۲۳ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۴۳

با حضور مدیران حوزه و دانشگاه؛

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری برگزار شد

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری برگزار شد

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری به همت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و رییس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی رییس جامعه المصطفی العالمیه در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی: مقام معظم رهبری نگاه نظام گونه و اندیشه اسلامی در محضر قرآن را از قبل از انقلاب اسلامی مطرح کردند

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی رییس جامعه المصطفی العالمیه در این کنگره با قدردانی از برگزار کنندگان این کنگره گفت: از حدود ۲ سال پیش برنامه ریزی کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری آغاز شد و امروز اولین اجلاسیه بزرگ این کنگره با میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی تماماً مبتنی بر اندیشه های قرآنی است، اظهار کرد: خاستگاه و مسیر انقلاب اسلامی براساس برداشت از این کتاب الهی ترسیم شده است. در واقع قرآن منبع اصلی اندیشه اسلامی است و لذا پرداختن به قرآن و تفسیر مفسرانی که قرآن را با نگاه مشکلات زمانه، مسأله های روزگار و نیاز انسان معاصر مطرح کردند، از ضرورت هاست.

عباسی خاطرنشان کرد: در یک قرن اخیر نگاه مفسرانی را شاهد هستیم که به محتوای قرآن به عنوان یک نظام جامع اندیشه و عمل برای زندگی فردی انسان، زندگی اجتماعی انسانها، روابط بین المللی و روابط میان ملت ها نگاه کرده اند، نگاه نظام واره و نظام گونه به اندیشه های مکتشف از قرآن در یک قرن اخیر در میان مفسران ما یک نگاه مشهودی است. شاید در کشور ما و در جوامع علمی ما مرحوم علامه طباطبایی بارزترین شخصیتی است که این نگاه را می توان در تفسیر او مشاهده کرد.

وی تأکید کرد: همچنین یکی از شخصیت های بارز و برجسته ای که این نگاه نظام گونه و اندیشه اسلامی را در محضر قرآن از قبل از انقلاب اسلامی مطرح کردند، شخصیت فرزانه و عزیز رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

رییس جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: قرآن کریم یک کتاب الهی است که شما را به یک طریقت و مسیری هدایت می کند که مستحکم ترین و حکیمانه ترین نوع زندگی است. امروز مشکل بشریت همین است. ما امروز مواجه با یک تمدن و مدنیتی هستیم که مبنای مادی دارد و طبیعتاً براساس این مبنای مادی پیامدها و نتایجی در زندگی اجتماعی بشر در عالم حاکم شده است.

وی ادامه داد: قرآن کریم می تواند ما را از ظلمت آلودگی ها و تباهی نجات بدهد و لذا جا دارد ما به این کتاب و تفسیر این کتاب و مبانی فکری که از این کتاب استنباط می شود، بپردازیم.

عباسی تأکید کرد: باعث سربلندی است که امروز این پرچم را مراکز آموزشی و تحقیقاتی و جوانان ما در اختیار گرفتند و تلاش می کنند این پیام را به همه بشریت انتقال دهند. امروز این کنگره به یاری خدای بزرگ برای معرفی شخصیت مقام معظم رهبری و راه و تمدن تازه برای انسانیت، تلاش می کند.

آیت الله رشاد: ارسال بیش از دو هزار مقاله علمی به کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری یک کار عظیم و کم سابقه است

آیت الله علی اکبر رشاد رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این کنگره گفت: برگزاری کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری حرکت بسیار ارزشمندی است، چرا که یک کار علمی بسیار دقیق، عمیق و بجا است.

وی با بیان اینکه بیش از دو هزار مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است، اظهار کرد: این حجم عظیم از مقالات پذیرفته شده در کنگره یک کار بسیار عظیم و کم سابقه است. این کمیت توأم با کیفیت است. ما در این کنگره درباره شخصیتی سخن می گوییم که یک متفکر، اندیشمند، عالم برجسته تاریخ، دانشمند، فرهیخته، فقیه و سیاستمدار برجسته است. شخصیتی که در هنر نیز صاحب دیدگاه و سرآمد است.

رشاد ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین در حوزه شعر نیز جزء شخصیت های تراز اول این حوزه هستند.

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تأکید بر اینکه وجه بارز شخصیت مقام معظم رهبری، قرآنی بودن ایشان است، گفت: ایشان جزء شخصیت های جامع هستند. همه زوایای شخصیتی ایشان برجسته است. از یک زکاوت فوق العاده ای برخوردار هستند و نوآوری و تسلط کارشناسانه به مسائل از ویژگی های ایشان است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی: شناخت بعد علمی و کشف نوآوری های مقام معظم رهبری هدف برگزاری کنگره است

حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی دبیر کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در ادامه به ارائه مطالبی درخصوص سیر تطور تفسیر امام خامنه ای (مدظله العالی) و روش تفسیری و نوآوری های ایشان پرداخت و گفت: شخصیت قرآنی ایشان حاصل تعامل سه حوزه مشهد، قم و نجف است. در واقع ترکیبی از تعبد نقلی، عقلانیت و ولایت است.

وی اظهار کرد: ایشان در اوج گرفتاری های جنگ، ریاست جمهوری و رهبری تفسیر قرآن می کردند و این بعد شخصیتی ایشان برای ما ناشناخته است.

رضایی اصفهانی با بیان اینکه ۱۰ جلد از تفاسیر مقام معظم رهبری چاپ شده است، گفت: همچنین ۲۳۳ مورد پایان نامه ارشد و دکتری در مورد آثار ایشان نگارش شده است.

وی با اشاره به روش های تفسیر مقام معظم رهبری گفت: تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر روایی، تفسیر عقلی، تفسیر علمی، تفسیر اشاری (باطنی) از جمله روشهای ایشان است.

دبیر کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری گفت: هدف از برگزاری کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری، شناخت بعد علمی، کشف نوآوری های ایشان و ترویج فرهنگ قرآنی است. ۵۳ نشریه علمی برای چاپ مقالات این کنگره اعلام آمادگی کرده اند که بسیار حائز اهمیت است.

رونمایی از کتاب «سلسله منشورات کنگره بین‌المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای»

در ادامه این مراسم از کتاب سه جلدی «سلسله منشورات کنگره بین‌المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای» که چکیده مقالات دانشگاه آزاد اسلامی است و به همت دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، محمد امینی تهرانی و محمدرضا حقیقت سمنانی گردآوری شده، رونمایی شد.

در این مراسم از فائزه سادات عظیم‌زاده اردبیلی، حامد فتحعلیانی، سیدرضا موسوی و طیبه زارعی به عنوان نویسندگان مقالات برتر تقدیر به عمل آمد.

همچنین از برگزار کنندگان این کنگره از جمله دکتر طهرانچی رییس اولین اجلاس کنگره، حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضایی دبیرعلمی کنگره، حجت الاسلام والمسلمین دکتر موسوی دبیر اجرایی کنگره، حجت الاسلام والمسلمین دکتر شریفانی دبیر اولین اجلاس کنگره قدردانی شد.

کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی توسط دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه با همکاری بیش از ۱۸۰ مرکز علمی در راستای اجرای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه و در ۱۵ محور با موضوعات قرآنی برگزار شد. طی دو سالی که از انعقاد این تفاهم نامه همکاری می گذرد، ۱۸۳پیش نشست علمی، ۶۵ کارگاه آموزشی و ۱۲ کرسی ترویجی برگزار شده است.

حدود ۲۳۴۰ چکیده مقاله و ۱۶۳۰ اصل مقاله به ۲۱ زبان از ۱۸ کشور، به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از میان آنها ۴ مقاله انتخاب شدند.

کد خبر 5938770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha