به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب پیش از ظهر امروز پنجشنبه در کارگاه آموزشی حقوقی که ویژه فرمانداران، بخشداران و مدیران دستگاههای اجرایی در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: وجود بخش حقوقی و مشاوران حقوقی ضرورت دارد و لازمه کار مدیران است زیرا زمانی که پرونده دادگاه و بعضی از احکام اجرایی قضات میآید، مباحث مربوط به ضعف حقوقی و دفاع ضعیف مطرح میشود که این نشان میدهد ما در خوزستان نسبت به مسائل حقوقی توجه لازم نکردهایم.
استاندار خوزستان اضافه کرد: از ابتدا به همه مدیران گفتهام که هیچ قرارداد و تصمیم بزرگی بدون مشورت با حقوقدانان و کارشناس حقوقی گرفته نشود، اگر بعد از آن خطایی رخ داد، این اشخاص کمک میکنند و مسیر درست را از بین این وضعیت که ما بین قوانین و مقررات داریم، مشورت میدهند تا راه درست را پیدا میکنیم.
وی گفت: در این زمینهها موارد بسیاری مثل اختلاف بین دستگاهها، ساختمانها، تجهیزات، ضعفهایی که در قراردادها است که پیمانکاران انجام میدهند و خساراتی به بیتالمال و بودجه ما وارد میشود، همه اینها باید در اداره حقوقی لحاظ شود و با افراد باتجربه و به خصوص در مرکز که معاونت حقوقی ریاست جمهوری است، امور استانها را جلو ببرند.
استاندار خوزستان ادامه داد: طبق جلساتی که در مرکز حضور پیدا کردم، متوجه شدم برخی از حکمهایی که قضات میدهند نباید داده میشده و باید به برنامه و بودجه اعلام میشد تا اگر اختلاف بین دستگاهی یا پیمانکار با دستگاه وجود داشته آنها پرداخت خسارت را داشته باشند نه اینکه از حساب دستگاه برداشت داشته باشند که این برداشتها مانع بسیاری از کارها میشود.
حسینی محراب بیان کرد: به نظر بنده یک وحدت رویه از قوه قضائیه به دادگستریهای کشور اعلام تا سد این موضوع شود چون این برداشتها جلو بسیاری از برنامههای مدیران را در استان میگیرد و مشکلی را در این زمینه ایجاد میکند.
استاندار خوزستان اظهار کرد: نباید در مدیر نقصان وجود داشته باشد بلکه باید در آن رشد باشد برای خدمت رسانی به مردم و اصل سرمایه که همیشه باید محفوظ باشد؛ شخصی که عنوان مدیر دارد باید سعهصدر داشته باشد و این ساده به دست نمیآید.
وی با بیان اینکه اسلام، غربیها، اساتید دانشگاه و… برای مدیر وظایفی تعریف کردهاند، تصریح کرد: این وظایف شامل برنامهریزی، سازماندهی، نیروی انسانی، هدایت، رهبری و… است که ما به عنوان مدیر باید در کار انجام دهیم.
استاندار خوزستان گفت: ما در دین خود برای مبانی ویژگیهایی قائل هستیم؛ اولین اصل برای ما نظام حمد و تشکر است، یعنی مدیری که میخواهد در تراز انقلاب اسلامی باشد باید به نظام حمد و سپاس قائل باشد که این نظام میتواند به عنوان یک پایه تحت عنوان «نظام تقوا و تشکر» ما را در مشکلات و بحرانهایی که وجود دارد، رهنمود کند، به جلو ببرد و جامعه ما را بسازد.
حسینی محراب ادامه داد: اصل دوم تقوا و نظم است که سبب فراگیر شدن نظام مدیریت الهی میشود. هدف سوم مدیریت الهی و انقلابی، نظام مشارکت است یعنی ما باید زمینه مشارکت را برای مردم، صالحان، متقیان و نخبگان فراهم کنیم.
وی افزود: اصل مشارکت در نظام مدیریتی اسلام کاری میکند که مدیر، مردم و دولت سود ببرند. مردم تا وقتی که در امری مورد مشارکت قرار بگیرند، حمایت میکنند؛ لذا مدیر باید با مردم باشد.
استاندار خوزستان، عبادت و اصول اخلاقی را اصل پنجم اعلام و عنوان کرد: کسی که خودش امر به نماز میکند و نماز اول وقت میخواند، اگر یک قدم برمی دارد خداوند این یک قدم را ۱۰ قدم میکند، کار، امور و مشکلاتش هم با فضل الهی حل میشود؛ نظام مدیریتی ما نظام تسبیح است یعنی یک نظام پاک و فراگیر که مدیر اگر مال حرام بخواهد در زندگی اش بیاید، آن را پس میزند، هدایای غیرمتعارف را نمیپذیرد و میداند، این معنا دار است.
حسینی محراب گفت: مدیر اسلامی و ارزشی کسی است که نظام سلامت طلب فراگیر دارد، از کسی ترس ندارد و به زورگویان و فاسدان نه میگوید.
به گزارش خبرنگار مهر، در این کارگاه، موضوع الزامات حقوقی مبارزه با فساد در دستگاههای اجرایی توسط معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی معاونت حقوقی رئیس جمهور و مسئله اجرای قانون اساسی، بایستهها و شایستهها توسط معاون قانون اساسی معاونت حقوقی رئیس جمهور ارائه شد.
نظر شما