۶ آذر ۱۳۸۶، ۹:۲۳

پس از 5 ماه تعطیلی؛

زمان بازگشایی بزرگترین کتابخانه جنوب شرق کشور هنوز مشخص نیست

زمان بازگشایی بزرگترین کتابخانه جنوب شرق کشور هنوز مشخص نیست

با وجود گذشت نزدیک به سه ماه از اتمام زمان اعلام شده برای بازگشایی مجدد کتابخانه مرکزی کرمان، زمان این بازگشایی نامشخص است و بزرگترین کتابخانه جنوب شرق کشور همچنان در تعطیلی به سر می برد.

ایران چابکی رئیس کتابخانه مرکزی استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تعمیرات صورت گرفته در مدت تعطیلی آن، گفت: کتابخانه به سیستمهای سرمایشی و گرمایشی جدید مجهز شده و سیستم نور آن نیز عوض شده است. علاوه بر این سالنهای مطالعه کتابخانه توسعه داده شدند. همچنین پنجره ها و درهای آن دوجداره شده اند.

وی درباره هزینه تعمیرات صورت گرفته اظهار بی اطلاعی کرد اما مدیر امور کتابخانه های عمومی استان کرمان چندی پیش در گفتگویی با مهر، مجموع اعتبارات جذب شده برای کتابخانه مرکزی را بیش از 550 میلیون تومان ذکر کرده بود.

چابکی صحبتی درخصوص دلایل طولانی شدن تعمیرات و نیز زمان بازگشایی آن نکرد.

سردر کتابخانه مرکزی کرمان

کتابخانه مرکزی کرمان به دلیل انجام تعمیرات داخلی 15 تیرماه امسال تعطیل شد و قرار بود 15 شهریور بازگشایی شود که در توضیح علت انجام نشدن این کار، مدیر امور کتابخانه های عمومی استان کرمان چندی پیش از اتمام کار تعمیر و بازگشایی کتابخانه مرکزی استان تا 20 مهرماه خبر داده بود که این قول نیز عملی نشد و کتابخانه همچنان در تعطیلی به سر می برد.

مدیریت امور کتابخانه های عمومی استان کرمان چندی پیش در اطلاعیه ای از اعضا و مراجعین کتابخانه مرکزی خواست در مدت تعطیلی کتابخانه از منابع و فضای سایر کتابخانه های عمومی استان از جمله شهید مطهری، شهید مفتح، شهید بهشتی، شهید باهنر و یزدانی فرد استفاده کنند. با این وجود انتظار می رفت این کتابخانه همزمان با هفته کتاب مجدداً بازگشایی شود که این اتفاق رخ نداد.

به گزارش مهر، ساختمان اولیه کتابخانه مرکزی فعلی کرمان نزدیک به 90 سال پیش توسط عده ای از تجار یزدی و کرمانی و با عنوان کارخانه پشم ریسی و پنبه پاک کنی ساخته شد و تا حدود 40 سال قبل این فعالیت ادامه داشت که با ورود کارکنان آن به فعالیتهای سیاسی، کارخانه عملاً تعطیل و به یک ساختمان بلا استفاده تبدیل شد. بعدها در جریان دو زلزله مهیبی که در کرمان رخ داد، بخشهایی از سقف آن فرو ریخت و ساختمان عملاً به یک مخروبه تبدیل شد. ساختمان بازسازی شده این کارخانه بعد از انقلاب اسلامی و در پایان نخستین دهه آن (سال 1368) میزبان نمایشگاهی از دستاوردهای استان شد و بعد از مدتی با نام مرکز کرمان شناسی شروع به فعالیت مجدد کرد و دو سال بعد همزمان با کنگره جهانی خواجوی کرمانی، ساختمان مرکز کرمان شناسی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و توسط معاون اول رئیس جمهور وقت (حسن حبیبی) با عنوان کتابخانه ملی کرمان رسماً افتتاح شد. بعدها با راه اندازی کتابخانه ملی ایران در پایتخت، کتابخانه ملی کرمان به کتابخانه مرکزی استان تغییر نام یافت. این کتابخانه با درجه فرهنگی یک، در فضایی معادل 20 هزار متر مربع تاسیس شده و بزرگترین کتابخانه جنوب شرق کشور محسوب می شود. تعداد کتابهای موجود در کتابخانه مرکزی کرمان بیش از 121 هزار جلد بود و با بیش از 30 نفر کتابدار به تعداد زیادی از اعضا که به این کتابخانه مراجعه می کردند، خدمات ارائه می دادند.

کد خبر 593755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha