به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتابهای «حرفهایی که در ذهنمان میماند» و «شخصیت شناسی در بازیگری» عصر جمعه ۱۷ آذر در سالن استاد فریدون ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
ابوالفضل جلیلی با بیان اینکه بانوان برای ورود به سینما مظلوم هستند گفت: بازیگر باید از درون حرف بزند. بازیگری شغلی دوست داشتنی است مشروط برآنکه با تزکیه نفس همراه باشد. کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» به نویسندگی حوریه مقدم بازیگر سینما، دلی نوشتهشده است.
وی با اشاره به کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» افزود: خودم خیلی دنبال دیالوگ نمیروم و ۵۰ تا ۶۰ فیلم در زندگیام بیشتر ندیدهام ولی بعضی فیلمها چیزهای دوست داشتنی دارد و فیلم «جیب بر» یکی از این آثار است و دیالوگ صحنه روبرو شدن زن و مرد در پشت میلههای زندان برای من دوست داشتنی است.
وی با بیان اینکه معتقدم بازیگران ما مونوتن حرف میزنند به فیلم «گوزنها» مسعود کیمیایی اشاره کرد و گفت: دیالوگ گور پدر نشئگی بعد التماس که نشان از خدشهدار شدن غرور شخصیت است، برای من نشان قدرت است و این سکانس را دوست دارم.
حسین مسافر آستانه، کارگردان تئاتر نیز با اشاره به نگارش کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» به نویسندگی حوریه مقدم از بازیگران سینما و تلویزیون در این مراسم افزود: چقدر جای پرداختن به دیالوگها در ادبیات ما خالی است و آنچه ما از ادبیات کهن درباره ادبیات قصار میشنویم از دل سخنرانیها برآمده و گاه به عنوان ضربالمثل کاربردی است.
وی گفت: کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» که توسط یک بازیگر جمع آوری شده برای آحاد جامعه مفید است و باید در انتشار آن تلاش کرد تا همه مردم در هر جایگاهی آن را مطالعه کنند. این دیالوگها برگرفته از زندگی هستند.
این کارگردان تئاتر درباره کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» افزود: شنیدیم بازیگری کار سخت بعد از معدن است و این کار سخت یک پز برای ما است اما از خود نپرسیدیم سختی بازیگری چیست؟ آنچه امروز در بازیگری میبینیم سخت نیست و فقط فرصت دیده شدن است. در آموزشها مهارتها را یاد میگیریم اما اینها ابزار بازیگری است و ابزار کافی نیست. در دانشگاه واحد شخصیت شناسی داریم اما کاربردی نیستند. معتقدم شخصیت شناسی در این کتاب بر اساس این نکته آمده که بازیگری از سختترین مشاغل جهانی است. ما بازیگران درجه یکی داشتیم که ویژگیهای ذکر شده در این کتاب را دارا بودند که بر اساس دریافت غریزی بود اما در آموزش بازیگری امروز به پوسته یک نقش میرسیم و از اینرو یک بازیگر در نقشهای مختلف خیلی تفاوتی ندارد.
وی گفت: جای این کتاب که توسط حوریه مقدم بازیگر سینما و تلویزیون نوشته شده خالی بود و این کتاب جامع است. برای علاقهمندان جدی بازیگری این کتاب را توصیه میکنم و معتقدم این دو کتاب باید در تیراژ بالا در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
در ادامه این مراسم نفیسه روشن بازیگر سینما و تلویزیون بخشی از کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» را با نگاه به فیلم «شام آخر» خواند و این مهم را به آتیلا پسیانی بازیگر فقید سینما تقدیم کرد.
نفیسه روشن گفت: در دورانی هستیم که همه سرگرم فضای مجازی هستند و به اهالی هنر بیمهری میشود. امیدوارم بتوانیم قدردان اهالی فرهنگ و هنر باشیم و نام و یاد آنان را گرامی بداریم. افراد تازه وارد به هنر دچار توهم میشوند و باید روی اخلاق هنر بیش از پیش کار کنیم.
علیرضا جلالیتبار بازیگر سینما نیز در این مراسم افزود: خوشحالم کتاب توسط حوریه مقدم از همکارانم در عرصه بازیگری منتشر شده است. در دنیا مردم همچنان کتاب میخوانند و کتاب و سینما باهم دوست هستند. وقتی میشنوم کتاب جدیدی معرفی میشود شاد میشوم.
وی گفت: در زمینه تولید دانش و هنر باید وجه بومی سازی را انجام دهیم و در ایران این فرایند با نوشین انجام شده که به بازیگر دانش بررسی شخصیت را بدهد. جامعه با تحول به شخصیت میرسد و درام جدید شکل میگیرد. شناخت شخصیت برای همه ارکان تولید مهم است و باید با دانش، ابزار و متر شخصیت پردازی داشته باشیم و در این کتاب شکلهای برخورد با شخصیت مدون شده است.
این بازیگر سینما با اشاره به کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند»، درباره تولید محصولات جانبی آثار سینمایی افزود: باید فیلم را به محصولات ثانویه تبدیل کنیم و این باعث میشود زیست ما به عنوان تجربه بشری بزرگان ادبی فارسی ادامه یابد. وجود چنین کتابهایی جبهه بعدی پس از سینما است.
سید علی هاشمی کارگردان سینما و تئاتر نیز گفت: امروز ما به بازیگرانی که تحصیلات آکادمیک داشته و دغدغهمند مسائل فرهنگی باشند نیاز داریم که حوریه مقدم با این کتاب در این راه قدم گذاشت. کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» بسیار کامل است. حتی شخصیت شناسی در دانشگاه این قدر کامل نبود و نگرشها و متدهای کاملی دارد. اینکه یک بازیگر در قامت نویسنده، از نگاه علمی به مسئله شخصیت شناسی نگاه کند، ارزشمند است.
وی درباره کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» نیز افزود: از زمانی که دیالوگ وارد سینما شد چقدر در خاطر ما مانده؟ فقط دیالوگهای خاص در ذهن مانده و اغلب دیالوگهای سینما روزمره است و جدا کردن دیالوگهای خاص جذابیت داشت.
ایرج افشاری، نویسنده و کارگردان تئاتر نیز در ادامه این مراسم گفت: جای این دو کتاب خالی بود که توسط حوریه مقدم بازیگر سینما و تلویزیون به رشته تحریر درآمد. فلسفه نگارش کتاب جاودانه شدن است اما فرمتی که در کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» میبینیم کمک میکند که از این جملات استفاده کنیم.
وی با اشاره به جملاتی از روژه گارودی و رومن گارودی افزود: جملات در این کتاب توسط حوریه مقدم، هنرمندانه و این دیالوگها با سختی انتخاب شده و تا به امروز کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» جزو نخستین آثار مکتوب درباره دیالوگهای ماندگار سینماست.
این نویسنده درباره کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» نیز گفت: نیاز به این کتابها داریم که شخصیت شناسی و رسیدن بازیگر به شخصیت، دقیق توضیح داده شده است. تحلیل شخصیت، طراحی و ارائه مهمترین رکن شخصیت برای بازیگر است و این کتاب پیشنهاد میدهد این مسیر سخت چگونه ارائه شود.
وی با اشاره به هدف خود از نگارش این دو کتاب افزود: امیدوارم کتاب «شخصیت شناسی در بازیگری» بتواند به اعتلای این عرصه کمک کند. کتاب «حرفهایی که در ذهنمان میماند» نیز تلاشی برای حفظ خاطرات ما از آثار سینمایی و تلویزیونی است و با این هدف به رشته تحریر درآمد.
نظر شما