۱۶ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۰

مهر گزارش می‌دهد؛

فضای سیاسی در دانشگاه با رخوت روبرو است

 فضای سیاسی در دانشگاه با رخوت روبرو است

قزوین- برخی دانشجویان کاهش سطح مطالعه و دغدغه و همچنین فضای مجازی را باعث ایجاد رخوت و کاهش استقبال دانشجویان از فعالیت سیاسی و اجتماعی در دانشگاه های استان قزوین می دانند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: روز دانشجو یادآور سه شهید دانشجو و در واقع گرامیداشت دانشجویانی است که در طی تاریخ همواره مسبب اتفاقات و افتخارات بزرگ بودند و مجموع این وقایع اهمیت جایگاه دانشجو در جوامع را دوچندان می‌کند.

بنیانگذار انقلاب دانشجویان را مسئول نگهبانی از انقلاب اسلامی معرفی می‌کنند و بر همین اساس دانشجویان در دوران شکل‌گیری انقلاب اسلامی در قلب نهضت قرار داشتند و عامل حرکت نهضت بوده و از هر لحاظ مورد اعتماد مردم بودند و نقش دانشجویان در تثبیت ارزش‌های اسلامی حاکم بر جامعه بسیار مؤثر است.

تصویری که تاریخ از دانشجو به ما نشان می‌دهد تصویری است که دانشجو در آن مطالبه‌گر، جریان‌ساز، تحول گرا، جهادگر و آینده ساز است و با توجه به این رویکردها به مراتب نقش‌هایی که برای دانشجو در جامعه تعریف می‌شود نیز بسیار مؤثر و حائز اهمیت است چنانچه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مخاطبین اصلی بیانیه را قشر جوان تعریف می‌کند.

دانشجو باید ظلم را تشخیص دهد و مقابل آن ایستادگی کند

امیر رضا جباری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: ۱۶ آذرماه در واقع روز تکریم دانشجو وگرامی داشت مقام بلند دانشجو است که در پی شهادت سه دانشجو توسط رژیم پهلوی به واسطه حضور یکی از سفیران کشور غربی در دولت پهلوی اتفاق ناگواری انجام شد و این روز به عنوان روز دانشجو نام گرفت.

وی با اشاره به تقارن روز دانشجو با ایام فاطمیه در سال جاری عنوان کرد: وظیفه دانشجویان در زمان حاضر به تاسی از سه دانشجو شهید است که دانشجو باید در برابر ظلم، کف و استکبار ستیزی ایستادگی کند به تعبیر دیگر دانشجو باید همانند سه دانشجوی شهید و چه بسا حضرت زهرا (س) ظلم را تشخیص دهد و مقابل آن ایستادگی کند.

این دانشجو ادامه داد: رهبر انقلاب همواره معطوف به مسئله جوانان هستند و موتور پیشران حرکت هر کشور را جوانان می‌دانند، ما در مجموعه بسیج دانشجویی در پی ایجاد ارتباط و تعامل با تمام اقشار بسیج دانشجویی هستیم چنانچه بسیج دانشجویی دانشگاه نیز متشکل از طیف‌های مختلف است اما در این بین اصول و خطوط مأموریت نیز حفظ می‌شود.

این مسئول تاکید کرد: در بیانیه گام دوم به مسئله تمدن نوین اسلامی اشاره شده که تشکیل این تمدن نیازمند مساعدت تمام عوامل جامعه است اما در این بین نقش بسیج دانشجویی نیز پررنگ خواهد بود که البته تاکنون نظم جهانی که مورد تاکید رهبر انقلاب بوده در حال شکل‌گیری است که دانشجویان با مطالعه اتفاقات سال‌های اخیر متوجه تحولات شکل‌گرفته در سطح منطقه و غرب خواهند شد و می‌توان گفت که یکی از ثمرات تمدن نوین اسلامی خروش جوانان مجاهد منطقه است که ما نمونه آن ر ا در حرکت مردم به سوی مرزهای فلسطین و حمایت از آنان را شاهد هستیم.

دانشجو از جایگاه اصلی خود دور شده است

محمد فلاح تفتی، دبیر انجمن صنفی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با قاطعیت می‌توان گفت که قشر دانشجو از جایگاه اصلی خود دور شده، در تلاطم اقتضائات زمانه غوطه ور شده و همراه با جویبار مشکلات جامعه پیش می‌رود.

وی تاکید کرد دانشجویی که با سال‌ها تلاش، کسب مدارج علمی بالا و اخذ مدارک علمی به شغل‌هایی رو می‌آورد که هیچ ارتباطی به موضوع تحصیلاتش ندارد، نمی‌توان گفت در جایگاه اصلی خود قرار گرفته است همچنین دانشجویی که در دوره تحصیل همواره ذهنی درگیر در مسائل کشور دارد، نمی‌تواند وقت خود را وقف تحصیل نموده و به صورت مفید تحصیل کند.

 فضای سیاسی در دانشگاه با رخوت روبرو است

وی افزود: دانشجویی که پله‌های ترقی در برابرش را چون سرسره‌ای آغشته به روغن می‌داند، نور امید را در دلش سو سو زنان می‌بیند تن به دریای سختی‌ها نمی‌زند تا فردی سودمند تر و خودساخته‌تر باشد هرچند امید ما کماکان به جامعه دانشجویی پابرجاست و برای بهتر شدن این اوضاع، در وهله اول می‌توان از دانشگاه شروع کرد و سپس این بذر امید را در جامعه نشاند.

این مسئول ابراز کرد: دانشجو باید به آن قله‌ای از علم برسد که بتواند مسائل مربوط به رشته خود را در جامعه نقد و ارزیابی کرده و برنامه‌هایی را برای توسعه هرچه بهتر آن‌ها ارائه کند و به تعبیر دیگر دانشجو باید خود را آماده کرده و پذیرای مسئولیت‌ها باشد، البته همه این موارد مشروط به این است که دانشجو خدماتی را که لایق و شایسته شأن و مقام اوست دریافت کند و دانشگاه را محلی برای ترقی و سنگ بستری برای رشد بداند.

فلاح مطرح کرد: اگر دانشجو باسواد، آگاه، با مهارت و دارای صفات مطلوب جامعه باشد، می‌تواند تأثیراتی شگفت و ژرف در جامعه بگذارد، البته چنین تأثیر گذاری‌ای باعث می‌شود جامعه به قشر دانشجو علاقه‌مند باشد و در امورات خود از این قشر بهره ببرد اما زمانی که دانشجو به علل مختلف نتواند حد نصاب مهارت‌های لازم را کسب کند، زمانی که دانشگاه به جای علم پروری، مدرک پروری کند، زمانی که دانشجو نتواند تأثیرات مثبت لازم در جامعه ایفا کند، جامعه آن قشر را کنار زده و ارج و ارزش لازم را برای آن قائل نمی‌شود.

وی در پایان گفت: هرچند دانشجو هم اکنون برای جامعه قشر محترمی است؛ اما این احترام تا زمانی که در عمل نیز خود را نشان ندهد و به اعتماد تبدیل نشود، ارزش چندانی ندارد و بهترین راه برای بهبود این وضعیت آن است که دانشگاه دانشجو را آن‌چنان که باید متبحر تحویل جامعه دهد تا دانشجو بتواند اعتماد جامعه را جلب نماید.

فضای سیاسی در دانشگاه با رخوت مواجه شده است

در ادامه با امیر رضا کوه نشین لیلی، دبیر کل تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به گفت‌وگو نشستیم، وی در پاسخ به جایگاه دانشجو در جامعه اظهار کرد: دانشگاه و فضای دانشگاهی همیشه به پویایی و جنب و جوش داشتن مشهور بوده که البته امروزه فضای سیاسی دانشگاه‌ها با سستی و رخوت مواجه است که این وضعیت ادامه دار نخواهد بود.

وی ادامه داد: دانشجو بیشتر از هرکس دیگری در جامعه باید با نگاه درست و دور از تعصب و احساس به وقایع داشته باشد و در صدد ایجاد شور در کنار شعور در فضای دانشگاهی باشد.

این مسئول با تاکید بر اینکه مهم‌ترین رسالت جریان‌های سیاسی دانشجویی مطالبه گری است، تشریح کرد: فضای دانشگاهی باید عاری از هر تعصب و نگاه احساسی باشد یعنی فضای متشنج بیرون در داخل دانشگاه باید تبدیل به فضای عقلانی و عمیق تبدیل شود و این یکی از مهم‌ترین وظایف جریان‌های سیاسی دانشجویی است.

وی گفت: ایجاد اعتماد نسبت به جریان‌های دانشجویی انقلابی و به عبارتی جهاد تبیین در عرصه عمل یعنی دانشجو نسبت به مجموعه‌ای مثل جامعه اسلامی دانشجویان احساس اعتماد داشته باشد تا شاکله اصلی تفکر و دیدگاه دانشجویان در دانشگاه تشکیل شود یعنی جهت دهی درست داشته باشد.

 فضای سیاسی در دانشگاه با رخوت روبرو است

کوه‌نشین مطرح کرد: اگر در فضای دانشگاهی مسائلی که اذهان جامعه را درگیر خود کرده مطرح بشود یعنی دانشجو در مسائل پیش قدم باشد و مورد توجه قرار بگیرد مسلماً تشنج فضای بیرون دانشگاه کمتر و کمتر خواهد شد اما متأسفانه در حالی که دانشجو و فضا دانشگاهی بستر مناسبی برای این امر است اهمیت زیادی ندارد و ضرورت توجه به آن حس نمی‌شود که اگر بسیاری از محافظه کاری‌ها و ملاحظه‌ها در فضای دانشگاهی نباشد مسلماً تأثیر خوبی خواهد داشت.

بی دغدغه بودن باعث رخوت فضای دانشگاهی شده است

وی در پایان صحبت‌هایش مطرح کرد: یکی از علل مهم رخوت و سستی فضای سیاسی در دانشگاه مخصوصاً دانشگاه‌های استان قزوین عدم مطالعه کافی، بی دغدغه بودن، درگیر روزمره شدن، سرگرم بودن با فضای مجازی است که امروزه معضلی بزرگی محسوب می‌شود که فاصله گرفتن از این فضا همتی بلند می‌طلبد و این بستگی تام و تمام به خود قشر دانشجو علی‌الخصوص دانشجویان فعال سیاسی فرهنگی اجتماعی دارد.

مغتنم شمردن دانشجو و توجه به رویکردها و جریان‌های دانشجویی به نوعی سرمایه‌گذاری در سطح کلان جامعه است چراکه جامعه توسط نیرو انسانی ساخته می‌شود که به هرمیزان این نیروها به لحاظ کیفی ارتقا پیدا کنند طرح توسعه و پیشرفت جامعه ارتقا پیدا خواهد کرد اما مهمترین نکته در این بین تبدیل اعتماد گفتاری در خصوص دانشجو به اعتماد عملی و واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی به این قشر است که این امر نیز همواره مورد تاکید رهبر انقلاب بوده اما هنوز در سطح جامعه تجلی نیافته است.

از سوی دیگر چاره‌اندیشی جامعه نسبت به دانشجو، نسل جوان ارتقا سطح کیفی اطلاعات دانشجو در حوزه‌های مختلف روز جامعه است چراکه دانشجو موتور محرک جامعه است و آینده کشور در دستان او قرار دارد و هرچه بیشتر نسبت به امور آگاهی داشته باشد بهتر می‌تواند در راستا اهداف کشور گام‌های مؤثری بردارد.

کد خبر 5960104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha