۱۴ آذر ۱۴۰۲، ۱۳:۰۶

از سوی ده پهلوان تشریح شد

برنامه‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی در هفته پژوهش

برنامه‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی در هفته پژوهش

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه‌های این پژوهشگاه را در هفته پژوهش تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات پژوهشگاه برگزار شد.

در این نشست مصطفی ده‌پهلوان رئیس پژوهشگاه گفت: روزهای ۱۹ تا ۲۶ آذر ماه به عنوان هفته پژوهش معرفی شده و نشست‌های مختلفی پیرامون موضوع میراث فرهنگی برگزار خواهد شد.

وی در ادامه گفت: مراسم افتتاحیه هفته پژوهش با حضور وزیر میراث فرهنگی و معاون وزیر برگزار می‌شود و در کنارش نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشی را برگزار می‌کنیم.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: در مراسم افتتاحیه از حدود ۲۰ جلد کتاب رونمایی خواهیم کرد. ۱۵ جلد از این کتاب اکنون آماده شده است.

ده پهلوان بیان کرد: نشست مهم این هفته درباره یافته‌های غار هستی جان با عنوان میراث در خطر ایران است. آثار این غار به خارج از کشور رفته است. در تلاش هستیم پژوهشی درباره یافته‌های فصل اول آن داشته باشیم و نشستی برگزار کنیم که به بررسی ابعاد گل مهره‌ها و چرم نوشته‌ها و آثاری که به کشورهای دیگر رفته بپردازد.

وی گفت: نقشه باستان شناسی کشور موضوعی است که هر سال باید رونمایی شود چون هر سال به اطلاعات آن اضافه می‌شود. باید بدانیم جامعه مخاطب ما که پژوهشگران هستند؛ چطور می‌توانند از این نقشه استفاده کنند. آیا باید همه اطلاعات نقشه را در اختیار همه گذاشت؟ بخشی از این نقشه در سایت مؤسسه باستان شناسی دانشگاه تهران گذاشته شده بود وقتی از قاچاقچیان پرسیده شد که چطور به این اطلاعات دست پیدا کردید گفتند سایت باستان شناسی دانشگاه. اما می‌توان اطلس‌های زبان شناسی و … را در اختیار همه گذاشت.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: آپ های بازدید موزه‌ها در کشورهای دیگر بیشتر از ده سال است که راه افتاده است. اما در موزه‌های شاخص خودمان، فناوری و آپ های لازم را نداریم. نیاز است که اشیا با تولید محتوای خوب به مخاطب ارائه شود. امروز موضوع متاورس مطرح است. البته ان اف تی می‌تواند برای موزه‌های ما خطرناک باشد و موزه داران باید این را بدانند.

ده پهلوان بیان کرد: در ۹۹ درصد کاوش‌هایی که انجام می‌شود پژوهشگاه بودجه ندارد این بودجه یا از طرف استان‌ها یا دانشگاه تأمین می‌شود. مگر اینکه کاوش اضطراری باشد یا اینکه مطالعاتی است که با همکاری جایی مثل وزارت نیرو یا شرکت‌های عمرانی انجام می‌شود و آنها می‌پردازند. جای کاوش‌های پرسش محور خالی است. با وزیر صحبت شده که بتوانیم اعتباری در این زمینه بگیریم.

وی افزود: در راستای سیاست‌های یکپارچه سازی پژوهش‌ها در تلاش هستیم در برخی از نشست‌ها، طرح‌های پژوهشی که در یک سال اخیر انجام شده را ارائه کنیم.

ده پهلوان افزود: قرار است در هفته پژوهش نقشه‌هایی به نمایش گذاشته شود که میزان انجام طرح‌های پژوهشی که تا به حال انجام شده را به نمایش می‌گذاریم.

کد خبر 5958387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha