۲۴ مهر ۱۴۰۲، ۸:۴۳

مهر گزارش می‌دهد؛

معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

خرم‌آباد - سرمایه‌گذاری روی فرصتی به نام «دیم‌زارها» می‌تواند بسترساز تحقق معادله دو سر بُرد «آب کمتر، تولید بیشتر» باشد، موضوعی که در حوزه کشاورزی لرستان موردتوجه قرارگرفته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: به گفته مسئولان و کارشناسان اقتصادی، یکی از ظرفیت‌های مهم لرستان برای توسعه، بخش کشاورزی آن است، همواره متولیان امر بر این نکته تأکید دارند که بخش کشاورزی می‌تواند در رونق اقتصادی لرستان، ایجاد اشتغال و همچنین ارتقای معیشت کشاورزان این استان مؤثر باشد.

دیم‌زار، شاه‌بیت توسعه‌نیافتگی لرستان

بر اساس سند آمایش، محور و مدار توسعه استان کشاورزی، دامپروری و سپس گردشگری است، در این میان اما به گفته برخی متولیان شاه‌بیت توسعه‌نیافتگی این استان در وجود ۶۰۰ هزار هکتار دیم‌زار در مقابل ۱۸۵ هزار هکتار زمین آبی است.

لرستان حدود ۷۸۵ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و با این اوصاف، باید به این امر اعتراف کرد که حوزه‌ای که به گفته مسئولان می‌توانست توسعه لرستان را رقم بزند، تا کنون چندان هم حرفی برای رونق اقتصادی و اشتغال استان نداشته، چرا که با این روند عدم تخصیص آب به استان و همچنین اجرای سدهای لرستان، ۸۰ درصد اراضی کشاورزی آن دیم و تنها ۲۰ درصد آبی هستند.

این عدم تعادل میان اراضی کشاورزی دیم و آبی لرستان متولیان و نهادهای اقتصادی لرستان از جمله جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را پای‌کار آورده تا شاید با برنامه‌ریزی لازم، این ترازوی نامیزان توسعه حوزه کشاورزی استان را میزان کند و موجب توسعه، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و از همه مهم‌تر ارتقای معیشت کشاورزان لرستان به‌خصوص کشاورزان دیم‌کار که همیشه چشمشان به آسمان و بارش باران، است، شود.

فرصتی به نام «دیم‌زارها»/ معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

طرح «جهش تولید در دیم‌زارهای» لرستان طرحی برای نجات حوزه کشاورزی استان است که با حمایت مالی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان و همچنین همکاری سازمان جهاد کشاورزی اجرا شده و توفیقات خوبی هم در استان داشته، طرحی که می‌تواند امیدها را به توسعه بخش کشاورزی این استان برگرداند.

افزایش تولید در اراضی لرستان با اجرای طرح

سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان دراین‌رابطه، اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در ارزیابی طرح جهش تولید در دیمزارها سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، رتبه سوم را در بین ۲۱ استان به خود اختصاص داد.

وی افزود: این در حالی است که در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ سازمان جهاد کشاورزی لرستان رتبه ۱۴ را داشته است که با این تفاسیر سازمان جهاد کشاورزی لرستان با ۱۱ پله صعود رتبه سوم را کسب کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با تلاش بی‌وقفه و نظارت دقیق، اقدامات هماهنگ، منسجم و اجرای مؤثر در تحقق اهداف اجرای طرح، در بین تمام استان‌های کشور رتبه سوم را کسب کرده است.

شاهرخی، بیان داشت: طرح جهش تولید در دیمزارها سه ضلع جهاد کشاورزی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بانک ملی دارد.

فرصتی به نام «دیم‌زارها»/ معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

وی، عنوان کرد: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، میانگین کشوری ۱۱ درصد تولید گندم، ۱۱ درصد تولید جو، ۱۷ درصد تولید نخود، ۲۴ درصد تولید دانه‌های روغنی و ۵۰ درصد افزایش تولید علوفه افزایش داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، عنوان کرد: این در حالی است که این میزان تولید در استان نیز به همین منوال و حتی در برخی موارد از میانگین کشوری نیز بالاتر بوده است.

شاهرخی، ادامه داد: در لرستان نیز میانگین تولید گندم و جو هر کدام ۱۱ درصد، نخود ۱۷ درصد، علوفه ۵۲ درصد، دانه‌های روغنی ۲۴ درصد و گیاهان دارویی ۱۲ درصد افزایش داشته است.

اجرای طرح خود را در سفره کشاورز نشان می‌دهد

وی، گفت: با کسب و تغییر مثبت رکوردهای تولید در کشاورزی، طرح جهش تولید در دیمزارها را یک فرصت و زمینه مطلوب برای ارتقای میزان تولید، افزایش بهره‌وری، انتقال دانش و یافته‌های نوین، فرهنگ‌سازی برای رعایت تناوب کشت و… می‌دانیم و لازم است از فرصت پیش‌آمده به بهترین شکل استفاده کنیم. تا به دستاوردهای خوبی دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و رعایت تناوب کشت، خود را در کف مزرعه و سفره و اقتصاد کشاورز نشان می‌دهد.

فرصتی به نام «دیم‌زارها»/ معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

شاهرخی، اظهار کرد: امسال ظرفیت استان به ۳۷۰ هزار هکتار افزایش‌یافته است و فرصتی برای افزایش جذب اعتبارات است و لازم است بانک ملی به‌عنوان بانک عامل در اجرای این طرح؛ حمایت و همکاری لازم را داشته باشد.

اجرای طرح جهش تولید در ۳۴۱ هزار هکتار از دیمزارها

مجید طایف مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) لرستان نیز دراین‌رابطه، اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیم‌زارها با همکاری و همراهی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و مجری بودن سازمان جهاد کشاورزی در یک دوره پنج‌ساله، باهدف بررسی تنگناها و اصلاح روش‌های معمول، مکانیزاسیون، خاک‌ورزی حفاظتی، تغذیه، تناوب، مدیریت مزرعه، تأمین بذر محصولات اساسی و…. در مرحله سومین سال اجرا است.

وی با اشاره به ظرفیت این طرح، یادآور شد: با استفاده از این طرح پتانسیل دیمزارها در لرستان افزایش می‌یابد و همچنین با ارتقای ضریب امنیت غذایی و ملی می‌توانیم از آثار مثبت آن بهره ببریم.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) لرستان با اشاره به هدف‌گذاری اجرای طرح جهش تولید در ۳۵۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان، افزود: تاکنون ۳۴۱ هزار هکتار از دیمزارهای استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته است که در این زمینه تحقق ۹۷.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

فرصتی به نام «دیم‌زارها»/ معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

طایف، تأمین ۲۵۵ دستگاه ادوات کشاورزی و تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه، بیمه محصولات، کمک به تولید بذر، کمک به تأمین ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی، هزینه‌های ساختاری، هزینه‌های آموزش پرسنل، هزینه‌های آموزش کشاورزان، هزینه‌های نظارت و کمک‌های فنی مؤسسه دیم، هزینه‌های تناسب اراضی و…. را از دیگر فعالیت‌های انجام شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بر شمرد.

جذب اعتبارات طرح در لرستان افزایش پیدا کرد

غلامحسن کریمی رئیس امور شعب بانک ملی لرستان نیز دراین‌رابطه، اظهار داشت: طرح جهش تولید در دیمزارها و جذب اعتبارات این بخش سال قبل به‌خوبی انجام شد.

وی، اظهار کرد: افزایش سهمیه لرستان در بحث طرح جهش تولید در دیمزارها از بعد مالی و معنوی برای استان خوشایند است و ما نیز تلاش خود را مضاعف می‌کنیم تا بتوانیم به بهترین نتیجه دست پیدا کنیم.

کریمی، عنوان کرد: ازآنجایی‌که اقتصاد استان بیشتر به کشاورزی، دامداری، دامپروری و… وابسته است و صنعت به جایگاه با دوامی نرسیده است؛ لذا تلاش و همکاری در این مسیر می‌تواند ما را به بهترین عملکرد برساند.

فرصتی به نام «دیم‌زارها»/ معادله دو سر بُرد «آب کمتر،تولید بیشتر»

رئیس امور شعب بانک ملی لرستان، اضافه کرد: در بحث تضامین نیز با همکاران در شعب بانک ملی صحبت شده است تا از اعمال سلیقه خودداری کنند و طبق بخشنامه بانک مرکزی اعمال شود.

کریمی، گفت: باتوجه‌به اینکه بخش اعظم تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی بر عهده بانک کشاورزی است؛ اما خوشحال می‌شویم در خدمت کشاورزان باشیم.

کد خبر 5912669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha