پخش مستندی در رد حضرت مسیح از شبکه ملی کانادا
شبکه ملی تلویزیونی کانادا (CBC) به عنوان یک شبکه دولتی، در ایام کریسمس مستندی با محوریت رد مسیحیت پخش میکند که براساس کتاب تام هارپور متأله لیبرال کانادایی نوشته شده است.
پایگاه اینترنتی شبکه CBC برای تبلیغ این برنامه مستند نوشته است: چه اتفاقی رخ می دهد اگر فردی ثابت کند که هرگز مسیح وجود نداشته است؟ چه اتفاقی رخ می دهد اگر شواهدی وجود داشته باشد که نشان دهد هر کلمه از عهد جدید ( سنگ بنای مسیحیت) براساس افسانه و استعاره است؟
ایده این مستند از سوی نویسنده ای به نام مستعار "استارهاوک" مطرح شده که یکی از طرفداران پیشرو در جنبش اکوفمنیسم است.
هارپور درباره این مستند اظهار داشته است که در طول تحقیقات خود متوجه شده است که عهد جدید براساس اسطوره شناسی مصری نوشته شده و مسیح هرگز متولد نشده و در حقیقت این متن استعاره ای نوشته شده است. بنیانگذاران کلیسا مردم را فریب داده و رویکردی جدی و تحت الفظی نسبت به انجیل اتخاذ کرده اند.
رهبران دینی خواستار تداوم جدی مبارزه با ایدز شدند
به رغم آنکه ارقام سازمان ملل متحد نشان دهنده کاهش تعداد افرادی است که با ویروس ایدز در جهان زندگی می کنند، اما فعالان ستادهای دینی و رهبران دینی مسیحیت اظهار می دارند کلیساها نباید فعالیتهای خود را برای مبارزه با ایدز متوقف کنند.
اسقف اعظم دسموند توتو برنده جایزه صلح نوبل از آفریقای جنوبی دیروز جمعه 9 آذر ماه طی بیانیه ای که از سوی ستاد ایدز جهانی به مناسبت روز جهانی ایدز منتشر شد، گفت: اکنون زمان از خود خشنود بودن نیست بلکه زمان مدیریتی محبت آمیز است.
روز اول دسامبر (10 آذر ماه) باهدف ارتقاء سطح آگاهی از بیماری واگیردار ایدز که به واسطه گسترش ویروس اچ آی وی ایجاد می شود روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. روز جهانی ایدز امسال با شعار " ایدز را متوقف کنید، عمل به وعده ها و توجه به مدیریت " برگزار می شود.
آماری که ماه نوامبر از سوی برنامه مشترک سازمان ملل علیه ایدز و سازمان بهداشت جهانی منتشر شده نشان می دهد تعداد افرادی که با ویروس اچ آی وی زندگی می کنند از 40 میلیون به 2/33 میلیون کاهش یافته است.
لیندا هارتک مدیر ائتلاف پیشبرد وحدت مسیحی گفت: ما از هر آماری که نشان دهد تعداد افرادی که با ویروس ایدز زندگی می کنند کاهش یافته استقبال می کنیم، این آمار می تواند از منابع بسیار موثق منتشر شود یا پاسخ مناطقی باشند که تأثیرات ستادهای مبارزه با ایدز به نحوی مثبت اعمال شده است، اما ما به هیچ وجه نمی توانیم تلاشهای خود را متوقف کرده یا روند آن را کند کنیم. اچ آی وی نه تنها برای افراد بلکه برای خانواده ها، جوامع و ملتها بیماری مهلکی است.
این ائتلاف مستقر در ژنو شبکه بین المللی از کلیساها و سازمانهای کلیسایی است که برای پیشبرد تجارت جهانی و اچ آی وی/ ایدز فعالیت می کند. شورای جهانی کلیساها، ائتلاف جهانی کلیسای اصلاح شده، فدراسیون جهانی لوتری، کاریتاس اینترنشنالیس(سازمان خیریه کاتولیکها) و 100 سازمان دیگر عضو این ائتلاف هستند.
اسقف اعظم کانتربری که رهبر جامعه 70 میلیونی انگلیکنهای جهان است نیز اظهار داشت که جایی برای از خود خشنودی وجود ندارد و کلیاها باید درباره شکست خود در زبان و رفتار در عرصه مبارزه با ایدز صادق باشند. وی گفت: کلیساها در رابطه با اینکه به مبتلایان ایدز بگویند شما نیز بندگان محبوب خداوند هست،ید ناکام مانده اند.
پاپ خواستار مبارزه با ایدز و تعصب علیه آن شد
پاپ بندیکت شانزدهم به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز که شنبه اول دسامبر (10 آذر) برگزار میشود از تمام افراد دارای حسن نیت خواست با اچ آی وی و تعصبی که نسبت به قربانیان این بیماری وجود دارد مبارزه کنند.
بندیکت شازندهم گفت: از نظر معنوی با افرادی که از این بیماری فجیع رنج میبرند و با خانوادههایی که عزیزان خود را از طریق این بیماری دست دادهاند احساس نزدیکی میکنم و آنها را دعاها خواهم کرد. علاوه بر این میخواهم افراد دارای حسن نیت را ترغیب کنم تلاشهای خود را برای جلوگیری از گسترش ویروس اچ آی وی، مبارزه با تحقیر و اهانت به مبتلایان آن و مراقبت از بیماران بویژه کودکان چند برابر کنند.
این در شرایطی است که به رغم تحقیقات سازمان بهداشت جهانی که اظهار میدارد برخی از وسائل جلوگیری از آبستنی تا 90 درصد میتوانند از شیوع ایدز جلوگیری کند، واتیکان با هرنوع وسائل جلوگیری از بارداری مخالفت کرده و این مخالفت بشدت مورد انتقاد فعالان حقوق بشر قرار دارد. براساس گزارش سازمان ملل، تاکنون 20 میلیون نفر جان خود را براثر ابتلا به ایدز از دست داده و حدود 33 میلیون نفر در سراسر دنیا به این ویروس مبتلا هستند
کلیسای ارتدکس روسیه به نامه علمای مسلمان پاسخ میدهد
دپارتمان روابط خارجی کلیسا در مقر پاتریاک مسکو پاسخ خود را به نامه 138 نفر از علمای مسلمان تکمیل کرده و به زودی آن را منتشر می کند.
رومن سیلانتیف دبیر شورای کلیسایی ارتدکس روسیه به ویژگی دوستانه نامه اشاره و ارزیابی مثبتی را از سهم کلیسا در توسعه روابط مسلمان - مسیحی یادآور شد.
شورای کلیسایی ارتدکس روسیه پیش نویس سندی مفهومی را آماده کرده که جایگاه کلیسای ارتدکس روسیه را در روابط بین دینی تبیین می کند.
سیلانتیف گفت: این نکته بسیار دلپذیر است که 138 نفر از متأله های مسلمان از جمله مفتی مسکو پیشنهاد مصالحه مطرح نکرده اند بلکه از ما خواسته اند یکدیگر را شناخته و گفتگویی صادقانه داشته باشیم. هنوز هم باورهای نادرستی درباره گفتگوی مسلمان – مسیحی وجود دارد که این باورها باید در مرحله اول مشخص شوند. به نظرم پاسخ متألههای مسیحی و بحثهای متوالی به مسلمانان نیز کمک می کند درک بهتری از ایمان مسیحیت داشته باشند.
رهبران مسیحی برای جنگهای صلیبی از مسلمانان عذرخواهی کردند
رهبران مسیحی از مذاهب و فرق مختلف به نامه سرگشاده 138 نفر از رهبران و علمای مسلمان جهان پاسخ داده و طی آن پیروان هر دو دین ابراهیمی را به عشق به خداوند دعوت کرده و از مسلمانان خواستند گناه آنها را برای جنگهای صلیبی ببخشند.
بیش از 100 نفر از متألهان، روحانیون و کشیشان برجسته این نامه را امضاء و آن را توسط مرکز دین و فرهنگ "یل" منتشر کردند.
ریک وارن موسس و روحانی کلیسای سلدبک، جان اسکات روحانی بازنشسته کلیسای آل سولز در لندن، لیث اندرسون رئیس انجمن ملی انجیلی ها از جمله امضا کنندگان این نامه محسوب میشوند.
نویسندگان این نامه اظهار داشتند که آنها نیز با احساس مسلمانان که مسلمانانی و مسیحیان نیم بیشتری از جمعیت جهان را تشکیل داده و بنابراین صلح حقیقی تا زمانی که مناقشات میان دوجامعه وجود دارند به دست نخواهد آمد، سهیم هستند. روابط صلح آمیز میان مسلمانانی و مسیحی یکی از چالشهای مهم قرن معاصر است و شاید این مسئله را بتوان به تمام عصر معاصر نسبت داد. اگر بتوانیم به صلح دینی میان این دو جامعه دینی دست یابیم، دستیابی صلح در جهان تسهیل خواهد شد.
در ماه اکتبر 138 نفر از روحانیون، علما و متفکران مسلمان از تمام مذاهب اسلامی نامهای را برای رهبران مسیحی ارسال کرده و طی آن خواستار صلح میان مسلمانان و مسیحیان شدند. نامه مسلمانان با عنوان " کلمه مشترک میان ما و شما" از پیروان دو دین ابراهیمی خواسته تا ریشههای مشترک را یافته و گفتگوی میان رهبران دینی را ترویج کنند.
رهبران مسیحی طی نامه خود از مسلمانان خواستند مسیحیان را برای گناهان گذشته خود چون جنگهای صلیبی و دستاویزهای جنگ علیه ترور ببخشند چرا که مسیح به آنها آموخته است : نخست چوب را از چشم خود بهدرآر، آنگاه بهتر خواهی دید تا پرِ کاه را از چشم برادرت بیرون کنی( انجیل باب 7 آیه 5). رهبران مسیحیتی خواستار گفتگوی بین ادیانی شدند که فراتر از رهبران دینی خاص و منتخب صورت گیرد. به جای آن رهبران هر دو دین باید از این گفتگوها برای برقراری روابط مؤثر استفاده کنند و آن را به نحوی شکل دهند که عشق مشترک نسبت به خداوند و یکدیگر منعکس شود.
رهبران مسیحی تصریح کردند: با توجه به شکافهای کنونی در روابط میان مسلمانان و مسیحیان امروز، وظیفه پیش روی رهبران دوجامعه مبرمتر از گذشته است. آینده جهان به توانایی ما به عنوان مسیحی و مسلمان برای زندگی مسالمت آمیز وابسته است. اگر در تلاش برای صلح و هماهنگی ناکام بمانیم روح و نفس ما نیز در خطر قرار میگیرد.
عذرخواهی باپتیستهای بریتانیا به جهت نقششان در تجارت برده
شورای اتحادیه باپتیستهای بریتانیا که در نشست اخیر خود در انگلستان دویستمین سالگرد منع تجارت برده را برگزار کردند قطعنامهای با موضوع عذرخواهی از نقش خود در تجارت برده تصویب کردند.
در این قطعنامه آمده است: ما از خداوند و از برادران و خواهران خود برای تمام اقدامات انجام شده در زمینه بردهداری عذرخواهی میکنیم. از رنجشی که باعث آن بودیم، تفرقه افکنهایی که صورت دادیم، از بیمیلی خود برای پذیرش این گناه در گذشته، اکراه خود برای گوش سپردن به رنج خواهران وبرادران سیاه پوست خود و سکوت خود در مقابل نژادپرستی و بیعدالتی امروز، عذرخواهی میکنیم.
بردهداری در سال 1807 در بریتانیا از بین رفت، اما بردهداری در کشورهای مستعمره بریتانیا تا سال 1838 ادامه داشت.
نویل کالم دبیر کل ائتلاف جهانی باپتیستها اظهار داشت که این عذرخواهی وی را به احساس ژرفی از آرامش رساند.
بخشنامه پاپی مسیحیت مدرن را زیر سؤال برد
پاپ بندیکت شانزدهم در بخشنامه پاپی خود که روز جمعه 9 آذر ماه به عنوان مهمترین سند واتیکان منتشر شد مسیحیت مدرن را زیر سؤال برده و اظهار داشت که تمرکز آن بر رستگاری فردی پیام مسیح را که تصریح کرده امید مسیحی واقعی یعنی رستگاری برای همه را از یاد برده است.
دومین بخشنامه پاپی با عنوان "نجات یافته امید" بررسی الهیاتی ایمان مسیحی است که در رنج و بینوایی زندگی روزانه دین برای مؤمن سیاحتی امیدوارانه را به قلمرو خداوند میسر می سازد.
بخشنامه پاپی مهمترین سند پاپی محسوب شده که با مخاطب قرار دادن اعضای جامعه یک میلیاردی کلیسای کاتولیک روم صادر می شود. رهبر کاتولیکهای جهان در این سند 76 صفحه ای به دو تغییر فاحش تاریخی اشاره کرده که یکی انقلاب فرانسه و دیگری انقلاب کارگری کارل مارکس است. بندیکت به شدت مارکس و الحان قرن نوزدهم و بیستم را مورد انتقاد قرار داده که به واسطه انقلاب وی به وجود آمده، اگرچه پاپ تصدیق کرده هر دو مورد پاسخ به بی عدالتی های زمان خود بوده اند.
پاپ بندیکت شانزدهم در ادامه به جهانی اشاره کرده که سرشار از بی عدالتی، رنج بیگناهان و قدرت بدبینان است و در ادامه نوشته است : این ایده که انسان می تواند به واسطه خلق رستگاری جدید در زمین کاری را انجام دهد که خدا نمی تواند، گستاخانه بوده و فی نفسه کذب محسوب می شود.این تصادفی نیست که چنین ایده ای به فجیع ترین شکل ظلم و نقض عدالت است. دنیایی که به خلق عدالت خود روی آورد، دنیای بدون امید است.
کشیش رابرت ویستر استاد تاریخ کلیسا در دانشگا ستون هال ایالات متحده در رابطه با رویکرد پاپ در بخشنامه جدید گفت: نگرانی پاپ این است که نیروهای سکولار تلاش کنند دین را از زندگی عمومی و شخصی کنار بگذارند. در بیشتر کشورها مارکسیسم سیاسی مرده، اما مارکسیسم فلسفی زنده است و فلسفه سکولار آنها را تغذیه می کند که این امر اغلب در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی مشاهده می شود.
ماکت صحنه تولد حضرت مسیح با دیوار حائل صهیونیستها به فروش میرسد
یک سازمان مسیحی مستقر در بریتانیا در اعتراض به دیوار حائل رژیم صهیونیستی اسرائیل، نسخه جدیدی از ماکت صحنه تولد عیسی مسیح را با به کارگیری دیوار حائل ساخته است.
ماکت صحنه تولد مسیح توسط گروه مسیحی عاموس تراست با وجود دیوار حائل اسرائیل بهروز شده است. این ماکت که با چوب درخت زیتون توسط صنعتگران بیتالحلم ساخته شده است؛ شهر تولد مسیح (ع) که اکنون به واسطه دیوار حائل تقسیم شده است.
براساس اشاره این گروه مسیحی در نسخه امروز صحنه تولد مسیح سه مرد حکیم که برای دیدن نوزاد مسیح آمده بودند نمی توانند مسیح را ببینند چرا که آنها در دروازههای امنیتی گرفتار شده و اجازه ورود ندارند.
بخشی از برنامههای این سازمان مسیحی در نوار غزه و بیتالحم انجام می شود که با صلح مسلمان، مسیحی و یهودی ارتباطی تنگاتنگ دارد.
مدیر این مرکز گفت: مردمی که خارج از این منطقه زندگی میکنند نمیدانند با وجود این دیوار حائل چقدر زندگی برای مردم دشوار است. ما این ماکتهای صحنه تولد مسیح را با هدف توجه مردم جهان به زندگی مردم سرزمینهای اشغال شده با وجود چنین دیوار حائلی ارائه کردهایم.
صنعتگرانی که با چوب زیتون کار میکنند پیشتر آثار هنری خود را به توریستها میفروختند، اما با پایین آمدن تعداد توریستها به علت فضای سیاسی کنونی اکنون آنها برای امرار معاش، آثار خود را از طریق صادرات به فروش میرسانند.
سفر پاپ به ایرلند در هالهای از ابهام
پاپ در دیدار خصوصی با کاردینال جدید ایرلند به تمایل خود برای سفر به ایرلند که به درگیریهای خشونت آمیز میان کاتولیکها و پروتستانهای شهر دارد، اشاره کرد.
پاپ بندیکت شانزدهم پس از آنکه کاردینال شان برادی از ایرلند دعوت خود را برای دومین بار مبنی بر سفر پاپ به این کشور تجدید کرد، رهبر کاتولیکهای جهان نیز برای این سفر ابراز تمایل کرد.
بردی پس از دیدار پاپ گفت: از فرصت دیدار کوتاه استفاده کردم تا دعوت خود را از طرف کلیسای ایرلند تجدید کنم و پاپ در پاسخ گفت امیدارم چنین شود.
این در شرایطی است که منابع واتیکان اظهار داشتند طرح این دیدار هنوز رسمی نیست اما رسانه های ایرلند پاسخ پاپ را نشانه تصدیق وی تلقی کرده اند. چنین دیداری می تواند فرصت طرح های ژان پل دوم، پاپ فقید کاتولیکها برای نیایش در کلیسای جامع سنت پاتریک به منظور پیشبرد فرآیند صلح ایرلند تحقق بخشد. پاپ به کرات تصریح کرده صلح ایرلند شمالی می تواند نمونه ای برای حل سایر مناقشات در جهان قلمداد شود.
در ماه می سیاستمداران کاتولیک و پروتستان که چندین دهه است در مقابل یکدیگر ایستاده و با یکدیگر به شدت مخالفت می کنند، وارد دولتی شدند که از قدرت مشترک برخوردارند و این امر به ثبات سیاسی منطقه ای منتهی شد که سالها مورد تاخت و تاز خشونت بود. آخرین سفر پاپی به ایرلند در سال 1979 توسط ژان پل دوم صورت گرفت.
همایش انجمن بودائیان ویتنام برگزار میشود
انجمن بودائیان ویتنام ششمین همایش ملی خود را با حضور گروههای بودایی کشور روز22 آذر در شهر هانوی پایتخت ویتنام برگزار میکند.
برگزارکنندگان این همایش انتظار دارند که بیش از یک هزار نفر از نمایندگان بودائی و از تمام دفاتر انجمن بودائیان ویتنام در تمام سطوح در این همایش شرکت کنند تا برنامه شش ساله انجمن بودائیان ویتنام از سوی آنها مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در جریان این همایش شورای تازه این انجمن و رئیس آن نیز انتخاب خواهند شد و نمایندگان شورای اجرایی و کمیته دائم آن که به امور انتصاب راهبان و راهبه ها میپردازند با اعضای جدید رو به رو خواهند شد. هیئت نمایندگان این انجمن اوایل این هفته با حضور نمایندگان انجمن بودائی ویتنام، کمیسیون امور دینی دولت، کمیته استانی و جوامع بودایی استانهای شمالی ویتنام برگزار شد.
هدف این انجمن از تشکیل جلسه علاوه بر تعیین اعضای تازه ترویج سنت مهربانی، اعمال نیک و دوری از جرایم و کمک به خطاکاران برای اصلاح اعمال خود اعلام شده است.
نمایشگاه آثار مقدس بودا و شاگردان وی در آمریکا برگزار میشود
نمایشگاه آثار مقدس بودیسم که تاریخ آنها به 2500 سال پیش، زمان زندگی پایه گذار بودیسم باز می گردد از روز جمعه 23 آذر ماه در شهر تاکسن، ایالت آریزونا آمریکا برگزار می شود.
این نمایشگاه دربرگیرنده بیش از یکهزار دانه مروارید مانند است که بودائیان معتقدند این مرواریدها از جسد سوزانده شده بودا و شاگردان وی پس از تبدیل شدن به خاکستر ساخته شده است. بودائیان اظهار می دارند که این کریستالها که در تبت به "رینگسل" شهرت دارند تنها از خاکستر سوزانده شده افرادی به دست می آیند که به روشنگری رسیده باشند.
مؤمنان بودایی همچنین اظهار می دارند محبت فردی که از دنیا رفته نیز در این رینگسلها به انرژی معنوی تبدیل می شود که اشکال مختلف به خود می گیرند. برخی از این کریستالها شبیه قلب، نیلوفر آبی یا صدف هستند.
تاکنون هیچ تحقیقات علمی درباره این امر انجام نشده تا به اثبات برسد اما این آثار مقدس تاریخ طولانی داشته و از اساتید بودیست به شاگردان خود منتقل شده است. ویکتور شاماس نویسنده و استاد روانشناسی دانشگاه آریزونا که سال گذشته از این نمایشگاه آثار مقدس در فونیکس دیدار کرده تحت تأثیر آن قرار گرفته و از متصدیان برای برگزار آن در شهر تاکسون دعوت کرده است.
وی انتظار دارد دست کم یک هزار نفر از این نمایشگاه دیدن کنند. این دانه ها داخل ظروف پلاستیکی محکمی قرار دارند و براساس اعتقاد بودائیان بازدید از این دانه ها چون زیارت و گرفتن انرژی معنوی است.
نظر شما