به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا عامری روز گذشته در سی و پنجمین گردهمایی معاونین آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در دانشگاه هرمرگان با اشاره به کارگروه نظارت و ارزیابی در این همایش گفت: تدوین شیوه نامه اجرایی برای نظارت و ارزیابی توسط هیئتهای استانی دانشگاهها مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد برای مشارکت تمامی دانشگاهها در این طرح ارزیابی و نظارتی که به وسیله هیئتهای استانی انجام می شود ضوابط اجرایی تعیین شود.
وی به بازنگری در نقش و جایگاه دفاتر ارزیابی و نظارت دانشگاهها و تدوین آئین نامه ای دراین زمینه اشاره کرد و گفت: در آئین نامه جدید دفاتر ارزیابی نظارت دو وظیفه نظارت بر حسن اجرای قوانین و نظارت مستمر به منظور حفظ و ارتقای عملکرد برای دفاتر در نظر گرفته شده است.
مدیر کل دفتر ارزیابی و نظارت وزارت علوم اظهار داشت: همچنین در این آئین نامه سعی بر این است دفاتر ارزیابی به نوعی به دفاتر برنامه ریزی دانشگاهها تبدیل شوند و به اموری مانند ارزیابی اعضای هیئت علمی در چاروبی مشخص، گردآوری امار و تجزیه و تحلیل عملکرد ها بپردازد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دفاتر ارزیابی و نظارت دانشگاهها جایگاه مشخصی ندارند، گفت: این دفاتر هم اکنون به لحاظ ساختاری تحت نظر رئیس دانشگاه فعالیت می کنند که در تلاش هستیم از این پس تحت نظر معاونت آموزشی فعالیت کنند.
عامری به بخش دیگری از مباحث مطرح شده در کارگروه ارزیابی و نظارت این گردهمایی اشاره کرد و افزود: آئین نامه ارتقاء مربیان می خواهد این امکان را فراهم کند تا مربیانی که حداقلهای لازم را برای ارتقاء به دست آورده اند بدون آزمون به دوره دکتری وارد شوند که این موضوع با استقبال معاونین آموزشی مواجه شد.
وی اظهار داشت: همچنین در این زمینه پیشنهاد شد راهکارهایی برای تشویق دانشگاههایی که مربیان را در دوره دکتری بدون آزمون می پذیرند اندیشیده شود. یکی از این پیشنهادات ارائه حمایتهای مادی در قالب 50 میلیون تومان توسط وزارت علوم بود. همچنین پیشنهاد شد تشویقهایی برای اساتید این مربیان درنظر گرفته شود.
مدیر اجرایی سی و پنجمین گردهمایی معاونین آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در مورد عملکرد دفتر ارزیابی و نظارت گفت: مکانیزه کردن بسیاری از امور مرتبط با دفتر، طراحی بانک جامع اطلاعاتی دانشگاهها، به روز رسانی اطلاعات مربوط به وضعیت اعضای هیئت علمی و همچنین متقاعد کردن سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق برای جذب 3 هزار عضو هیئت علمی برخی از فعالیتهای صورت گرفته در این دفتر به شمار می آیند.
عامری از افزایش سهمیه سربازی اعضای هیئت علمی در سال جاری خبر داد و به طرح ارزیابی و نظارت اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از 120 موسسه غیرانتفاعی مورد ارزیابی قرار گرفته اند و نتیجه گزارش به آنها ارائه شده است و با توجه به درخواست شورای عالی انقلاب فرهنگی بازدید از دانشگاه آزاد نیز آغاز شده است.
وی اضافه کرد: دانشگاه پیام نور نیز توانسته است جذب اعضای هیئت علمی خود را از 300 به 1000 افزایش دهد که این تعداد درآینده به 3000 هزار عضو هیئت علمی افزایش می یابند.
نظر شما