۲۲ آذر ۱۴۰۲، ۸:۴۰

مهر گزارش می‌دهد؛

برگشت زندگی دوباره به دشت شهرکرد/ احیای ۶۰۰ هکتاری عرصه

برگشت زندگی دوباره به دشت شهرکرد/ احیای ۶۰۰ هکتاری عرصه

شهرکرد-سفره دشت شهرکرد که روزگاری خالی از آب بوده حالا تن نیمه جانش با طرح احیا کم کم به زندگی برمی‌گردد.

شهرکرد-خبرگزاری مهر گروه استان‌ها :۶۰۰ هکتار از زمین‌های دشت شهرکرد با طرح‌های آبخیزداری و هدایت روان آب‌ها احیا شده و جانی دوباره گرفته است. دشت شهرکرد افزون بر ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت دارد که از این سطح ۵۷۷ هکتار آن مرغ زار است و زمانی محل زندگی پرندگان و جانوران بوده ولی خشکسالی بیش از یک دهه گذشته آن را به کویر تبدیل کرده است.

احیای مرغ زار شهرکرد با اجرای طرح‌های آبخیزداری و هدایت روان آب‌ها

اصغر احمدی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرگزاری مهر از اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان داری برای احیای شهرکرد خبر داد و گفت: با نزدیک شدن فصل بارش، برف و باران به شکل هدفمند به دشت شهرکرد هدایت می‌شود و با ادامه این طرح سطح سفره‌های آب زیرزمینی آن بالا خواهد آمد.

وی تصریح کرد: برداشت بی‌رویه آب آشامیدنی و کشاورزی از این دشت باعث فرونشست و بحرانی شدن وضع آن شده و اجرای طرح‌های آبخیزداری و ممنوعه شدن بهره‌برداری از آن راهکارهای فوری برای نجات این زیست بوم است.

احیای کامل دشت شهرکرد نیازمند تعامل دستگاه‌ها

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری به خشکسالی شدید یک دهه گذشته در دشت شهرکرد اشاره کرد و گفت: خشکسالی و کاهش پوشش گیاهی باعث شده دشت شهرکرد به کانون ریزگردها و آلودگی هوا تبدیل شود و معضلات زیادی برای مردم ایجاد کند.

به گفته احمدی چرای بی‌رویه و نبود برنامه برای حفاظت از عرصه دشت شهرکرد از دیگر عواملی است که حیات آن را به کما برده و منابع آب و خاک این دشت را هدر داده است.

وی قرق دشت و ممانعت از ورود دام به عرصه فنس کشی و از همه مهم‌تر اجرای طرح‌های آبخیزداری را برای احیای دشت شهرکرد بسیار حیاتی و لازم دانست و افزود: دستگاه‌هایی مثل آب منطقه‌ای، مدیریت بحران و فرمانداری باید در این زمینه با منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری بیشتری کنند.

برگشت زندگی دوباره به دشت شهرکرد/ احیای ۶۰۰ هکتاری عرصه

احیای دشت شهرکرد از طرح‌های اولویت‌دار پیشنهادی به دولت

خسرو کیانی مدیر کل مدیریت بحران استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، خاطرنشان کرد: احیای دشت شهرکرد به عنوان طرح اولویت‌دار به دولت پیشنهاد شده تا اعتبار آن معادل ۱۵۰ میلیارد ریال تأمین شود.

وی افزود: مدیران دستگاه‌ها باید برای تأمین این مبلغ از تهران پیگیری کنند، در حال حاضر اجرای طرح‌های آبخیزداری و هدایت روان آب‌ها بستری برای احیای کامل دشت شهرکرد فراهم کرده است.

احیای دشت شهرکرد با هدایت آب‌های باران

بهادر عبدالغنی فرماندار شهرستان شهرکرد در این مورد به خبرنگار مهر گفت: آب‌های باران از طریق دو کانال فارابی و فردوسی بر دشت شهرکرد هدایت می‌شود.

وی با بیان اینکه سطح سفره آب زیرزمینی دشت شهرکرد دست کم ۳۰ متر کاهش یافته گفت: این عرصه جزو دشت‌های ممنوعه بحرانی کشور محسوب می‌شود و راهی جز هدایت روان آب‌ها و طرح‌های آبخیزداری برای احیای آن وجود ندارد.

عبدالغنی با اشاره به آغاز فصل سرما افزود: با توجه به بارش برف و باران، ادارات خدمات رسان از جمله شهرداری راه و شهرسازی و هلال احمر برای هدایت برف‌های دپو شده به دشت شهر کرد باید آمادگی داشته باشند.

برگشت زندگی دوباره به دشت شهرکرد/ احیای ۶۰۰ هکتاری عرصه

ایجاد چاه‌های جذبی برای احیای دشت شهرکرد

سعید یوسف پور مدیر کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به ایجاد کانال‌های هدایت آب به دشت شهرکرد اظهار کرد: ۴۴ چاه جذبی با همکاری شهرداری برای جمع آوری آب باران در جنوب شهرکرد ایجاد شده است تا به سطح دشت شهر کرد هدایت شود.

کاهش گرد و غبار در شهرکرد با اجرای طرح‌های آبخیزداری

یوسف پور همچنین با بیان اینکه طرح‌های آبخیزداری احیای دشت شهرکرد باعث افزایش سطح پوشش گیاهی هم خواهد شد گفت: چرای بی‌رویه دام و نبود حفاظت علمی از دشت شهرکرد باعث کاهش تنوع پوشش گیاهی و جانوری شده و آن را به کانون ریزگردها در شهرکرد تبدیل کرده بود.

به گزارش خبرنگار مهر، دشت شهرکرد از عرصه‌های ممنوعه بحرانی کشور است که تعامل و همکاری دستگاه‌ها، پیگیری برای تأمین اعتبارات و اجرای طرح‌های آبخیزداری و هدایت روان آب‌ها حیاتی دوباره به آن برمی‌گرداند و زنده و پایدار خواهد شد.

سه دشت خانمیرزا، بروجن و شهرکرد منبع ریزگردهای داخلی استان به شمار می‌آیند که احیای دو دشت دیگر نیز در اولویت برنامه‌ها قرار گرفته است.

کد خبر 5964329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha