با صدور قطعنامه ای؛

محققان خواستار تصویب نظام بیوتکنولوژی و تشکیل ستاد توسعه فناوری زیستی شدند

محققان بیوتکنولوژی کشور با صدور قطعنامه ای در پنجمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران از مسئولان کشوری خصوصا ریاست جمهوری خواستار تحقق اعتبارات تحقیقاتی به طور عام و اعتبارات فناوریها به خصوص بیوتکنولوژی، تشکیل ستاد ویژه توسعه فناوری زیستی و تصویب نظام بیوتکنولوژی کشور شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، در قطعنامه پنجمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران آمده است : با استعانت از خداوند متعال و بهره مندی از رهنمودهای مقام معظم رهبری و با اندیشه تحقق آرمانهای متعالی سند چشم انداز توسعه نظام در افق 1404 و جنبش نرم افزاری، اتکا بر ظرفیتهای گسترده منابع طبیعی و برخورداری از سرمایه های سرشار انسانی، پنجمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران با همت انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت کثیری از موسسات و مراکز تخصصی و به ریاست دکتر باقری لنکرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با سخنرانی معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

در این نشست که از سوم تا پنجم آذرماه سال 1386 در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، بیش از 2 هزار نفر از متخصصان بیوتکنولوژی کشور، اساتید دانشگاهها، پژوهشگران موسسات پژوهشی، دانشجویان ، مسئولان بخش های اجرایی و خصوصی شرکت داشتند.

در این همایش که به طور همزمان با اولین همایش بین المللی ژنومیکس سلامت و چهارمین همایش ژنتیک معلولیت ها برگزار شد ، با دریافت بیش از 1400 مقاله علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف کشاورزی، پزشکی، محیط زیست، صنایع ، ایمنی زیستی و دفاعی مورد استقبال جامعه علمی کشور قرار گرفت.

شرکت کنندگان در این همایش ضمن تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب برای ادامه تلاش بی پایان خود تا فتح قلل رفیع علم، موارد زیر را اعلام می کنند:

1- بیوتکنولوژی دارای تاثیر سرنوشت سازی برای توسعه کشاورزی، محیط زیست و مواجهه با آلاینده های زیستی، بهداشت و درمان، انرژی و استحصال منابع معدنی و بهینه سازی و توسعه در سایر صنایع کشور بوده و می تواند موجب تحول اقتصادی ، رونق علمی و توسعه پایدار در کشور شود. با توجه به زیر ساختهای فراهم شده پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و برخورداری از منابع انسانی باانگیزه، متخصص و متعهد، بستر این توسعه فراهم آمده است و می تواند برای تحقق اهداف متعالی مندرج در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران مد نظر قرار گیرد.

تحقق این امر مستلزم اتخاذ، سازوکارهای مناسب، مدیریت هوشمندانه و عزم جدی و غیرت ملی آحاد مسئولان کشور، همانند مسیر تحقق دانش فنی و  پتانسیل انرژی هسته ای در کشور است تا با وجود تحریمهای تبعیض آمیز در مسیر توسعه علمی و تکنولوژیک، آمال کشور در رشد و توسعه علمی و رفاه اجتماعی محقق شود.

2- شرکت کنندگان ضمن تاکید بر نگرانی مقام معظم رهبری و تشکر از حمایتهای بی دریغ از توسعه علمی و توجه به نخبگان، عدم تحقق اعتبارات تحقیقاتی به طور عام و اعتبارات فناوری ها به خصوص بیوتکنولوژی نگران کننده بوده و خواهان بررسی این موضوع از طرف رئیس جمهور و اقدام مناسب هستیم.

3- شرکت کنندگان در همایش، بر اجرای سند ملی زیست فناوری مصوب هیئت وزیران که حاصل تلاش کارشناسان مجموعه دستگاههای اجرایی کشور در تعامل با بخش خصوصی، انجمن های علمی و پژوهشگران بوده است تاکید کرده و از رئیس جمهور تقاضا دارد موانع اجرای این سند را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنند.

بدیهی است این امر نافی، به روز سازی از حیث انطباق با نقشه جامع علمی کشور، از سوی دستگاههای تخصصی ذیربط و مشارکت انجمنهای علمی و صاحب نظران نمی باشد.

4- شرکت کنندگان از رئیس جمهور و هیئت وزیران استدعا دارد به منظور مدیریت هوشمندانه مورد انتظار، رفع موانع اجرایی، تسهیل تامین منابع، تدوین ساز و کارهای مورد نیاز، پیش بینی بسترهای حقوقی و قضایی متناسب و کارآمد، رفع نقیصه حذف شورای عالی زیست فناوری، نسبت به تشکیل ستاد ویژه توسعه فناوری زیستی، زیر نظر مستقیم معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای ذیربط و کارشناسان متخصص و نمایندگان انجمن های علمی مرتبط اقدام نمایند.

5- شرکت کنندگان در همایش از پیگیری مسئولانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صدور نامه به رئیس جمهور در جانبداری از بهره مندی از بیوتکنولوژی مدرن در توسعه کشور تقدیر و تشکر می کنند.

6- شرکت کنندگان در همایش از تلاشهای مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که به توسعه علم و فناوری در حوزه بهداشت و درمان، تحقیق، تولید و استفاده از فراورده های بیوتکنولوژی کمر همت بسته اند، تقدیر و تشکر کرده مید آن دارد که این رویکرد در همه دستگاههای اجرایی کشور عمومیت یابد.

7- به منظور تاثیر بهینه نیروهای متخصص در سرنوشت بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران، اولویت طراحی و تصویب نظام بیوتکنولوژی کشور تاکید شده و امید است با همکاری وزارتخانه های مرتبط، سازوکارهای لازم مهیا شود.

8- توجه و حمایت بیشتر هیئت محترم وزیران به دستگاههای پژوهشی و تولیدی کشور در حوزه بیوتکنولوژی و خصوصی سازی این صنعت همسو با سیاستهای کلی اصل 44 را به عنوان عاملی برای خروج از قواعد دست و پاگیر اداری و ورود به عرصه های رقابت علمی و فنی مورد تاکید قرار می دهد.

9- تسهیل در ارتباطات بین المللی و حضور گسترده پژوهشگران در همایش ها و فعالیتهای علمی بین المللی و ضرورت حمایت از بخش خصوصی برای تقویت تشکلهای کارآمد برای توسعه بیوتکنولوژی یک ضرورت محسوب می شود و تدوین قوانین و مقررات مناسب در این زمینه مورد انتظار است.

10- انجمنهای علمی ضمن اعلام آمادگی کامل برای همراهی با مسئولان و همکاری در تصمیم سازی، مشاوره و اجرای برنامه های دولت، بر ضرورت استفاده گسترده تر از نظرات رسمی انجمنهای علمی در شوراهای تخصصی و برنامه ریزی ها تاکید می کند.

شرکت کنندگان بر خود فرض می دانند از رویکرد علمی و تلاشها و مساعدتهای در خور تقدیر مسئولان استانداری تهران به ویژه دکتر دانشجو و پیامهای امید بخش وی برای حمایت از فناوریهای نوین زیستی در برنامه های توسعه شهری و نیازمندیهای جامعه و حضور در جمع پژوهشگران تشکر و تقدیر می کنند.

کد خبر 593870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha