۱۲ آذر ۱۳۸۶، ۱۳:۱۱

نشست خبری تئاتر ماه /

تقدیر از مشایخی و بخشی‌زاده / جشنواره تئاتر ماه با بودجه اندک برگزار می‌شود

تقدیر از مشایخی و بخشی‌زاده / جشنواره تئاتر ماه با بودجه اندک برگزار می‌شود

دبیر چهارمین جشنواره سراسری تئاتر ماه با بیان اینکه جشنواره را با بودجه اندک برگزار می‌کند، بر برتری وضعیت کمی و کیفی این رویداد نسبت به جشنواره‌های مشابه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نصرالله قادری در نشست خبری جشنواره تئاتر ماه با اشاره به نحوه برگزاری جشنواره از نظر کمی گفت: "به دلیل تقاضای زیاد برای شرکت در جشنواره زمان ارسال آثار افزایش پیدا کرد. در مجموع 772 متن به دبیرخانه رسید که از آن میان 35 اثر برای اجرا انتخاب شد. در این میان بخشی هم به برگزیدگان جشنواره استانی ماه اختصاص یافت."

وی خاطرنشان ساخت: "در این جشنواره مراسم پاسداشت جمشید مشایخی و محمدجواد بخشی زاده برگزار خواهد شد. سال گذشته در مراسم اختتامیه جشنواره اعلام کرده بودیم چهارمین دوره جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد، اما متاسفانه به دلیل مشکلات مالی این امکان برای ما فراهم نشد."

دبیر جشنواره تئاتر ماه با اشاره به استفاده از سالن‌های نمایشی خارج از حوزه هنری اظهار داشت: "اینجا باید از حسین پارسایی تشکر کنم. چون اداره کل هنرهای نمایشی تنها بخشی بود که به ما در برگزاری جشنواره کمک کرد. به همین خاطر امسال جشنواره را در تالارهای هنر، سنگلج، خانه نمایش و سالن‌های نمایش حوزه هنری شامل مهر و ماه و اندیشه برگزار می کنیم."

وی با اشاره به شعار جشنواره مبنی بر معنویت، اندیشه و هنر گفت: "من تمام تئاترهای جهان را برگرفته از معنویت می‌دانم و هیچ نمایشی جدا از دین نیست. نمایش‌های پذیرفته شده در این جشنواره نیز همینطور است. ما فقط کارها را به جهت اجرایی به دو بخش تهران و شهرستان تقسیم کردیم. نمایش‌های تهران در چهار روز اول و آثار شهرستانی در سه روز پایانی به صحنه می‌روند."

قادری با بیان اینکه پرویز بشردوست و کامل نوروزی به عنوان تئاتری‌های قدیمی و حرفه‌ای در این جشنواره حضور دارند، اعلام کرد: "ما در جشنواره تئاتر ماه با مشکلات مالی زیادی مواجه بودیم و از گروههای نمایشی به خاطر کمک هزینه اندک شرمنده‌ایم. امسال 40 میلیون تومان برای جایزه، 38 میلیون تومان برای کمک‌هزینه اجرا، 40 میلیون تومان برای اسکان گروههای نمایشی شهرستان و حدود 26 میلیون تومان برای تبلیغات هزینه شده است."

وی در ادامه یادآور شد: "تاکنون جز حوزه هنری هیچ اسپانسری برای جشنواره اعلام آمادگی نکرده است. یعنی حامیان مالی ناگهان خود را کنار می‌کشند. تالار مولوی قرار بود سالن‌های خود را در اختیار ما قرار دهد که اعلام کرد امکان آن فراهم نیست. البته من اعلام می‌کنم با همه این شرایط و بودجه 160 میلیون تومانی و کسر پنج درصد مالیات، کارشناسان این جشنواره را به جهت کمی و کیفی با دیگر مراسم مقایسه کنند."

قادری درباره جداسازی زمان اجراء نمایش‌های تهرانی و شهرستانی و جایگاه جشنواره استانی ماه اظهار داشت: "به خاطر مشکلات مالی ما نمی‌توانستیم هشت روز پذیرای گروههای شهرستانی باشیم. این را هم توهین می‌دانم که آنها یک شب بیایند و بعد از اجرا برگردند. به همین خاطر چند روز پایانی را به شهرستان‌ها اختصاص دادم که تا مراسم اختتامیه حضور داشته باشند."

وی ادامه داد: "من از ابتدا بر این مسئله تاکید کردم که برگزیدگان جشنواره استانی ماه نیز باید از سوی هیئت انتخاب مورد ارزیابی قرار بگیرند. این پیشنهاد را هم به حوزه هنری دادم که از سال آینده می تواند یک بخش جشنواره جشنواره ها در نظر بگیرد و نمایش های برگزیده در آن اجرا شوند."

دبیر جشنواره تئاتر ماه درباره اقدام برای اجرای صحنه ای آثار برگزیده گفت: "این موضوع به من مربوط نمی شود. من در اداره کل هنرهای نمایشی هیچ مسئولیتی ندارم. اما این اداره کمیته انتخاب دارد که همانند سال‌های قبل در طول سال برای اجراء صحنه‌ای آثار اقدام می کند."

وی در مورد تاکید بر حضور نمایشنامه‌های ایرانی در جشنواره اظهار داشت: "این کار به خاطر حمایت از نمایشنامه‌نویسان ایرانی انجام می‌شود که به مسئله معنویت، و هنر و اندیشه توجه می‌کنند و مبانی این موضوع را در آثار خود مورد توجه قرار می‌دهند. این موضوع در نمایشنامه‌های خارجی وجود ندارد. چون این معنویت و اندیشه با توجه به اسلام است. ولی در صورتی که جشنواره بین‌المللی شود از نمایشنامه‌های خارجی نیز استفاده می شود."

قادری درباره نبود کارگاههای آموزشی در جشنواره گفت: "تجربه برگزاری جشنواره در سنندج به من نشان داد که استفاده از سخنرانی و کارگاه چندان کارآیی ندارد. چون من با یک سخنران را با همه مشکلات به جشنواره دعوت می کردم ، اما با خواهش از گروهها برای حضور در این جلسات در نهایت پنج نفر شرکت می‌کردند که خوشایند نبود. نکته دیگر اینکه برای گروهها که با فاصله یکروز امکان نصب دکورها را دارند، نمی‌توان خواست در نشست سخنرانی یا نقد و بررسی شرکت کنند."

وی در مورد اینکه پس از چهار دوره برگزاری جشنواره نیاز به خودکفایی از جهت شرایط اجرایی وجود دارد، گفت: "ساخت سالن نمایش وظیفه حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی نیست. از سوی دیگر، امسال در مطبوعات به طور رسمی اعلام شد که بودجه حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی نصف شده است. با این شرایط امکان ساخت سالن به هیچ وجه برای مدیران این ارگان ها فراهم نمی شود."

دبیر جشنواره چهارم تئاتر ماه درباره لزوم برگزاری جشنواره با توجه به مشکلات فراوان نبود سالن نمایش توضیح داد: "من با ذات جشنواره مخالفم. الان تهران یکسال است که با فقر سالن نمایشی مواجه شده، در حالی که شهرستانی‌ها همواره با مشکل نبود سالن اجرا مواجهند. جشنواره مفر نفس کشیدن گروههای نمایشی و راهی است برای اینکه بتوان در یک دوره زمانی و محل مشخص از اعضا کمیسیون فرهنگی مجلس خواست شرایط تئاتر را از نزدیک مشاهده کنند."

چهارمین جشنواره سراسری تئاتر ماه از 21 تا 28 آذرماه امسال در تهران برگزار می شود.

کد خبر 597721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha