۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۶:۱۴

مرکز شتاب ایران به سوئیچ ملی بحرین و قطر متصل شد

مرکز شتاب ایران به سوئیچ ملی بحرین و قطر متصل شد

مدیر کل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی از اتصال مرکز شتاب ایران به سوئیچ ملی بحرین و قطر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهران شریفی امروز در چهارمین همایش تجارت الکترونیک در تهران، بهبود عملکرد شبکه بانکی کشور را از جمله برنامه های آتی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: هم اکنون در خدمت رسانی شبکه بانکی به مردم از طریق دستگاه های خودپرداز و کارت خوان های فروشگاهی وجود دارد.

مدیر کل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اشاره به اینکه بررسی ها نشان می دهد که ترافیک بالای این دستگاه ها مشکلاتی را برای خدمت رسانی به مردم ایجاد کرده است، افزود: برنامه ما این است که از این بار ترافیکی بکاهیم.

وی یکی از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بار ترافیکی سرویسهای خودپردازهای بانکی، اخذ کارمزد 100 تومانی در هر مانده حساب گیری عنوان و تصریح کرد: مراجعات زیادی برای گرفتن مانده حساب به دستگاه های خودپرداز وجود دارد.

شریفی همچنین اخذ مبالغ بیش از 5 هزار تومان از شبکه شتاب و ممنوعیت برداشت کمتر از این مبلغ را نیز در همین راستا ذکر کرد و گفت: هم اکنون در حال بررسی ساختار کارمزدی شبکه شتاب هستیم تا بدین طریق کارآیی و کیفیت این سیستم افزایش یابد.

وی یکی دیگر از برنامه ها را تشویق مردم به استفاده از دستگاه های pos در فروشگاه ها ذکر کرد و افزود: هم اکنون در 95 درصد موارد مردم در پرداختها به صورت استفاده از اسکناس اقدام می کنند و تنها 5 درصد برای پرداختها از طریق دستگاه های کارت خوان استفاده می شود.

وی کارتهای بانکی را ابزاری برای پرداختهای ریز دانست و تصریح کرد: این امر در ایران بالعکس است که در مجموع میزان مصرف اسکناس را افزایش داده است.

مدیر کل اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی، مرکز شتاب را زیر ساخت عملیات کارتی برای نظام بانکی کشور ذکر کرد و گفت: این مرکز پل ارتباطی بین شبکه های کارتی بانکها است که کارت صادر شده توسط یک بانک در تمامی خودپردازها و کارت خوان های فروشگاهی قابل استفاده است.

وی اظهار داشت: در توسعه مرکز شتاب، این مرکز به سوئیچ ملی کشور بحرین و قطر متصل شد که بر این اساس دارندگان کارتهای بانکی ایران می توانند از دستگاه های خودپرداز این دو کشور و بالعکس استفاده نمایند.

شریفی یکی از خدمات مرکز شتاب را عملیاتی شدن انتقال وجه از کارت یک بانک به کارت یک بانک دیگر ذکر کرد و گفت: انتقال وجه بدین طریق در خودپرداز 10 بانک عملیاتی شده و در شعب 6 بانک نیز عملیاتی شده که تا پایان سال در کل کشور اجرایی خواهد شد.

به گفته وی انتقال وجه در مبالغ کلان و بیش از 50 میلیون تومان به وسیله سیستم سامانه تسویه ناخالص آنی ( ساتنا) نیز امکان پذیر شده است.

وی خاطر نشان کرد: از طریق این سیستم بانکها می توانند از زیر ساختها استفاده کرده و انتقال وجوه بین بانکی را از طریق اینترنت، تلفن و غیره به مشتری ارائه دهند تا نیاز به مراجعه به داخل شعب نباشد.

شریفی گفت: گرچه اقدامات انجام شده در بحث بانکداری الکترونیک دیر آغاز شد اما سرعت کارها بسیار خوب است. وی بانک مرکزی را متولی اصلی استقرار بانکداری الکترونیک در کشور ذکر کرد و گفت: بانک مرکزی زیر ساختهای لازم اعم از سخت افزاری و نرم افزاری را فراهم کرده است. 

کد خبر 593100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha