۱۱ آذر ۱۳۸۶، ۱۷:۴۸

نامی در گفتگو با مهر:

مردم را باید با زبان هنر آشنا کرد

غلامحسین نامی معتقد است بدون آموزش هنر به مردم نباید انتظار خرید آثار هنری در شهرستان و حتی تهران را داشت.

این استاد برجسته هنرهای تجسمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار تاسف از فروش تنها یک اثر هنری در حراج هفت نگاه اصفهان گفت: "اصولا رابطه هنرمند با مخاطبان در جامعه بحثی بسیار مفصل است که باید همه‌جانبه به آن نگاه کرد و مسائل و مشکلات آن را مورد نقد و بررسی قرار داد."

وی در ادامه گفت: "وقتی هنرمند اثری خلق می‌کند، به فروش فکر نمی‌کند و تنها به بیان ذهنیات و احساسات خود می‌پردازد. از طرفی وقتی این آثار در مقابل چشم مردم قرار می‌گیرد، مردم نمی‌توانند با آن رابطه برقرار کنند. مردم ما به هنر علاقه دارند، اما اثر هنری را نمی‌شناسند و آشنا کردن مردم با هنر وظیفه رسانه‌های گروهی و آموزشگاههاست."

نامی با اشاره به آموزش هنر در غرب گفت: "در دنیای غرب آموزش هنر به صورت غیرمستقیم صورت می‌گیرد و مردم از طریق رسانه‌های گروهی بمباران اطلاعاتی می‌شوند. ما بدون انجام دادن این فعالیت‌ها انتظار داریم که آثار زیادی در اصفهان به فروش برسد."

نویسنده کتاب "مبانی هنرهای تجسمی" گفت: "در شهرستان‌ها علاقمندان به هنر بسیارند ولی کم توجهی از مراکز دولتی است که متولی هنر هستند. وقتی مردم در مقابل یک اثر هنری قرار می‌گیرند و زبان هنر و هنرمند را نمی‌دانند، تقصیر مردم نیست. آنها علاقمند و نیازمند آگاه شدن هستند. خاصیت مردم ایران همین است، اما کسی به فکر آنها نیست."

نامی با اشاره به خرید و فروش آثار در ایران و حراج‌های خارجی گفت: "بعد از 70 سال هنر ما از انزوا و فراموشی خارج شده و نقاشی ایران مورد توجه جهان قرار گرفته که اتفاقی بزرگ است. اما بازار داخلی هم باید تکان بخورد و ضابطه مند شود. در همین راستا باید کمیسیون و شورای تخصصی تشکیل و قیمت آثار با توجه به بازار و قدرت خرید مردم تعیین شود."

کد خبر 596615

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha