۲ آذر ۱۳۸۶، ۱۲:۱۷

دکتر برزویی خبر داد:

تدوین سند راهبردی برنامه ریزی آموزش عالی / کاهش صدور مجوز تحصیلات تکمیلی برای دانشگاه آزاد

تدوین سند راهبردی برنامه ریزی آموزش عالی / کاهش صدور مجوز تحصیلات تکمیلی برای دانشگاه آزاد

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان اینکه 11 گروه برنامه ریزی و گسترشی و 2 کمیته معارف و راهبردی برنامه ریزی در وزارت علوم فعال هستند، گفت: کمیته برنامه ریزی دفتر گسترش تلاش می کند سند راهبردی توسعه برنامه ریزی آموزش عالی کشور را در چشم انداز بیست ساله طراحی کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رجبعلی برزویی روز گذشته در سی و پنجمین گردهمایی معاونین آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در دانشگاه هرمزگان با اشاره برنامه های وزارت علوم برای توسعه تحصیلات تکمیلی و پیشنهادات ارائه شده توسط معاونان آموزشی دانشگاهها در این راستا افزود: حذف سخت گیری در کمیته گسترش تحصیلات تکمیلی، حذف موانع و ایجاد سرعت در تصویب رشته های بین رشته ای، توسعه همکاریهای علمی بین دانشگاههای بزرگ و کوچک از جمله پیشنهادات ارائه شده در کارگروه تحصیلات تکمیلی بود.

وی اظهار داشت: توسعه همکاریهای بین دانشگاهی در صورت جدیت در تفاهم نامه از نظر وزارت علوم منعی ندارد. حمایت از برگزاری دوره های بین المللی نیز با تصویب آئین نامه تدوین شده امکانپذیر است.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی حمایت مادی از دروه های تحصیلات تکمیلی، افزایش بورسیه ها، ایجاد رشته های بین رشته ای با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، استفاده از اساتید بازنشسته در مناطق محروم و در حال توسعه، برداشتن موانع برای فرصتهای مطالعاتی 6 ماهه دانشجویان دکتری و پرداختن هر چه بیشتر به کیفیت در کنار کمیت را از دیگر موارد پیشنهادی و مورد بحث در کارگروه تحصیلات تکمیلی گردهمایی معاونین آموزشی دانشگاهها ذکر کرد.

وی در مورد عملکرد و اهداف وزارت علوم در زمینه گسترش آموزش عالی اظهار داشت: افزایش شاخص نسبت پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به تعداد کل دانشجویان، حمایت از مشارکت دانشگاههای بزرگ در تدوین برنامه های درسی جدید به ویژه در رشته های میان رشته ای، حمایت از برگزاری دوره های مشترک در دانشگاهها و موسسات پژوهشی برای استفاده از پتانسیل موجود موسسات از اهداف وزارت علوم در راستای توسعه تحصیلات تکمیلی است.

توسعه دوره های کارشناسی ارشد شبانه در دانشگاههای دولتی

برزویی حمایت از دانشگاههای درحال توسعه برای ایجاد دوره های تحصیلات تکمیلی با همکاری دانشگاههای مادر، توسعه دوره های کارشناسی ارشد شبانه در دانشگاههای دولتی را نیز از موارد مورد تأکید معاونت آموزشی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: معاونین آموزشی باید اهتمام ویژه ای برای ایجاد دوره های تحصیلات تکمیلی در دوره های شبانه در سال آینده انجام دهند.

وی با اشاره عملکرد وزارت علوم در جهت صدور مجوز برای تحصیلات تکمیلی گفت: مجوزهای صادر شده دفتر گسترش در دروه های تحصیلات تکمیلی به دانشگاههای دولتی در سال 83 در مجموع 121 بوده، در سال 84 به 114 و در سال 85 به 278 رسیده است.

رشد نزولی صدور مجوز تحصیلات تکمیلی برای دانشگاه آزاد و رشد صعودی در پیام نور

مدیر کل دفتر گسترش وزارت علوم در زمینه برنامه های انجام شده وزارتخانه در راستای کیفی سازی افزود: رشد نزولی صدور مجوزهای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد از سال 83 تا 85، از سوی دیگر رشته های دایر در دانشگاههای دولتی و پیام نور با رشد 14 درصدی در ارشد و 8 درصدی در دکتری تخصصی مواجه بوده است. پذیرش دانشجو در سالهای 83 تا 86 در کارشناسی ارشد دوره های دولتی روزانه از 9 هزار و 500 به 16 هزار در سال 85 افزایش یافته و در سال 86 نیز شاهد ظرفیت 18 هزار و 500 در بخش دولتی روازنه، 9 هزار و 200 در شبانه و 3 هزار ظرفیت در دانشگاه پیام نور بودیم.

وی با بیان اینکه همچنین در سال 86 ظرفیت دوره های دکتری به 3 هزار نفر می رسد، گفت: دانشگاه آزاد نیز 16 هزار و 800 در تحصیلات تکمیلی سال 86 پذیرش داشت.

افزایش ظرفیت دوره های کارشناسی ارشد و دکتری

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در مورد آمار دانشجویان گفت: در دوره های کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی جمعیت دانشجویی روزانه در حال حاضر 47 هزار نفر و در دوره های دکتری 11 هزار و 500 نفر است. 21 هزار نفر در دوره های کارشناسی ارشد شبانه و 7 هزار نفر نیز در پیام نور تحصیل می کنند که رسیدن به 73 هزار دانشجوی کارشاسی ارشد و دکتری به 15 هزار در 2 سال آینده در دوره های روازنه در دستور کار است.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر در مورد برنامه های درسی نیز رشد داشتیم، گفت: در این سالها 117 برنامه در کارشناسی ارشد و 38 برنامه جدید در دوره دکتری ایجاد شده است.

برزویی فیزیک دریا، زیست فناوری، نانوبیوتکنولوژی، علوم و فناوری نانو، فناوری اطلاعات، رادیوالکتریک، طراحی سیستمهای موشکی، در هنر رشته های طراحی، مرمت، تاریخ تطبیقی، تربیت بدنی، سنجش و اندازه گیری، فلسفه اسلامی، آموزش زبان روسی، مدیریت استراتژی، اقتصاد نفت و گاز را به عنوان برخی رشته های مورد نیاز کشور که در 2 سال اخیر در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسیده اند، ذکر کرد.

کد خبر 591644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha