۸ آذر ۱۳۸۶، ۱۴:۰۷

/گزارش خبری مهر/

کنفرانس آناپولیس؛ ماراتن نافرجام صلح تحمیلی برای ملت فلسطین

کنفرانس آناپولیس؛  ماراتن نافرجام صلح تحمیلی برای ملت فلسطین

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : کنفرانس آناپولیس سه شنبه ششم آذر کارخود را با حضور مقامهای 50 کشور و سازمانهای منطقه ای و بین المللی از جمله وزیران امورخارجه 16 کشور عربی در منطقه آناپولیس واشنگتن واقع درایالت مریلند آمریکا آغاز کرد و روز گذشته به کار خود پایان داد؛ این کنفرانس همانگونه که پیش بینی می شد هیچ دستاوردی برای ملت فلسطین نداشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کنفرانس درحالی برگزار شد که هیئت مذاکره کننده فلسطینی به ریاست احمد قریع وهیئت رژیم صهیونیستی به ریاست زیپی لیونی به سند مشترک درباره مسائل اصلی مورد مناقشه صلح که قرار بود مبنای مذاکرات در این کنفرانس باشد، دست نیافتند.  

اظهارات برخی مقامهای شرکت کننده در کنفرانس:

جرج بوش: رئیس جمهوری آمریکا درجلسه افتتاحیه کنفرانس آناپولیس به صراحت اظهار داشت که این کنفرانس تنها سرآغازی عملی است وپایان آن مشخص نیست. وی همچنین اسرائیل را یک دولت یهودی دانست وبرحمایت کامل خود از این رژیم اشغالگر تاکید کرد؛ اظهارات بوش با انتقاد ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روبرو شد.

ایهود اولمرت : نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این کنفرانس خواهان عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل و برقراری روابط دیپلماتیک با تمام کشورهای اسلامی شد؛وی توافقنامه صلح با مصر و اردن را اساس صلح در منطقه دانست.

اولمرت ساعاتی پس از این کنفرانس به صراحت تاکید کرد که دستیابی به توافق با فلسطینی ها در سال 2008 محقق نخواهد شد.

ابومازن : رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در این کنفرانس بر ضرورت پایان اشغال سرزمین های عربی از جمله جولان اشغالی سوریه و کشتزارهای شبعای لبنان، آزادی تمام اسرای فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی و حل مسئله پناهندگان فلسطینی بر اساس قطعنامه 194 سازمان ملل متحد، تاکید کرد.

سعود الفیصل: وزیر امورخارجه عربستان سعودی نیز تصریح کرد که اسرائیل و کشورهای جهان باید بدانند که برقراری صلح با وجود ادامه اشغال اراضی عربی امکانپذیر نیست. وی گفت : اکنون زمان آن فرا رسیده است که اسرائیل پس از چند دهه جنگ که موفقیتی کسب نکرده است، جدیت خود را به برقراری صلح ثابت کند.

فیصل مقداد : معاون وزیر امورخارجه سوریه نیز رژیم صهیونیستی را عامل توقف مذاکرات سوریه-اسرائیل دانست و در عین حال خواستار از سرگیری این گفتگوها شد.

عمرو موسی: دبیر کل اتحادیه عرب نیز که از جمله حاضران در این کنفرانس بود، بر مخالفت خود با عادی سازی روابط با اسرائیل به طور مجانی، تاکید و تصریح کرد: اسرائیل برای دستیابی به سازش به منظور پایان درگیری با اعراب جدیت ندارد.

اهداف برگزاری این کنفرانس:

زمانی که کنفرانس به اصطلاح صلح آناپولیس پیشنهاد شد،هدف ازبرگزاری آن تشکیل کشور فلسطین ودستیابی به توافقنامه صلح بود اما پس از دست نیافتن مذاکرات چندماهه هیئتهای فلسطینی واسرائیلی به  سند مشترک، گفته شد که هدف از برگزاری آن آغاز مذاکرات برای دستیابی به صلح پیش از اواخر سال 2008 است.

شرکت بحث برانگیز کشورهای عربی

مقامهای بلندپایه 16 کشور عربی دراین کنفرانس شرکت کردند که شرکت نکردن کویت سبب شد از تیغ تیز انتقادها مصون بماند؛ مردم فلسطین وگروه های مبارزپیش ازاین کنفرانس ازکشورهای عربی خواسته بودند ازعادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و دادن امتیازهای مجانی به این رژیم در سایه تداوم تجاوزات و اشغالگری و بی اعتنایی صهیونیستها به حقوق مشروع ملت فلسطین برحذر باشند.

شرکت اعراب در آناپولیس و ارتباط آن با ایران

شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد: یکی از دلایل مشارکت کشورهای عربی در کنفرانس آناپولیس، سیاستهای تهدید برانگیز و نگران کننده ایران است.

در واکنش به این ادعا،دبیرکل اتحادیه عرب با تاکید بر اینکه اشغالگری اسرائیل علت حضور کشورهای عربی در آناپولیس بود؛ این ادعا را که این کشورها به علت ترس از ایران در آن شرکت کردند، بی پایه و اساس دانسته است.

عمرو موسی روزگذشته پیش ازآنکه واشنگتن را به مقصد قاهره ترک کند، درپاسخ به پرسش خبرنگاران درباره اینکه سخنانی وجود دارد مبنی براینکه کشورهای عربی به علت ترس ازایران درکنفرانس آناپولیس شرکت کردند واین کشورها علاقه مندهستند که ایران را به حاشیه برانند،گفت : من به چنین تحلیل و تفسیری اعتقاد ندارم. این سخن که کشورهای عربی به علت ترس از ایران درآناپولیس شرکت کردند، سخنی نادرست است.

دبیرکل اتحادیه عرب درادامه تصریح کرد: اختلافاتی بین ما و ایران وجود دارد و همچنین سئوالاتی مطرح است، اما ما به این علت به اینجا (آناپولیس) آمده ایم چون مشکل ما اشغالگری اسرائیل است و این مسئله هیچ ربطی به ایران ندارد.

وی افزود: من به این موضوع آنطوری که دیگران می گویند مبنی براینکه این کنفرانس با هدف جمع کردن کشورهای عربی علیه ایران برگزارشد، معتقد نیستم.

واکنشها به کنفرانس آناپولیس:

جنبش حماس: سامی ابوزهری سخنگوی این جنبش نیز اظهارداشت : سخنرانیهای ایراد شده در کنفرانس آناپولیس، دلیل شکست آن است؛ وی سخنان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در این کنفرانس را توهین به تاریخ و مبارزات ملت فلسطین دانست. به گفته وی اعلام بازگشت طرفین به ازسرگیری مذاکرات، بیانگربازگشت ملت فلسطین به عقب است، زیرا (درگذشته) نیز مذاکرات و توافقنامه هایی میان  طرفین وجود داشت و با وجود مخالفت حماس با این توافقنامه ها، رژیم اشغالگر اسرائیل به آنها پایبند نبوده است.

اسماعیل هنیه : نخست وزیر دولت مردمی فلسطین ضمن انتقاد از حضور کشورهای عربی در کنفرانش آناپولیس گفت: کشور های عربی با مشارکت دراین کنفرانس ازموضع تاریخی خود مبتنی برمخالفت با عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل عقب نشینی کردند.

جبهه خلق برای آزادی فلسطین: این گروه مبارز فلسطینی اعلام کرد: مشارکت کشورهای عربی در کنفرانس آناپولیس بدون هیچ ارزش و بهایی پایان یافت واین کشورها نتوانستند به پایبندی اسرائیل به عقب نشینی از اراضی اشغالی 1967 و نیز حق بازگشت آوارگان فلسطینی دست یابند.

جاسم الخرافی: رئیس پارلمان کویت نیز با اعلام حمایت کشورش از حقوق مشروع ملت فلسطین، به کشورهای عربی شرکت کننده درکنفرانس آناپولیس هشدارداد تاشاهدان دروغین نتایج این کنفرانس نباشند.به گفته وی قدس فقط مسئله ای مختص فلسطینیان نیست، بلکه به اعراب و مسلمانان نیز تعلق دارد.
 
آویگدور لیبرمن: وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی دستیابی به توافق با فلسطینی ها را در سال 2008 بعید دانست و اعلام کرد که ماموریت مهم برای دولت اولمرت، مقابله با مقاومت گروههای فلسطینی است.

ایلی یشای: وزیر صنعت و تجارت رژیم صهیونیستی نیز گفت: من از روند صلح با یک شریک واقعی حمایت می کنم. وی با اشاره به ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که تا کنون شریک تحمیلی برای روند صلح وجود داشته است.

علاوه براین شهروندان فلسطینی ساکن کرانه باختری و نواغزه و نیز پناهندگان فلسطینی ساکن در لبنان در جریان برگزاری کنفرانس آناپولیس، با برپایی تظاهراتی این کنفرانس را محکوم کردند.

نکته ای که باید در نظرداشت اینکه این کنفرانس اگر چه قراربود با هدف دستیابی به توافقنامه صلح میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین و تشکیل کشور فلسطین برگزار شود، اما اهداف دیگری را نیز از جمله عادی سازی روابط اعراب ورژیم اسرائیل و به حاشیه راندن ایران و همسو کردن کشورهای عربی با مواضع ضد ایرانی آمریکا و اسرائیل، دنبال می کرد، اما با دست نیافتن اسرائیل و تشکیلات خودگردان به یک سند مشترک درباره صلح و تنها اکتفا به این مسئله که این کنفرانس آغازی برای مذاکرات است و نیز اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب مبنی بر اینکه کنفرانس آناپولیس با هدف جمع کردن کشورهای عربی علیه ایران برگزار نشد و تاکید وی بر اینکه هیچگونه عادی سازی روابطی با اسرائیل صورت نمی گیرد، زیرا سیاستهای اسرائیل همچنان غیرقابل قبول است؛ درمی یابیم که کنفرانس آناپولیس بدون نتیجه و دست یافتن به اهداف آشکار و پنهان خود پایان یافت. 

کد خبر 595462

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha