خبرگزاری مهر - گروه استانها: وجود گروههای جهادی در شهرستان اهواز و اقدامهای بینظیر آنها در این شهرستان بر کسی پوشیده نیست چرا که این گروهها در راستای فرامین مقام معظم رهبری بسیج شدهاند تا مشکلهای مردم نیازمند را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف کنند.
عرفان کمایی، دانشجوی ۲۳ ساله ترم آخر رشته اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز است که با ۲۳ سال سن از هشت سال قبل عضو گروهای جهادی بوده است؛ البته او از کودکی در مکتب بسیج محله و مسجد آموزش دیده و این فعالیتهای حوزه بسیج را یکی از دلایل موفقیت خود میداند.
این عضو گروه جهادی امام حسنیها در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان میکند: حدود هشت سالی است که به عنوان عضو کوچکی از گروههای جهادی فعالیت دارم؛ در فضاهای مختلفی از جمله در عصههای عمرانی سنگین و سبک، آبرسانی، تعمیرات و احداث منازل، لولهگذاری، فعالیت در فضاهای درمانی، روانشناسی و کشاورزی کار کردیم.
او با اشاره به فعالیت در حوزه محرومیتزدایی، توزیع بسته معیشتی و بهداشتی، تولید ژل ضدعفونی در ایام کرونا تصریح میکند: در فضای اجتماعی مناطق حاشیه شهر اهواز که آسیبهای اجتماعی بیشتر بوده است، متناسب با مشکلات آنها اقدام کردیم؛ به طور مثال برای کاهش موارد مربوط به طلاق دورههای آموزشی برای خانوادهها برگزار شد.
کمایی یادآور میشود: بیشتر فعالیت گروه جهادی ما برای کودکان و نوجوانان است چون آنها جامعه هدف بودند؛ فضای دانشآموزی از اهمیت بالایی برای برخوردار است و در این زمینه آنها را با شرکت دادن در دورههای جهادی آموزش دادیم.
این عضو گروه جهادی امام حسنیها با اشاره به اینکه به نسل جدید اهمیت داده نشده و ارتباط نمیگیرند، بیان میکند: سال گذشته نزدیک ۱۰ اردو را برای پنج مدرسه برگزار کردیم؛ بر این اساس نباید از تربیت کودکان و نوجوانان به عنوان آیندهسازان این مرز و بوم غافل شد.
او عنوان میکند: دغدغه ما این است که برای آینده نسل انقلابی مدیران تربیت شوند؛ این دغدغه را در فضای مطالبهگری، فرهنگی و شهدایی دنبال کردیم ولی یکی از بسترهای مورد نیاز در این زمینه حرکت در مسیر تجربه و عمل به برنامهریزیهای مربوطه است.
کمایی با اشاره به اینکه میتوان از هماکنون میتوان مدیران آینده را تربیت کرد، میگوید: فرزندان خوزستان از هماکنون مشکلهای آبفا را درک کرده و جنس کار را یاد گرفتند؛ بنابراین باید مدیرانی در تراز انقلاب تربیت کرد تا این مشکلها در استان تکرار نشوند.
این عضو گروه جهادی امام حسنیها یادآور میشود: فضای محرومیتزدایی را برای تربیت نسلی که مشکلات آینده را حل کنند، دنبال میکنیم؛ خدمات پزشکی، دندانپزشکی و یا عمرانی شاید در لحظه خوب باشد اما خروجی بلندمدت ندارد ولی تربیت بچهها برای مدیران آینده انقلاب خیلی خوب است.
او با اشاره به حس خوب و خوشحالی بی وصفش از انجام کارهای جهادی بیان میکند: جدای از فضای معنوی که انجام این کارها به ما چه حسی میدهد ولی ایجاد گفتمان ذهنی خوب و ایجاد توان اجرایی برای فعالیت را مدیون عضویت در گروههای جهادی، بسیج محلات، مساجد و دانشجویی هستیم.
فعالیتهای جهادی عامل رشد است
کمایی با اشاره به اینکه پیشرفت در زندگی را مدیون این کارهای جهادی هستم، اظهار میکند: چند ترم است که معدل الف دانشگاه هستم؛ فعالیتهای جهادی مانع تحصیل نیست بلکه عامل رشد است.
او تشریح میکند: برای آینده خود برنامه بلندمدت دارم چون فضای تربیت نسل یک شبه رخ نمیدهد؛ قطعاً چند سال فعالیت مستمر باعث بروز نتیجه مطلوب میشود.
این عضو گروه جهادی امام حسنیها با اشاره به اینکه در همه عرصهها نیاز به حضور خیران داریم و آنقدر مشکلهای خوزستان زیاد است که جای کار بسیاری دارد، میگوید: در این بین آسیبهای اجتماعی و حاشیه شهر مهمترین موضوعات است؛ به نظرم توسعه کشاورزی برای رشد روستاها و تحقق مهاجرت معکوس بهترین راهکار برای کاهش آسیبهای اجتماعی است.
کمایی با اشاره به اینکه هیچ دلیلی برای کار نکردن نیست و در همه عرصههای کمکرسانی میتوان مفید بود، یادآور میشود: موقع کار کردن برای ساخت و تعمیرات منازل برخی مواقع مردم ما را به چشم اینکه وظیفه داریم یا دولتی هستیم، قضاوت میکردند ولی یک بار در کوت عبدالله برای ساخت منزل خود صاحبخانه با مشورت دنبال خرید اجناس ارزانقیمت بوده و حتی در برخی موارد خرید اجناس دستدوم را پیشنهاد میداد؛ خودش در برخی بخشهای عمرانی دست به کار شده و این باعث دلگرمی بود و هرگز از ذهنم پاک نمیشد.
او بیان میکند: همه معمولاً ما را به دولت نسبت میدادند ولی او رفتار متعالی و متفاوتی داشت؛ خودش پای کار بود و حتی قناعت، خونگرمی و همدلی بی نظیری داشت که هرگز از ذهنم پاک نمیشود.
نظر شما