۲ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۵

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی :

ایران با یک درصد جمعیت دنیا ۲ درصد تولید علم در جهان را دارد

ایران با یک درصد جمعیت دنیا ۲ درصد تولید علم در جهان را دارد

اراک- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد  اما از نظر علمی، ۲ درصد تولید علم دنیا و یک چهارم تولید علم در منطقه را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر یونس پناهی ظهر پنجشنبه در دیدار با اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، اظهار کرد: رتبه فناوری کشور اکنون به ۶۴ ارتقا یافته است.

وی، این ارتقای رتبه علمی را نشان دهنده این مسئله مهم است که تمام تولید به ثروت و سرمایه تبدیل نشده است.

رئیس مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه کشور باید ارتباطات بین المللی داشته باشد، گفت: اکنون میانگین تولید علم در کشور از طریق ارتباطات بین المللی ۳۰ درصد است که قابل قبول نیست.

پناهی، تولید علم از طریق ارتباطات بین المللی در کشورهای منطقه را بالای ۶۰ درصد عنوان کرد و گفت: افزایش تولید علم از طریق ارتباطات بین المللی در کشور نیازمند پرورش دیپلمات علم پرور است.

وی ادامه داد: دیپلمات علم پرور مانند دیپلمات سیاسی است و این مهم منافع کشور را در این زمینه دنبال می‌کند.

رئیس مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نامگذاری سال جاری به عنوان مهار تورم و رشد تولید تاکید کرد: در کنار تولید علم باید به فناوری توجه شود.

پناهی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بیماری‌های مربوط به هر استان برای دانشگاه‌ها تعریف شده و پیگیری آنها در دستور کار قرار دارد.
وی با تاکید بر نقش جمعیت در حوزه سلامت گفت: استان مرکزی یکی استان‌های پیر کشور است و حوزه سلامت باید به رشد جمعیت در این استان توجه ویژه داشته باشد.

رئیس مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: ریزگردها و آلودگی هوا از دیگر مسائل مهم در حوزه سلامت است و مشکلات روانی نیز از جمله مشکلات حوزه سلامت است که پس از شیوع ویروس کرونا در کشور و دنیا رشد داشته است.

پناهی، سلامت خانواده را سیاست کلی و از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد.

وی اظهار داشت: هدایت تحقیقات به سمت سلامت جامعه در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

پناهی اضافه کرد: برخی مسائل و مشکلات از جمله فشار خون و سرطان مسائل بومی استان‌ها است و هدایت پژوهش‌ها به این مسائل در دستور کار قرار دارد.

رئیس مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: شهرستان اراک از شهرهای صنعتی کشور است و پژوهش در حوزه مسائل و مشکلات محیط زیستی برای آن تعریف شده است.

پناهی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از دانشگاه‌های پیشرو در حوزه علم و فناوری است گفت: وجود علما و مفاخر بسیار در این استان توقع از این خطه را افزایش می‌دهد.

وی، بودجه دانشگاه علوم پزشکی اراک در حوزه پژوهش را غیر قابل قبول عنوان کرد.

کد خبر 5948130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha