به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون میپردازد به پخش نوروزی مجموعه "سه در چهار" محمدحسین لطیفی و "تهران امروز" از نگاه تأثیرگذاران فعال حوزه رسانه. گفتگو با اسماعیل خلج در صفحه گفتگو، گزارشی کوتاه از کنسرت گروه خورشید و یادی از تاج الواعظین در صفحه موسیقی و بررسی بودجه بخش فرهنگ در مجلس، تجلیل از رامبد صدیف، برگزاری نکوداشت خلج، کیانیان، فتحعلیبیگی و ذوالفقاری و گپی با حبیب احمدزاده در صفحه پایانی آمده است.
* حبیب احمدزاده در گپی کوتاه گفته: "در ابتدای کتاب "شطرنج با ماشین قیامت" که در آمریکا منتشر شده، مقدمه ای توسط ناشر آمده است. کتاب به گونه ای نوشته شده که مسلمان، مسیحی و یهودی می توانند به راحتی با آن همذات پنداری کنند. این حرکت پیش از این توسط احمد دهقان آغاز شده و اثری از او با موضوع جنگ ایران توانسته بود در سطح بین المللی انتشار پیدا کند. در پی آن این کتاب هم فرصت آن را یافته تا در چنین عرصه ای مطرح شود."
"همشهری" در صفحه تئاتر می پردازد به نمایش "هملت به روایت تارکوفسکی" به کارگردانی محمود صباحی و یادداشتی بر پنجمین جشنواره تئاتر رضوی. مطلبی درباره وضعیت فیلم کوتاه در سینمای ایران در صفحه سینما، عراقی شدن مانی نقاش ایرانی، دوبرابر شدن بودجه پیشنهادی ارشاد و اخبار کوتاه از خسرو معصومی، رامبد جوان، پوران درخشنده و ... در صفحه ادب و هنر کار را تمام می کند.
* در مطلبی درباره وضعیت فیلم کوتاه در سینمای ایران آمده: "بسیاری از فیلمسازانی که قبل از انقلاب فیلم کوتاه می ساختند در سالهای پس از انقلاب به سینمای حرفهای آمدند و فیلم بلند ساختند. کیانوش عیاری، ناصر غلامرضایی، محمدعلی سجادی، مهدی صباغزاده، مجید قاریزاده، فریدون جیرانی و ... در دهه 60 فیلم بلند ساختند. در این سالها انجمن سینمای جوانان متولی فیلم کوتاه شده و شاهد بودیم که فیلم کوتاه سکوی پرتابی برای ورود جوانان به عرصه فیلمسازی حرفه ای شد. بهمن قبادی، علیرضا امینی، بیژن میرباقری، وحید موسائیان و محسن امیریوسفی در دهه 70 از پرکاران عرصه فیلم کوتاه بودند."
"ایران" در صفحه فرهنگ و هنر می پردازد به رمان "شما که غریبه نیستید" هوشنگ مرادی کرمانی. اهداء جایزه کتاب سال سینمایی از سوی خانه سینما، تغییرات سریع در اکران سینماها، گاوراس رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم برلین، برگزاری اولین نشست دوسالانه کاریکاتور و اعلام فرصت نقاشان برای ارسال اثر به دوسالانه در صفحه پایانی منعکس شده است.
* در مطلبی بر رمان "شما که غریبه نیستید" آمده: " کتاب در واقع پشت صحنه قصههای مجید است. مجید همان مرادی کرمانی است که تغییر شکل یافته و ماجراهایش شیرین تر شده تا مرهمی بر تلخیهای زندگی نویسنده باشد. نویسنده ای که با پاورقی نویسی در نشریات زرد آغاز کرد و البته کارش رونقی نیافت و با رجعت به گذشته خودش توانست به موفقیت برسد. لااقل یک دوجین نویسنده معتبر و صاحبنام می شناسم که میگویند هوشنگ مرادی کرمانی از اساس نویسنده نیست."
"جام جم" در صفحه رسانه می پردازد به مجموعه پلیسی حمید لبخنده، اکران "غیرمنتظره" قبل از جشنواره فیلم فجر، جشنواره شانزدهم رادیو و حادثه برای گروه تولید "چراغی در مه". گفتگو با علیرضا مشایخی در صفحه موسیقی، مطلبی درباره حضور کارگردانان سینما در تلویزیون در صفحه رادیو و تلویزیون و حرفهای معاون امور مجلس و استانها صدا و سیما و یادداشتی بر اقتباسهای تصویری از آثار شعراء بزرگ وطنی مورد توجه قرار گرفته است.
* در مطلبی بر حضور تلویزیونی کارگردانان سینمایی آمده: "اغلب کارگردانان نام آشنای ما در عرصه سینما هنگامی که به تلویزیون وارد می شوند، حتی هویت و شخصیت هنری خود در عرصه سینما را هم پشت در، جای می گذارند و با ارائه طرحی دم دستی یا پذیرفتن طرحی سفارشی (از آنجا که در دوره بیکاری به سر می برند)، با به کارگیری اندک توانی دست به ساخت مجموعه هایی می زنند که قرار است در کارنامه کاری و حرفه ای شان در کنار دیگر آثار ارزیابی شود."
"اعتماد ملی" در صفحات هنر می پردازد به گفتگو با حسین علیزاده، گزارشی از تنها گروه سازی دختران ایران، یادداشتی بر سینمای کیارستمی، یادداشت هایی بر تئوری فیلم جاده ای و چند نگاه در متن و حاشیه هنر. گزارشی از اکران فیلم های تازه در سینماها، مازیار بهاری در جشنواره مستند آمستردام، نگاهی به نمایش "آهو به وقت انفجار"، برپایی نخستین نمایشگاه موسیقی و آثار شنیداری در تهران و چند خبر کوتاه در صفحه ادب و هنر کار را تمام می کند.
* در یادداشتی بر تئوری فیلمهای جادهای به قلم والتر سالس آمده: "به خاطر لزوم استحاله درونی شخصیتها در فیلمهای جادهای، این فیلمها در مورد آنچه دیده می شوند نبوده، بلکه در مورد آنچه هستند که قابل احساس است. در مورد چیزهای نامرئی که مکمل چیزهای مرئی است. از این لحاظ، این فیلم ها متفاوت با فیلم های دیگرند. فیلمهای دیگر که در آن هر سه دقیقه یکبار، حرکات بازیگر باید باعث جلب توجه بیننده شود. در فیلم های جاده ای لحظه های سکوت بسیار مهمتر از لحظه های دراماتیک است."
"اعتماد" در صفحه موسیقی می پردازد به مطلبی درباره کنسرت گروه خورشید، شکل گیری دوباره گروه لد زپلین، درباره پل سایمن و چند خبر کوتاه. حضور بزرگان در جشنواره موسیقی فجر، اهداء جایزه کتاب سال سینما، توضیحات معاون هنری ارشاد درباره اختلاف با حوزه هنری و معرفی کنستانتین کوستا گاوراس به عنوان چهره روز و فیلمهای "کابوس" و "پنجره عقبی" به عنوان پیشنهاد روز در صفحه پایانی آمده است.
"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه می پردازد به ارائه کشفهای سینمایی در کن و معرفی چند کتاب. افزایش حضور ناشران بین المللی در پنجمین نمایشگاه کتب دانشگاهی، نگاهی به دوسالانه کاریکاتور و "جوان" در صفحه پایانی میپردازد به تشکیل فراکسیون رسانه و هنر در مجلس، ناامیدی سالور از نمایش "چند کیلو خرما"، دامنه اعتراض فیلمنامه نویسان در اروپا، کلید خوردن سومین مجموعه پلیسی مهدی فخیم زاده و افزایش سرمایه گذاری صهیونیست ها در هالیوود.
نظر شما