فاطمه آلیا در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آمار اشتغال و بیکاری زنان تحصیلکرده افزود: در آمارهایی که در این زمینه ارائه می شود فقط شاغلین رسمی در سازمانها و ارگانها مد نظر قرار می گیرند. این درحالی است که مشاغل خانگی زنان ، کارهای کشاورزی ، باغداری و ... جزء آمار و ارقام محاسبه نمی شود و همین امر باعث افزایش نرخ بیکاری آنان شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر زنان زیادی در کشور وجود دارند که مشاغل رسمی ندارند و در سطوح مختلف تحصیلی درمنزل در راستای انجام امور مختلف هنری مانند نقاشی، نویسندگی، مطبوعات و...فعالیت می کنند.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در کشورهای دیگر مرکزی وجود دارد که در آن آمار غیر رسمی اشتغال زنان و همچنین مشاغل خانگی آنان درج شده است در حالی که در ایران اینچنین نیست.
آلیا گفت: البته نسبت قابل قبولی بین فارغ التحصیلان دانشگاهی و نرخ اشتغال زنان وجود ندارد و علت آن نیز این است که برخی از جوانان بدون درنظرگرفتن رشته تحصیلی فقط برای اخذ مدرک وارد دانشگاه شده و پس از اتمام تحصیل نیز شغلی متناسب با آن نمی یایند.
وی افزود: با توجه به اینکه ارزش کار خانگی زنان در سرانه ملی تاثیر گذار است به همین دلیل آنچه دنبال می شود محاسبه ارزش کار خانگی آنان است.
نظر شما