به گزارش خبرنگار مهر، کاظم شیردل صبح دوشنبه در همایش معرفی ظرفیتهای واردات و صادرات تاجیکستان و استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: هشت سال قبل به دلایل مختلف مشکلات عدیده سیاسی با کشور تاجیکستان وجود داشت که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و رایزنیهای که دستگاه دیپلماسی ایران انجام شد و همچنین رویکرد این دولت در ارتباط قوی با کشورهای همسایه مشکلات حل شد.
وی افزود: یک هیأت تجاری تاجیکستانی سال گذشته از سه استان خراسان رضوی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری بازدید کردند، بعضاً گفته شد حضور این هیأت در استان راهگشا نبوده است، اما باید در نظر داشت که وظیفه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی صرفاً تسهیلگری شرایط تجارت است و ادامه کار با تولیدکنندگان است تا از شرایط پیش آمده استفاده کنند.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان ادامه داد: فولاد، پتروشیمی و مواد غذایی و همچنین ظرفیتهای گردشگری به ویژه گردشگری سلامت ازجمله بخشهایی هستند که میتوان از آن برای تجارت با کشور تاجیکستان استفاده کرد.
شیردل با اشاره به اینکه کشور تاجیکستان ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۳ تا ۴ میلیون نفر از جمعیت این کشور مهاجران در کشورهای دیگر چون روسیه هستند، عنوان کرد: محصولات صادراتی از این کشور آلومینیم، پنبه و سیمان است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یکی از تولیدات اصلی در کشور تاجیکستان محصول پنبه است و ایران به این محصول نیاز بسیاری دارد لذا یکی از زمینههای مشارکت با این کشور و استان چهارمحال و بختیاری ریسندگی و صنایع نساجی است.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان اضافه کرد: حجم صادرات کشور تاجیکستان ۱ میلیارد ۴۰۰ میلیون دلار و حجم واردات این کشور ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار است، ایران چهارمین کشوری است که محصولات خود را به این کشور صادرات میکند.
شیردل بیان کرد: در حال حاضر با وجود فعالیتهای دیپلماسی که انجام میشود شرایط مراودات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و… با کشور تاجیکستان فراهم شده است.
وی با بیان اینکه حمل و نقل به کشور تاجیکستان بیشتر از طریق ریلی انجام میشود، تاکید کرد: ۸۰ درصد صادرات کشور از خراسان و از مرز سرخس به ترکمنستان و سپس تاجیکستان انجام میشود.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان تصریح کرد: مشکل اصلی همه صادرکنندگان و تولیدکنندگان در حال حاضر تعهد ارزی است که باید انجام شود.
در ادامه این همایش افسانه ضیایی، اظهار کرد: تاجیکستان به لحاظ قرابت فرهنگی و ذائقه بسیار نزدیک به ایران است.
کارگزار اتاق مشترک ایران و تاجیکستان افزود: تولید ناخالص کشور تاجیکستان در سال ۲۰۲۰ به ۹ میلیارد دلار رسیده است و این نشان میدهد تراز تجاری این کشور روند رو به رشد دارد.
وی ادامه داد: سوئیس، ترکیه، چین، پاکستان، قزاقستان و… شرکای تجاری کشور تاجیکستان هستند و محصولاتی چون پلی اتلین، لوازم خانگی، کفپوش، روغن، گندم، مواد خوراکی، و.... وارد این کشور میشود.
ضیایی عنوان کرد: دعوت از اتاقهای مشترک برای بررسی پتانسیلهای صادراتی و وارداتی کشورهای دیگر در حضور تولیدکنندگان اقدام بسیار خوبی است که در چهارمحال و بختیاری در حال انجام است.
نظر شما