۲۹ مهر ۱۴۰۲، ۱۳:۲۴

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد؛

تبدیل اقامتگاه‌های بومگردی‌ آذربایجان‌شرقی به خانه‌ صنایع دستی

تبدیل اقامتگاه‌های بومگردی‌ آذربایجان‌شرقی به خانه‌ صنایع دستی

تبریز-معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بر اساس تصمیمات جدید این معاونت تمام اقامتگاه های بومگردی آذربایجان شرقی به خانه های صنایع دستی تبدیل می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به تنوع و ظرفیت‌های بسیار وسیع انواع صنایع دستی آذربایجان شرقی و نیز تعدد اقامتگاه‌های بومگردی در مناطق مختلف این استان، می‌توان با تبدیل آنها به خانه‌های صنایع دستی نسبت به رونق اقتصادی جوامع محلی و نیز توسعه صنعت گردشگری اقدام کرد.

وی اظهار کرد: با تبدیل هر واحد بومگردی به خانه صنایع دستی، هر یک از این واحدها باید به کارگاه، نمایشگاه و محل فروش صنایع دستی هر منطقه تبدیل شود که مجوزهای آن با رعایت دستور العمل های تدوین شده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی صادر می‌شود.

جلالی به کارگیری استادان و هنرمندان رشته‌های گوناگون صنایع دستی را یکی از اهداف اصلی تبدیل واحدهای بومگردی به خانه‌های صنایع دستی برشمرد و ادامه داد: این طرح می‌تواند یکی از زمینه‌های مهم اشتغالزایی در روستاهای هدف گردشگری و کمک به رفع بیکاری در این مناطق شود.

وی یکی از مأموریت‌های مهم معاونت صنایع دستی را تسهیل گری برای ایجاد اتحادیه‌های صنایع دستی در استان‌های مختلف کشور اعلام و اضافه کرد: هر یک از استان‌ها و مناطق مختلف روستایی باید بنا بر استعدادها و ظرفیت‌های موجود خود نسبت به راه اندازی این اتحادیه‌ها اقدام کنند که این موضوع منجر به تجمیع توانمندی‌ها و نیز بهره مندی بیشتر از تسهیلات دولتی می‌شود.

جلالی توجه به صنایع دستی در دولت سیزدهم را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به اینکه تسهیلاتی از محل تبصره‌های ۱۶ و ۱۸ برای فعالان این حوزه پیش بینی و پرداخت شده است، گفت: تا پیش از این نوع تسهیلات برای تولید در نظر گرفته می‌شد که از این به بعد در نظر داریم این وام‌های کم بهره با هدف جذب مشتری پرداخت شود، چون اعتقاد داریم تولید بدون مشتری، فروش و کسب درآمد فایده‌ای ندارد.

وی رویکرد معاونت صنایع دستی برای ارائه تسهیلات را تشویق و تقاضا محور بیان کرد که در این راستا رایزنی‌هایی برای تهیه و تدوین سناریوهای مختلف برای این نوع تسهیلات و نیز ایجاد هم گرایی با سایر دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل آغاز کرده‌ایم، چون صنایع دستی از جمله حوزه‌های فرابخشی است.

جلالی یکی از برنامه‌های مهم معاونت میراث فرهنگی و اداره کل آذربایجان شرقی را ایجاد ناحیه صنعتی صنایع دستی قزلجه میدان در بخش ورودی شرق تبریز اعلام و اظهار کرد: این ناحیه صنعتی که توسط شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی در دست ساخت و واگذاری است، می‌تواند رونق صنایع دستی و تحولات عمیق اقتصادی در این حوزه را سبب شود.

به گفته وی ارزیابان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تمام مراحل اداری و صدور مجوزهای لازم برای ناحیه صنعتی صنایع دستی قزلجه میدان را به اتمام رسانده و به زودی شاهد بهره برداری از فاز اول این ناحیه خواهیم بود.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تلاش برای ثبت ملی و جهانی انواع صنایع دستی فاخر ایران را یکی از برنامه‌های اولویت‌های این معاونت برشمرد و گفت: باید توجه داشت که ثبت هر یک از این صنایع به معنی ایجاد کارگاه، اقتصاد و فروش است که بتواند چرخ اقتصادی هر منطقه را متحول کند، وگرنه اعطای یک لوح ثمری ندارد.

جلالی با اشاره به اینکه اگر صنایع‌دستی دغدغه ذهنی همه باشد، می‌توان گام‌های مؤثری در راستای توسعه و معرفی آن انجام داد، نقش آموزش عالی در حوزه صنایع دستی را بسیار مهم خواند و خواستار همکاری دانشگاه‌ها در این زمینه شد.

وی گفت: تولید، اشتغال، ارزآوری و تجاری سازی فرآیندهای مهمی هستند که در خصوص صنایع‌دستی به طور همه جانبه باید مورد توجه قرار بگیرد که این موضوع همت جمعی می‌طلبد.

کد خبر 5917571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha