به گزارش خبرگزاري مهر، محمد الحيدري به روزنامه الراي العام كويت گفت : تمام طيف هاي سياسي عراق درمورد ضرورت برگزاري انتخابات توافق نظر دارند اما در مورد زمان آن اختلاف نظر دارند.
حيدري گفت: رابطه مجلس اعلا كه رهبري آن را سيدعبدالعزيز حكيم بر عهده دارد با آمريكا درفضايي از تيرگي قرار دارد، حالت مناقشه سياسي ميان طرفين موجود است زيرا آمريكا همچنان به خاطرمنافع خود عراق را در اشغال دارد و جهاد مجلس اعلا براي محدود كردن نفوذ آمريكا بر عراق ادامه خواهد يافت.
وي افزود: هيچ ائتلافي ميان مجلس اعلا و آمريكا وجود ندارد بلكه تعامل از سوي مجلس اعلا با آمريكا به عنوان يك امر واقعي وجود دارد.
وي گفت: مجلس اعلا نسبت به وجود پايگاه هاي نظامي درخاك عراق يك سري ملاحظاتي دارد.
حيدري همچنين فاش كرد: شوراي حكومت انتقالي از حكومت ائتلاف خواسته است كاخ جمهوري و مجمع رياستي را تخليه كند.
وي در مورد بهترين جايگزين براي برگزاري انتخابات فراگير پيش از انتقال قدرت گفت: ديدگاه هاي متعددي وجود دارد يكي برگزاري انتخابات محلي محدود براي انتخاب نمايندگان ملت عراق به جاي انتصاب آنها به نسبت معين براي هر استان و شيوه ديگر به تاخير افتادن انتخابات و انتقال قدرت به شوراي حكومت انتقالي و سپس برگزاري انتخابات كه براي اين كارتركيب كنوني شوراي حكومت انتقالي به نحوي كه تمام طيف ها و گروه هاي عراقي در اين شورا حضور يابند، بايد گسترش يابد.
وي در مورد ديدگاه مجلس اعلا نسبت به ايجاد پايگاه هاي نظامي آمريكا در عراق گفت: موضوع پايگاه هاي نظامي هنوز به طور رسمي مطرح نشده است و تمام اين حرف و حديث ها از تحليل ها و گزارش هاي مطبوعاتي فراتر نمي رود، مجلس اعلا ملاحظات خاص خود را نسبت به موضوع پايگاه هاي نظامي آمريكايي درعراق و اهميت تعيين زمان مشخص براي حضور آمريكايي در عراق دارد.
وي در مورد اين سوال كه آيا امكان ظهور يك دولت اسلامي به دليل وجود شمار زيادي از نيروهاي سياسي اسلامي در داخل شوراي حكومت انتقالي و خارج از آن وجود دارد؟ گفت: ما در اين مرحله به دنبال تشكيل حكومت عراقي با تمام طيف هاي عراقي هستيم و در آينده امكان طرح ديدگاه ما در مورد حكومت اسلامي وجود دارد در صورتي كه ملت با آن موافقت كند.
رئيس دفتر اطلاع رساني مجلس اعلاي تاكيد كرد: در حال حاضر به دنبال برپايي عدالت و هدف بعدي ما برپايي حكومت اسلامي است.
به گزارش مهر، حيدري در پاسخ به سوال خبرنگار كويتي كه آيا الگوي حكومتي شما حكومت جمهوري اسلامي ايران است، گفت : خير، چنين تصميمي وجود ندارد.
حيدري گفت : ديگر هدف ما ، موضوع آينده عراق پس از مرحله انتقال قدرت است و ما تمايل شديد به اين داريم كه موعد انتقال قدرت اول ژولاي آينده(9 تير 83) باشد.
وي در خصوص اين سوال كه برخي مي گويند كه عمليات انتقال قدرت عملياتي نمايشي است و نظاميان آمريكايي تا محقق كردن اهدافشان در عراق باقي خواهند ماند، افزود: بله آمريكا به خاطر چشم و ابروي ملت عراق وارد كشور ما نشده است بلكه به خاطر منافع خود وارد شده اند و جهاد و مبارزه ما براي محدود كردن نفوذ آمريكا ادامه خواهد يافت و مبارزه سياسي ادامه خواهد داشت و لذا شما حالتي از تنش را در بسياري از اوقات ميان مجلس اعلا و آمريكا مي بينيد.
وي در مورد ديدار اخير حكيم با بوش گفت: آنها به اين احساس رسيده اند كه مجلس اعلا يك قدرت بزرگ سياسي در عراق است.
نظر شما