پرونده «روایت یک حماسه»/۵؛

وقتی دختران اسیر فلسطینی درس مقاومت می‌دهند

وقتی دختران اسیر فلسطینی درس مقاومت می‌دهند

«روان نافذ» دختر آزاده فلسطینی با وجود ابتلاء به انواع بیماری‌ها و آسیب‌دیدگی‌ها در نتیجه شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی و با وجود شرایط وحشتناک زندان‌، موفق به تکمیل تحصیلات خود شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در میان اسرای زن فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی دختران زیادی حضور دارند که بنا به اتهام‌های واهی بهترین سالهای زندگی خود را در زندان‌های رژیم صهیونیستی سپری کردند، آنها در شرایط غیرقابل تحمل زندان‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی روحیه ایمانی و انگیزه قوی مبارزاتی خود را به دشمن ثابت کردند.

«روان نافذ محمد ابومطر» یکی از این اسرا بود که در جریان تبادل اسرا میان مقاومت و رژیم اسرائیل در آتش‌بس هفته گذشته آزاد شد.

روان نافذ متولد سال ۱۹۹۴ میلادی بوده و اهل روستای «بیتلو» در رام‌الله است. این مبارز فلسطینی در ۱۵ مارس ۲۰۱۵ در ورودی شهر رام‌الله مورد حمله نظامیان صهیونیست قرار گرفت و نیروهای دشمن وی را بازداشت و به مرکز تحقیقاتی عوفر منتقل کردند.

ابتلاء به انواع بیماری‌ها قبل از ۳۰ سالگی

روان نافذ ابتدا تحت بازجویی شدید قرار گرفت و سپس به زندان هشارون و بعد از آن به دامون که اغلب اسرای زن فلسطینی در آنجا هستند، منتقل شد. دادگاه اسرائیل با وجود وضعیت جسمانی خطرناک زن جوان فلسطینی و در نتیجه اعترافات زیر شکنجه‌های شدید نیروهای صهیونیست، روان نافذ را به حمله به یک نظامی اسرائیلی با سلاح سرد و زخمی کردن وی متهم کردند. البته او مدت زیادی بدون تفهیم اتهام خود در زندان بود و محاکمه او به بهانه تکمیل مراحل قضائی ۱۱ بار به تعویق افتاد، اما در نهایت در سال ۲۰۱۶ به ۹ سال زندان و پرداخت ۴ هزار شیکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) جریمه نقدی محکوم شد.

ضرب و شتم شدیدی که نظامیان صهیونیست هنگام بازداشت روان نافذ به وی وارد کرده بودند، منجر به آسیب‌های فراوان از جمله شکستگی‌های متعدد در ناحیه گردن و کمر و بینی شد. این ضربات همچنین آسیب زیادی به اندام‌های داخلی وی وارد آورد و او مبتلا به بیماری‌های معده شد. با وجود اینکه روان نافذ هنوز به ۳۰ سالگی نرسیده، اما به دلیل اهمال‌کاری عامدانه پزشکی در زندان و محرومیت از درمان، وضعیت جسمانی بسیار وخیمی دارد.

انگیزه بالای اسرای زن فلسطینی برای ادامه تحصیل

روان نافذ بعد از آزادی از زندان در گفتگو با رسانه‌ها گفت: زمانی که شنیدیم قرار است معامله‌ای برای تبادل اسرا انجام شود، امیدوار بودم من هم جز اسرایی باشم که آزاد می‌شوند. من در ۱۵ مارس ۲۰۱۵ بازداشت شدم و ۸ سال و ۴ ماه و ۱۰ روز در زندان بودم. من دقیقه به دقیقه دوره اسارتم را می‌شمردم و قرار بود ۹ سال در زندان باشم.

روان نافذ ادامه داد: من در ابتدای بازداشت خود ۴ ماه در زندان هشارون بودم و سپس یک سال کامل در زندان دامون ماندم و بعد به زندان هشارون و سپس دوباره به رندان دامون برگشتم و تا زمان آزادی در این زندان بودم. همه اسرای زن فلسطینی در داخل زندان‌های دشمن شرایط بسیار بدی دارند و مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند.

شرایط وحشتناک زندان‌های اسرائیل بعد از ۷ اکتبر

وی می‌افزاید: بعد از ۷ اکتبر (زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی) شرایط بدتر شد و نظامیان اسرائیلی همه رادیوها را گرفتند و ما از طریق رادیوهایی که مخفی کرده بودیم می‌توانستیم بفهمیم بیرون چه خبر است.

این اسیر آزاده فلسطینی افزود: قبل از آزادی من در کنار ۸۶ زن اسیر فلسطینی بودم که در بین آنها اساتید دانشگاه و افراد تحصیل کرده با مدرک فوق لیسانس و دکترا نیز بودند و تلاش زیادی برای ادامه تحصیل ما کردند و ما در دانشگاه ثبت نام کردیم. به یاد دارم که خانم دکتر «خالده الجرار» دائماً در داخل زندان به ما درس می‌داد و من مطالب زیادی از ایشان یاد گرفتم و با وجود همه مشکلاتی که وجود داشت، توانستم مدرک خود را در حوزه خدمات اجتماعی اخذ کنم.

دلم برای پدربزرگم که موقع وفاتش در زندان بودم، تنگ می‌شود

روان نافذ در ادامه به بدرفتاری مسئولان زندان‌های رژیم اشغالگر با اسرای زن فلسطینی پرداخته و گفت: نظامیان اسرائیلی همواره کتاب‌های ما را پاره و اسرا را از یکدیگر جدا می‌کردند تا ما نتوانیم درس بخوانیم.

او که از یک خانواده مبارز است تصریح کرد: زمانی که از زندان آزاد شدم، خودم را در میان استقبال پرشور و گرم مردم و خانواده‌ام دیدم، اما دلم برای پدربزرگم که در زمان زندان من بر اثر بیماری از دنیا رفته است، تنگ می‌شود. جنگ بسیاری از معانی و مفاهیم را تغییر داده و من با وجود اینکه بعد از آزادی از زندان احساس خوبی دارم اما نمی‌توانم خوشحال باشم.

کد خبر 5957482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha