی بوجود آمد، دادگاه قانون اساسی اندونزی طی حکمی خواهان برگزاری دوباره این انتخابات شد که این تصمیم واکنشهای متفاوتی را در میان مردم سولاوسی جنوبی داشته است.
در مبارزه با فساد مالی "یودیونو-کالا" شکست خورده اند
روزنامه کمپاس همچنین در گزارشی دیگر نوشت: نتایج تحقیقات مرکز تحقیقاتی مبارزه با فساد مالی دانشگاه "گاجامادا" نشان می دهد که "سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور اندونزی درراستای مبارزه با فساد مالی شکست خورده است. نتایج این تحقیقات نشان میدهد ظرف چند سال گذشته دولت "یودیونو-کالا" تنها به بررسی فساد مالی در مناطق اهمیت داده اند و از پرونده های فساد مالی کلان براحتی گذشته اند.
درنتایج تحقیقات این مرکزتحقیقاتی ضمن انتقاد ازرئیس جمهور برای حل و فصل برخی از پرونده ه های فساد مالی با کدخدامنشی آمده است : رئیس جمهور با استفاده از کدخدامنشی چند پرونده مهم فساد مالی را حل نمود و این درحالی است که تمامی این پرونده ها باید ازطریق قانون پی گیری وعاملان آن مجازات می شدند ولی این اقدام رئیس جمهور سبب شد تا نه تنها سرنوشت بیت المال مشخص نشود بلکه هیچ عامل فساد مالی نیز در این پرونده ها مشخص نشد.
درقسمت پایانی این گزارش چنین آمده است : فساد مالی درتمامی سطوح اندونزی رسوخ نموده و می توان فساد مالی را در تمامی نهادها مشاهده نمود و این در حالی است که تنها 143 مورد از این پرونده ها که موجب وارد آمدن خسارت 15.077 تریلیونی به اندونزی شده است در حال پیگیری قانونی می باشد.
احزاب سیاسی در تلاش برای وارد شدن به مجلس مناطق اندونزی می باشند
روزنامه کمپاس در عین حال به رقابت انتخاباتی نیز نظر داشته ودر این زمینه آورده است: احزاب سیاسی یکی از مخالفان اصلی شرکت کاندیدای مستقل درانتخابات ریاست جمهوری می باشند وسعی دارند تا با این موضع خود همچنان انحصارخود برانتخابات ریاست جمهوری را حفظ کنند. این درحالی است که همین احزاب اینک برای ورود به مجلس مناطق تلاشهای خود را آغاز نموده اند. با وجود اینکه تنها کاندیدای مستقل حق شرکت در انتخابات مجلس مناطق را دارند ولی احزاب سیاسی با شعار افزایش نقش مجلس مناطق و بالا بردن عملکرد مثبت این نهاد سعی دارند تا قوانین موجود را تغییر داده و پای خود را به انتخابات این مجلس باز کنند.
این پیشنهاد احزاب سیاسی و مطرح شدن آن در جلسه رسمی تیم بررسی کننده قوانین انتخابات در مجلس نمایندگان اندونزی موجب شده است تا مقامات مجلس مناطق درقبال این موضوع موضع گیری کنند.
رئیس مجلس مناطق اندونزی دراولین موضع گیری خود دراین رابطه گفته است: ما نیز می دانیم که عملکرد مجلس مناطق مناسب نبوده ولی این ضعف ناشی از حضور نمایندگان مستقل نمی باشد بلکه اختیارات کم باعث شده است که در عمل این مجلس نتواند هیچ عمل مثبتی انجام دهد. لذا مجلس نمایندگان اندونزی برای بالا بردن عملکرد مثبت مجلس مناطق باید اختیارات این مجلس را افزایش دهد.
نائب رئیس مجلس مناطق نیز اعتراض خود به این موضوع را چنین اعلام کرده است : پیشنهاد شرکت کاندیدای احزاب سیاسی در انتخابات مجلس مناطق پیشنهاد خوبی می باشد و ما نیز پیشنهاد می دهیم از این به بعد کاندیدای مستقل بتوانند در انتخابات مجلس نمایندگان اندونزی شرکت کنند تا بدین وسیله عدالت برقرار گردد.
رئیس جمهور پیشنهاد داد، "یوسریل ایزا ماهندرا" عضو جدید دادگاه قانون اساسی
روزنامه کمپاس نوشت: "سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور اندونزی پیشنهاد داد "یوسریل ایزا ماهندرا" دبیر دولت سابق بعنوان یکی از اعضای دادگاه قانون اساسی مشغول به فعالیت شود.
در همین رابطه طی تماس تلفنی که روزنامه "کمپاس" به "یورسیل" برقرار نمود وی ضمن تاکید بر صحت این خبر گفت : از مدت ها پیش رئیس جمهور درباره این طرح خود با من گفتگو کرده بود و من یکی از 3 فردی خواهم بود که برای عضویت در دادگاه قانون اساسی از جانب رئیس جمهور پیشنهاد خواهند شد.
لازم بذکر است در صورتی که "یورسیل" این سمت را بر عهده بگیرد در نتیجه طبق مقررات وی نخواهد توانست در هیچگونه فعالیت سیاسی و حزب شرکت نماید و باید از عضویت در احزاب سیاسی نیز استعفاء دهد.
اندونزی ترور "بی نظیر بوتو" را محکوم کرد
روزنامه جورنال ملی نوشت: "سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور اندونزی دیروز ضمن محکوم نمودن ترور "بی نظیر بوتو" گفت : اندونزی مراتب تاسف و همدردی خود از این واقعه را به خانواده "بوتو" و همچنین ملت پاکستان، اعلام می دارد و ما امیدوار می باشیم نظم و امنیت در پاکستان برقرار شود تا قوانین اجرا گردیده و به دموکراسی احترام گذاشته شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اندونزی باید از این واقعه درس بگیرد گفت : با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات در اندونزی نیز مانند هر کشور دیگری رقابت های سیاسی به بیشترین میزان خود می رسد و من امیدوارم پلیس، ارتش و سازمان اطلاعات اواضع داخلی را بخوبی کنترل نمایند تا در نتیحه تلاش آنان ما شاهد رقابت سیاسی امن و سالمی در کشورمان باشیم.
لازم بذکر است "بی نظیر بوتو" رئیس حزب مخالف دولت پاکستان دیروز پس از سخنرانی در حضور هزاران حامی خود به ضرب گلوله ترور و در بیمارستان جان سپرد.
"یودیونو" : در دینداری اجبار معنایی ندارد
روزنامه : سواراکاریا در مطلبی به نقل از"سوسیلو بامبانگ یودیونو" نوشت: رئیس جمهور اندونزی معتقد است در دینداری هیچ طرف و یا شخصی نمی تواند عده دیگری را به عملی وادار نماید و در این راستا باید از توسل به خشونت و تمامی مبانی مرتبط با آن خودداری نمود.
وی تصریح کرد : حال وقت آن رسیده است که در دینداری تعامل را سر مشق خود قرار دهیم تا بدین وسیله دموکراسی و همچنین حق دینداری آزاد در کشور به اجرا درآید.
رئیس جمهور با ارجح دانستن منافع کشور به منافع فردی گفت : ما همگی از یک ملتیم و باید با همکاری و اتحاد یکدیگر در راستای منافع کشور خود حرکت و تلاش کنیم که به یقین منافع تمامی ما نیز در پس منافع کشور خواهد بود.
سیاست خارجی اندونزی : جاه طلبی بدون حمایت منابع
روزنامه جاکارتا پست در مطلبی انتقادی در حوزه دیپلماسی یاداور شد: اگر شما همه چیز بخواهید در نهایت چیز کوچکی از همه چیزنصیبتان می شود ویا بدتر از آن هیچ چیز بدست نمی آورد. سیاست خارجی اندونزی در دو سال و اندی گذشته مانند نوجوانی بوده است که بدون در نظر گرفتن توانائی های خود می خواهد به شکل بدی همه چیز را امتحان کند تا وجودش را اثبات کند .
یودیونو پس از انتخاب شدن با رای مستقیم مردم بعنوان اولین رئیس جمهور و با ترکیب توانائی خود برای ایجاد ثبات سیاسی به نظر رسید که اعتماد به نفس لازم برای نگاه به آنسوی مرزها را دارد و آماده است خود را در میان برجسته بین المللی قرار دهد.
در طول سال حضور اندونزی در عرصه های دیپلماتیک و بسیاری از مسائل مهم بین المللی بطور غیر قابل انکاری مشهود بود. اندونزی اصرار داشته است تا از فلسطین و اسرائیل تا عراق و ایران ، کره شمالی ، لبنان و دارفور ، کوزوو و افغانستان گرفته تا مسائل منطقه ای مانند تشکیل جامعه وسیع تر جنوب شرق آسیا و میانمار نقشی داشته و یا حداقل نظرات خود را در معرض قرار دهد.
اندونزی در درگیری فلسطین- اسرائیل و بویژه در درگیری داخلی حماس و فتح خود را میانجی معرفی نمود. یودیونو در مورد عراق تشکیل نیروهای مشترک حافظ صلح که در ابتدا از کشورهای مسلمان تشکیل شده باشد ، پیشنهاد نمود و سربازان خود را تحت نیروهای بین المللی حافظ صلح به لبنان فرستاد. اندونزی همچنین نظرات خود را برای حل مشکلات کوزوو و کره شمالی مطرح نمود و و اعزام پرسنل پلیس به دارفور را پیشنهاد داد.
اگر سیاست خارجی با هدف نشان دادن درگیری فعال یک کشور در مسائل بین المللی و به طبع آن خدمت رسانی به هدف تصویر سازی برای رئیس جمهور باشد ، آن وقت مذاکرات و فعالیتهای سیاست خارجی اندونزی حداقل به اهداف کوتاه مدت خود در این سال رسیده است.
اما اعلام نظر در مورد مسائل و ارائه راه حل برای مشکلات بین المللی هرگز مساوی با اجرای آنها نخواهد بود. در حالی که اعلام نظریک چیز است، پذیرش آن توسط دیگران چیز دیگر و جلب حمایت برای اجرای آن کار واقعی و ادامه حضور و تاثیر گذاری است. اما نیاز به منابع مختلف در شکل دیپلماتهای با تجربه و ماهر ، سیاستهای منظم و مولفه های اقتصادی قوی دارد.
اندونزی بعنوان یک قدرت متوسط آنگونه که حسن ویرایودا وزیر خارجه معتقد است باید بر قدرت نرم تکیه کند یعنی بزرگترین کشور مسلمان و کشوری با بیشترین جمعیت مسلمان میانه رو و کشوری دموکراتیک که رابطه نزدیکی به کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دارد.
سال 2007 نشان داد که اجرای یک نظر به بیشتر از داشته های قدرت نرم اندونزی نیاز دارد. یا حداقل اندونزی ظاهرا به قدرت سخت بیشتری نیاز دارد تا با قدرت نرم آن ترکیب شود و آنچه که پیشنهاد شده است را به اجرا در بیاورد.در نتیجه علی رغم تولید نظریات و ظهور نظریات مختلف برای حل مشکلات بین المللی ، ما از نقش قابل لمس اندونزی در حل واقعی مشکلی کمتر شنیده ایم.
نویسنده در پایان نتیجه گیری می کند بنابراین باید اندونزی در سرمایه گذاری روی موضوعاتی که امکان برنده شدن در آنها را دارد و بیشترین نفع به کشور را دارند ، زرنگ باشد و از تنزل به سطح ملتی که به حرف زدن معروف است و هیچ عملی از وی بر نمی آید اجتناب کند.
نهضت العلماء : آیین های گمراه بدلیل عدم قاطعیت دولت بوجود می آیند
در پایان روزنامه سواراکاریا در رویکروی فرهنگی مطلبی به چاپ رسانده که در ان آمده است :"هاشم موزادی" رئیس سازمان اسلامی نهضت العلماء درباره ظهور برخی از آیین های گمراه به خبرنگاران گفت : به نظر من یکی از عوامل به وجود آمدن این آیین ها عدم قاطعیت دولت در برخورد با آیین های گمراه پیشین بوده است و بنظر می رسد دولت این دسته از عقاید را به حال خود رها می کند تا توسعه یابند و آنگاه بدون قاطعیت به مقابله با آن می پردازد.
وی با نام بردن از آیین گمراه احمدیه گفت : گمراهی احمدیه برای همگان مشخص است زیرا فردی ادعای پیامبری کرده و مدعی شده است که جبرئیل را دیده است ودولت باید در اسرع وقت با این آیین گمراه برخورد کند و جالب اینجاسب با وجود آشکار بودن گمراهی ، ولی احمدیه هنوز هم حامیانی را به سمت خود جذب می کند.
نظر شما