خبرگزاری مهر- گروه استانها: شاید کمتر کسی در ۵ آذر ۵۸ فکر میکرد درختی که امام خمینی (ره) با عنوان بسیج غرس کرد روزی به یکی از مردمیترین، عملگراترین و خادم ترین مجموعههای کشور و چه بسا دنیا تبدیل شود.
حضور مؤثر در صحنههای مورد نیاز مردم با استفاده از ظرفیت خود مردم کاری بکر و نو در مدیریت مشکلات مردم است که شاید نمونه آن را در دنیا یافت نکنیم.
از دل این مجموعه مقدس مردمی هم جوانانی ظهور و بروز یافتهاند که هرکدام برای خدمت به مردم کمر همت بسته و بی توقع در میدان عمل با قدرت ایستادهاند.
خدمت گروههای جهادی در حوزه پزشکی یکی از اتفاقات خوبی است که در سالهای اخیر با رشد جدی روبرو شده و شاهد هستیم گروههای جهادی دانشجویی در این حوزه در چند سال اخیر کارهایی بزرگ و به یاد ماندنی انجام میدهند.
«ماجده حسینعلی» یکی از جوانان دهه هشتادی است که با عضویت در یک گروه جهادی خود را آماده خدمت بی منت به مردم در مناطق محروم کرده است.
وی که ۴ سال است با گروه جهادی «شکوفه سیب» همکاری میکند در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این گروه جهادی از سال ۱۳۹۰ تشکیل شده و خواهرم مسؤولیت آن را بر عهده داشت و دو سال است که با پیشنهاد اعضا، بنده مسؤولیت آن را بر عهده گرفتهام.
این دانشجوی رشته فوریت پزشکی با اشاره به دلیل انتخاب «شکوفه سیب» برای این گروه جهادی گفت: سیب نماد سلامت است و شکوفه نیز نماد شکفتن و سعی کردیم شکوفههای سلامت را در مناطق محروم ایجاد کنیم.
وی با اشاره به حضور این گروه جهادی در مناطق محروم عنوان کرد: یکی از محلههای محرومی که رفتیم محله بهار در یک کیلومتری شهر قزوین است.
مدیر گروه جهادی شکوفه سیب تاکید کرد: ارائه خدمات مختلف فرهنگی، درمانی، ویزیت پزشکی رایگان، دارو دهی رایگان، آموزشهای مرتبط با سلامت و پیشگیری به مردم این منطقه از جمله اقدامات ما بود.
کرونا فرصت ظهور و بروز خدمات گروههای جهادی
وی با بیان اینکه حضور ما در مناطق به یک حضور مقطعی محدود نمیشود، تاکید کرد: در دفعات دیگر نیز در این منطقه برای پایش فشار خون و قند خون، معاینه مامایی، روانشناسی مذهبی، برنامههای آموزشی برای کودکان، قصه گویی، داستاننویسی و پخش بستههای فرهنگی و غذایی حضور داشتهایم.
حسینعلی دوران کرونا را یکی از اصلی میادین حضور گروههای جهادی برای خدمت به مردم دانست و عنوان کرد: سعی کردیم با گروه جهادی خود علاوه بر اطلاع رسانی و کمک به پیشگیری از ابتلاء به کرونا در حوزه پخش ماسک و الکل، تب سنجی و گرفتن تست کرونا نیز اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در مدت زمان تزریق واکسن نیز نیروهای این گروه جهادی بدون دریافت حقوق و چشمداشتی در عملیات تزریق واکسن حضور داشته و بیش از ۲۰۰۰ نفر را واکسینه کردند.
عضویت بیش از ۳۰۰ نفر در گروه جهادی
مسؤول گروه جهادی شکوفه سیب با بیان اینکه این گروه جهادی بیش از ۳۰۰ نفر عضو دارد بیان کرد: این اعضا در همه مقاطع تحصیلی و رشتههای پزشکی مرتبط با نیاز مردم هستند و حتی ۴ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه و تعدادی پزشک نیز ما را یاری میکنند.
وی از اجرای بیش از ۴۰ اردوی جهادی در مناطق محروم خبر داد و تاکید کرد: این اردوها در مناسبتهای مختلف و به صورت طرحهای مختلف برگزار شده است. به طور مثال در ماه رمضان طرحی با عنوان «۱۴ معصوم، ۱۴ شب، ۱۴ محله» برگزار شد و توانستیم به ۳ هزار نفر در ۱۴ محله خدمات رایگان پزشکی همچون ویزیت پزشکی و دارو دهی رایگان، سنجش فشار خون و رایگان، معاینهها و مشاورههای مامایی، مشاورههای تغذیه، مذهبی و روانشناسی ارائه دهیم.
این دانشجوی پزشکی تاکید کرد: در ایام اربعین نیز این گروه جهادی به مردم و زائرین خدمات ارائه میکند و در اربعین امسال هم بیش از ۴ هزار نفر از زائرین از خدمات پزشکی این گروه جهادی بهره بردند.
وی با بیان اینکه صرفاً به حضور در مناسبتها بسنده نمیکنیم و سعی میکنیم در هر زمانی که نیاز است در کنار مردم باشیم، بیان کرد: سالانه ۶ هزار نفر از مردم از خدمات این گروه جهادی استفاده میکنند.
حسینعلی با اشاره به اینکه جهاد از نظر من به معنی تلاش و کوشش برای از سر راه برداشتن موانع است، عنوان کرد: انسان باید موانع بیرونی همچون محرومیت و موانع درونی همچون راحت طلبی را از سر راه خود بر دارد و این اتفاق با کار جهادی ممکن است.
وی خودسازی را اصلی ترین دستاورد کار جهادی برای نیروی جهادی دانست و عنوان کرد: کار جهادی انسان را بزرگ کرده و رو به جلو سوق میدهد.
این دانشجوی پزشکی با اشاره به یکی از خاطرات خود عنوان کرد: یکی از اردوهای ما در منطقه طارم بود که ۳ ساعت از قزوین فاصله داشت و محرومیتهای بسیار زیادی نیز مردم منطقه داشتند.
وی با بیان اینکه این محرومیتها و نارساییها بسیار زیاد بود و گروه باید در شرایط سخت در منطقه میماند گفت: تحمل این شرایط برای برخی از اعضای گروه ممکن نبود و شب اول خواهان بازگشت بودند اما در نهایت پس از صحبت قرار گذاشتیم که بمانیم و کار را انجام دهیم.
مسؤول گروه جهادی شکوفه سیب عنوان کرد: شاید برخی از اعضای گروه تصور میکردند که حضور در گروه جهادی نوعی تفریح است و همین آنها را شوکه کرده بود اما پس از چند روز کار عاشقانه، گذر زمان را متوجه نشده بودند و پایان اردو را باور نداشتند.
حضور در بسیج باعث رشد تفکر کنشگری و دغدغه مندی است
وی افزود: گروه در مدت حضور خود شبانه روز وقت خود را صرف کارهای پزشکی و غربالگری میکرد و بخشی از کار هم صرف برنامههای فرهنگی شده بود و همان افرادی که شب نخست دنبال بازگشت بودند تا لحظه آخر توان خود را عاشقانه برای خدمت به مردم به کار بسته بودند.
وی تاکید کرد: همه ما تصور متفاوتی از کار جهادی داشتیم و فکر میکردیم افراد با عقیده و پوشش متفاوتی در این میدان باید حاضر شوند اما امروز و پس از سه سال کار با بسیج این مجموعه را متشکل از افرادی با پوشش متفاوت اما آرمان و عقاید مشترک برای خدمت به مردم می دانم.
حسینعلی حضور در بسیج و گروه جهادی را باعث رشد روحیه کنشگری و دغدغه مندی خود دانست و عنوان کرد: امروز خود را در برابر نارساییها مسؤول می دانم و برای رفع مشکلات مردم در مناطق محروم تلاش میکنم.
وی افزود: خیلیها مثل روزهای ابتدایی من بسیج را محل حضور افراد با عقاید مذهبی میدانستند اما امروز که در گروه جهادی حضور دارند تفاوت در دیدگاه و تغییر نگاه را میتوانم در آنها ببینم.
آماده حضور در غزه هستم
این دانشجوی پزشکی با اشاره به جنایت اسرائیل در غزه و بر علیه پزشکان و در بیمارستان اظهار کرد: خوی اسرائیل با درندگی و جنایت گره خورده اما این جنایتها به قدری شدید است که به راحتی نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه حمله به بیمارستان و کادر پزشکی در همه جای دنیا محکوم است، تاکید کرد: اسرائیل از هیچ جنایتی ابا ندارد و میبینیم که چقدر راحت به بیماران و کادر پزشکی حمله میکند.
این دانشجوی پزشکی در پایان یادآور شد: بدون شک اگر فرصت و فضا فراهم شود در غزه برای خدمات دادن به مردم بی گناه و مظلوم این منطقه حضور پیدا خواهم کرد.
نظر شما