به گزارش خبرگزاری مهر، این حادثه که درنوع خود در تاریخ انگلیس بی نظیراست ، موجی از انتقاد را ازسوی افکار عمومی ، رسانه ها و مقامات عالی رتبه این کشور را به دنبال داشته است .
دامنه این انتقادها به حدی گسترده بود که افزایش فشار از سوی افسران برجسته نیروهای مسلح انگلیس را به براون دربرداشت . این افسران درمجلس اعیان انگلیس با اتهام به دولت مینی بر ناتوانی طولانی مدت درتامین مالی 175 هزار نفر از نیروهای مسلح، کشته شدن شمار زیادی ازسربازان درجنگ های افغانستان وعراق ، او را " مایه خفت وخواری " خود و نیروهای مسلح دانستند.
نگرانی دولت انگلیس و واکنش های عمومی
براساس گزارش رسانه مالیاتی ایران ، جنجال برسر مفقود شدن دیسک های حاوی اطلاعات مالیاتی و شخصی بیش از 25 میلیون شهروند انگلیسی و استعفای اجباری مقامات عالی رتبه ی مالیاتی این کشور ، دولت پنج ماهه ی گوردون براون ، نخست وزیری انگلیس ، را به وحشت انداخته و موجی از سوالات مطرح شده ازسوی عموم را مبنی برعدم توانایی و قابلیت ایستادگی او دربرابر مبارزه طلبی های حزب محافظه کار دربرداشته است.
این خبر هم چنین ، موجی از نگرانی و انتقاد رسانهها و افکار عمومی این کشور را نسبت به امنیت مالی و ناکارآمدی نظام اداری دولت پدید آورده است.
برای کشوری که مسئولانش خود مرتب از سوء استفادههای مالی و اداری کلاهبرداران از هویت افراد از طریق یافتن تنها یک سرنخ از مشخصات افراد صحبت می کند ، ناپدید شدن این حجم انبوه از اطلاعات چیزی جز فاجعه ملی نیست، فاجعهای که به مرور تبعات حیرت انگیز آن آشکار خواهد شد.
بر اساس قوانین انگلیس همه شهروندان این کشور، بدون توجه به موقعیت مالی آنان، تنها در صورت دارا بودن فرزند تا سن 16سال به طور کلی و تا سن19در صورت اشتغال تمام وقت به تحصیل فرزند، مستمری مختصر ماهانهای دریافت میکنند.
رویداد اخیر نشاندهنده آن است که اطلاعات خصوصی تقریبا همه خانوادههای دارای فرزندان زیر سن 19سال ناپدید شده است.
کارشناسان مالی انگلیس معتقدند اطلاعات موجود از افراد در دیسکهای مفقود شده، به اندازهای است که در اختیار داشتن آنها به سودجویان و کلاه برداران اجازه سوء استفاده از موجودی حساب بانکی مردم و یا برقراری قراردادهای مالی با موسسات مختلف برای برداشت منظم از حساب افراد را بدهد.
واکنش دولت به حادثه
باوجود هشدار تحلیلگران اقتصادی انگلیس درباره ی گستردگی دامنه ی این فاجعه دولت این کشور به شدت برسرپوشی گذاشتن براین موضوع تلاش می کند. آلستر دارلینگ ، وزیر دارایی دولت انگلیس ، در یک اقدام مایوسانه و انفعالی در سخنانی در مجلس عوام سعی داشت اوضاع را به گونه ای تحت کنترل دولت جلوه دهد . وی گفت : جای نگرانی دراین باره وجود ندارد.
دارلینگ در اظهاراتی که با خنده ی نمایندگان مجلس و حتی اعضای حزب حاکم کارگر همراه بود، ادعا کرد : با وجود وحشتناک و گسترده بودن حجم اطلاعات مفقود شده، پلیس اعلام کرده تا کنون هیچ علتی برای نگرانی از بابت افتادن این اطلاعات به دست افراد ناباب گزارش نشده است.
کاهش محبوبیت حزب کارگر ، پیشی گرفت حزب محافظه کار حادثه اخیر برمیزان محبوبیت حزب کارگر ، حزب دولت انگلیس ، نیز تاثیر بسزایی گذاشته است . حزب محافظهکار که بزرگترین منتقد دولت به شمار میرود، اکنون گم شدن این اطلاعات را دستمایه حمله به دولت قرار داده و توانسته محبوبیتی رابه دست آورد که از سال 1992سابقه نداشته است.
این حزب اززمان انتخابات سال 1997به بعد ، درکسب اکثریت کرسیهای مجلس عوام برای تشکیل دولت موفق نبوده است.
با این حال نظرسنجی های انجام شده پس از انتشار خبر گم شدن اطلاعات مالیاتی ازسوی دولت انگلیس ، نشان دهنده ی کاهش حمایت از گوردون براون و دولت او است.
نافزون براین ، تیجه ی یک نظرسنجی جدید دیگر که چندی پیش منتشر شد، نشانگر افزایش محبوبیت حزب محافظهکار بریتانیا در برابر حزب حاکم کارگر تا بالاترین حدممکن در 15 سال گذشته است.
این نظرسنجی ، محبوبیت محافظهکاران را نزد افکار عمومی 41 درصد و محبوبیت حزب کارگر را به رهبری "گوردون براون" تنها 32 درصد نشان می دهد.
هم چنین براساس یک نظرسنجی اینترنتی که برای شبکه ی چهارتلویزیونی انگلیس انجام شد ، حاکی ازآن است که پس ازاین حادثه ، میزان حمایت ازگوردون براون کاهش یافته است.
دریک نظرسنجی انجام شده برای تایمز لندن نیز آمارها نشان می دهد که اعتماد به توانایی گوردون براون به عنوان نخست وزیر انگلیس کاهش یافته است.
مقامات دولت انگلیس ناچاربه عذرخواهی شدند
براون که حتی روی کارآمدن او نیز بحث برانگیزاست وپس از وعده کاهش نیروهای انگلیسی در عراق روی کارآمد ، همراه با آلیسر دارلینگ و تحت فشار احزاب مخالف ، از مفقود شدن این اطلاعات عذرخواهی کرد.
دولت انگلیس با وجود عذرخواهی براون در پارلمان به دلیل بروزنگرانی و ناراحتی برای میلیون ها نفر ازشهروندان انگلیس و استعفای مقامات عالی مالیاتی بازهم گفته های خود راتکرارو اعالام کرد : هیچ نشانه ای وجود ندارد که ثابت کند این اطلاعات به دست تبهکاران افتاده باشد با این حال هیچ توضیحی راجع چگونگی بروز این اتفاق نداد.
زمزمه های برکناری وزیردارایی انگلیس
ادعای گری ، رییس سازمان امورمالیاتی انگلیس ، مبنی بر وجود ضعف اجرایی چشمگیردر سیستم مالی و مالیاتی انگلیس به عنوان یکی ازدلایل اصلی رویدادن این حادثه ، اذهان را به این سوی این نکته سوق داده که درصورت اثبات ادعای گری ، موقعیت دارلینگ به خطر می افتد و وی باید برکنارشود .
به نظرمی رسد ادعای گری تاحدودی درست باشد چراکه به گفته ی کارمندان مالیاتی انگلیس ، این اطلاعات انبوه برخلاف نص صریح قوانین موجود در انگلیس مبنی بر ضرورت پراکنده کردن اطلاعات حساس در حافظههای مختلف و عدم تجمیع آنان در یک جا به دلایل حفاظتی، به صورت یک جا گردآورده شده بود.
از سوی دیگر، این اطلاعات برخلاف مقررات دولتی با پست عادی و نه به صورت سفارشی یا ثبت شده ارسال شده بودند که در نتیجه قابل ردیابی و پیگیری نیستند.
به نظر میرسد، زمزمههای خواهان برکناری وزیر دارایی به عنوان بالاترین مقام مسوول وقوع این حادثه بینظیر در تاریخ انگلیس آغاز شده است.
دارلینگ چند هفته پیش نیز توسط حزب محافظه کار به کپی برداری از طرحهای این حزب در خصوص معافیتهای مالیاتی و درج آنها در پیش نویس بودجه سال آینده مالی متهم شده بود.
بااین حال ، این حادثه چه اتفاقی و چه سازمان یافته، بار دیگر نشان داد که برخلاف تلاشهای گسترده برای آهنین و قابل اعتماد نشان دادن سامانه ی حفاظتی و امنیتی سازمانهای اداری و دولتی در انگلیس تا چه حد ضربه پذیر و قابل نفوذ بوده و نظام اداری این کشور چگونه به سادگی میتواند دستخوش سوء استفاده و عدم سازمان یافتگی قرار گیرد.
نظر شما