۲۲ آبان ۱۴۰۲، ۲۱:۰۶

آنچه در شورای معاونین جهاد کشاورزی مطرح شد؛

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

خرم‌آباد - در شورای معاونین جهاد کشاورزی لرستان در «معمولان» با تشریح ظرفیت‌های حوزه کشاورزی این شهرستان بر لزوم ایجاد صنایع تبدیلی، اجرای سیل‌بندهای آبخیزداری و. .. تأکید شد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها- فاطمه حسینی: سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان امروز دوشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران بخش کشاورزی در شهرستان معمولان با تأکید بر ضرورت توسعه، ترویج و انتقال آنها به مزارع کشاورزی، اظهار داشت: اولویت و برنامه ما عبور از کشاورزی معیشت محور به کشاورزی اقتصادمحور است، لازمه این کارداشتن برنامه است.

لزوم توجه به بهره‌وری و ضریب دانش در حوزه کشاورزی

وی عنوان کرد: در کشاورزی اقتصادمحور بهره‌وری و ضریب دانش باید دیده شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با انتقاد از میانگین تولید با رکوردها، گفت: متأسفانه میانگین تولید در محصولات کشاورزی با رکوردها فاصله دارد، به‌عنوان نمونه سال گذشته رکورد تولید گندم دیم در حومه خرم‌آباد شش هزار کیلو بود درحالی‌که میانگین تولید هزار تا هزار و ۲۰۰ کیلو است.

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

شاهرخی، ادامه داد: باتوجه‌به اینکه اطلاعات و داده‌های برداشت نقطه‌به‌نقطه در استان موجود است بایستی طرح تحولی در این راستا تهیه شود تا بتوانیم با برنامه‌ریزی به هدف مطلوب دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به رشد چهار برابری خرید گندم نسبت به سال قبل، تصریح کرد: رتبه سوم کشت قراردادی، رتبه ششم امور اراضی، رتبه هفت آبیاری تحت‌فشار، رتبه سوم جهش تولید و رتبه هفتم تولید گندم بخشی از پیشرفت‌های جهاد کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ایستگاه پمپاژ «سرنجه زیودار» حداکثر دو ماه آینده تکمیل می‌شود، گفت: در بحث ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی هم به‌شدت پیگیر هستیم که به سرانجام برسد.

شاهرخی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای نیز اولویت سازمان جهاد کشاورزی است، گفت: مناطقی از شهرستان که در حوزه منابع طبیعی دارای استعداد باشد شناسایی شود تا سایت‌های الگویی در مساحت‌های بالا ایجاد شود.

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

ظرفیت بالای «معمولان» در تولید خرمای «مجول»

وی گفت: در این حوزه سرمایه‌گذارانی وجود دارد که با شناسایی مناطق مستعد بلافاصله می‌توان احداث سایت‌های الگویی را در اولویت قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: باتوجه‌به آب‌وهوای مناسب شهرستان امکان ایجاد سایت کاشت خرمای مجول وجود دارد، محصولی که صرفه اقتصادی بالایی دارد، کارهای تحقیقاتی در این زمینه انجام و نهال را هم وارد کرده‌ایم، با شناسایی سایت موردنظر امکان کاشت خرمای مجول وجود دارد.

شاهرخی با اشاره به اعتبار هزار میلیاردتومانی متمم سفر رئیس‌جمهور و قرارداد قرارگاه امام حسن مجتبی که رقمی حدود شش و هشت دهم همت است، گفت: مصمم هستیم در این دوره پروژه‌های ناتمام از جمله ایستگاه‌های پمپاژ را به سرانجام برسانیم.

وی گفت: قطعاً کار شش ایستگاه پمپاژ در این دوره مشخص می‌شود و مابقی پروژه‌ها را هم در دستور کار قرار می‌دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، عنوان کرد: هر جایی در استان حرفی از پیشرفت در میان است، اسم جهاد کشاورزی وجود دارد و این بخش به‌عنوان پیشران اقتصاد استان است. در این حوزه با عزم جدی و اقدامات گسترده در جهت خدمت به مردم تلاش می‌شود تا بتوانیم مردم را به‌نظام و انقلاب دلگرم کنیم.

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

«معمولان» در پرورش و تولید زیتون استعداد خوبی دارد

محمد ناظری فرماندار معمولان نیز در این نشست، اظهار داشت: توجه و عنایت ویژه دولت سیزدهم منجر به این شد تا مطالبه دیرینه مردم این منطقه برای تأسیس شهرستان معمولان محقق شود و موجی از امید و امیدواری در بین مردم ایجاد شود.

وی تصریح کرد: بخش کشاورزی در استان لرستان خودنمایی می‌کند حال لازم است سنگ بنایی نیز در شهرستان معمولان داشته باشیم تا ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل کشاورزی این شهرستان به منصه ظهور برسد.

فرماندار معمولان، ادامه داد: در مناطقی که جهاد کشاورزی به‌صورت قدرتمند و با تمام امکانات وارد عمل شده است مشکل اقتصادی برطرف شده است، در شهرستان معمولان نیز ظرفیت‌های زیادی وجود دارد و انتظار بر این است تا شاهد اتفاقات مثبت در سطح منطقه باشیم و سنگ بنای در جهت اشتغال و توسعه نهاده شود.

ناظری، تصریح کرد: انتظار بر این نیست که یک‌شبه تمامی مشکلات حل شوند اما می‌توان موج امید احیا شده را نگه داشت و آن را ارتقا داد.

وی افزود: در منطقه «پشت تنگ» معمولان ظرفیت و استعداد خوبی برای پرورش زیتون وجود دارد و با استفاده از این ظرفیت می‌توان در استان و حتی کشور سرآمد باشیم.

ظرفیت بالای«معمولان» در تولید خرما و زیتون/صنایع تبدیلی ایجاد شود

لزوم احداث سیل‌بندهای آبخیزداری

فرماندار معمولان در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات موجود در حوزه جاده‌های بین مزارع گریزی زد و گفت: در این راستا لازم است تا امور عشایر به‌طورجدی وارد عمل شود و دستگاه‌های همکار نیز پای‌کار بیایند تا مشکل رفع شود.

ناظری، افزود: همچنین لازم است تا در خصوص راه‌اندازی و استقرار و استقلال ادارات و نمایندگی و تکمیل مبلمان اداری و رفع مشکلات کشاورزان، دامداران، باغداران، ایستگاه‌های پمپاژ و تکمیل آنها، کانال‌های آب بر، بندهای انحرافی و توسعه آنها، توسعه باغات، صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه دامپروری، گیاهان دارویی و… منطقه اقدامات مؤثری صورت گیرد.

وی عنوان کرد: علاوه بر این مقرر شود تا اعتبارات ویژه برای احداث سیل‌بندهای آبخیزداری، شناسایی و مطالعه مناطق در خصوص ایجاد و احداث مزارع و مجتمع‌های شیلات، تأمین و تخصیص تسهیلات ویژه جهت امورات زراعی و باغی در نظر گرفته شود.

کد خبر 5938202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha