۱۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۱۵

لاریجانی‌ درواکنش‌ به‌گزارشNIE

دچار افراط و تفریط نشویم / آمریکا در پی تغییر فاز علیه ایران است

دچار افراط و تفریط نشویم / آمریکا در پی تغییر فاز علیه ایران است

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی، گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا درباره فعالیت های هسته ای ایران را یک افتضاح بزرگ برای آمریکایی ها دانست اما گفت که قصد آمریکا از انتشار این گزارش اطلاعاتی، تغییر فاز علیه ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی با بیان اینکه بندهای مختلف گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران از نظر اطلاعاتی هم سنگ نیست، بخشی از آن را اعتراف به اشتباه و بخش دیگر را تبلیغات با هدف بازگذاشتن راه فشار بر ایران دانست.

وی گفت: در بخشی از این گزارش با اطمینان گفته شده است که در حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای اشتباه کرده ایم اما بقیه مطالب را با حدس وگمان برای اغراض دیگری آوردند.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: به عنوان مثال در این گزارش گفته شده است با اطمینان زیاد می گوییم که طبق ارزیابی های ما ایران برنامه سلاح هسته ای ندارد دیگر اینکه گزارش با اطمینان کامل می گوید برنامه تسلیحات اتمی ایران که مدعی است قبل از 2003 وجود داشته متوقف شود.

لاریجانی تاکید بر اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح تا سال 2015 را از دیگر موارد گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا خواند.

وی درمورد مسائل فرعی و حدس و گمان های درج شده در این گزارش یادآور شد که در بخشی از آن آمده است با اطمینان نسبی می توان گفت ایران با نگاه حداقلی گزینه ساخت سلاح هسته ای را باز نگه داشته است.

لاریجانی گفت: این اظهارات بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و برای ماجراهایی است که دنبال می کند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی از نکات دیگر قابل توجه در گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا به این نکته اشاره کرد که در گزارش با اطمینان گفته شده است ایران در سال 2007 به پیشرفت های چشم گیری در بحث سانتریفیوژها رسیده است.

وی گفت: در گزارش با اشاره به تصمیمات ایران در سال 2003 مبنی بر تعلیق داوطلبانه غنی سازی با هدف اعتماد سازی را تاثیر تهدید ها و فشار اعمال شده دانسته اند و این بدان معناست که از تعلیق غنی سازی در ایران آدرس غلط گرفته اند.

لاریجانی افزود: قصد آمریکا از این بخش گزارش آن است که مدعی شود اگر اکنون نیز بخواهیم ایران از برنامه هسته ای خود دست بردارد باید سیاست فشار را بار دیگر اعمال کنیم.

وی با اشاره به ایستادگی ملت و دولت به ویژه در 2-3 سال اخیر گفت: این گزارش نشان می دهد سیاست ایران در پیگیری موضوع هسته ای درست بوده است و اگر در برابر فشار غیر منطقی عقب نشینی کنیم آنها برداشت غلط خواهند داشت.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ادعای بوش رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر بی اطلاعی از این گزارش را غیر قابل باور خواند و اظهارات  وی را مبنی بر اینکه اگر ایران غنی سازی را تعلیق کند عضویت در سازمان تجارت جهانی و قطعات یدکی هواپیما را به دست نخواهد آورد مضحک دانست و گفت: ظاهرا آمریکایی ها دچار مشکل مغزی هستند.

لاریجانی که در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما سخن می گفت، در بخش دیگری از اظهاراتش درباره دلایل انتشار گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا در این مقطع زمانی توضیح داد: بوش برای انتشار این گزارش در شرایط فعلی دلیلی داشته است و این گزارش بر خلاف اظهارات برخی تحلیلگران ناخواسته منتشر نشده است، انتشار این گزارش ربطی به جناح دموکرات و اختلافات آن با جمهوری خواهان در هیئت حاکمه آمریکا نیز ندارد.

وی 4 دلیل را به عنوان دلایل احتمالی انتشار گزارش برشمرد و گفت: اول اینکه می توان پی برد آمریکایی ها در پی موضوع عراق دچار بحران صداقت شده اند و نیاز داشتند به گونه ای با این گزارش برای خود حیثیت بوجود آورند.

لاریجانی افزود: در بعد دوم سیاسیون آمریکا می خواهند نشان دهند که در هر مقطع با اطلاعات مختلف تصمیمات درست می گیرند، در سال 2005 بر اساس گزارش همین مرجع مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی پرونده ایران را به شورای امنیت فرستادند وامروز بر اساس این گزارش تصمیم دیگری خواهند گرفت.

وی با تاکید بر اهمیت لابی صهیونیست ها در هیئت حاکمه آمریکا گفت: صهیونیست ها به شدت به دنبال جنگ افروزی هستند و یکی از دلایل انتشار گزارش این است که آمریکایی ها می خواهند در موضوع ایران تنفسی داشته باشند.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در تشریح چهارمین دلیل آمریکا از انتشار گزارش جامعه اطلاعاتی گفت: در این گزارش رگه هایی همسنخ با مواضع برخی کشورهای گروه 1+5 وجود دارد مبنی بر اینکه فشار علیه ایران جواب می دهد.

لاریجانی تاکید کرد: بر این اساس می توان اینگونه برداشت کرد که آمریکا در پی انتشار گزارش قصد دارد در مواضع خود علیه ایران تغییر فاز بدهد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه گزارش اخیر البرادعی مبنی بر رفع بخش عمده ای از ابهامات، آمریکا را منفعل کرد، گفت: واشنگتن قصد دارد با این گزارش، گزارش البرادعی را تایید کند و بگوید ما هم مثل البرادعی فکر می کنیم ایران سلاح هسته ای ندارد اما معتقدیم در آینده می تواند به این سمت برود.

وی با اشاره به مواضع احتیاط آمیز کشورهای عضو 1+5 در برابر گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا گفت: بعید می دانیم رژیم صهیونیستی بتواند بار دیگر فشارهای خود را بر این گروه سوار کند.

لاریجانی گفت: در پی این گزارش آمریکایی ها اگر مختصر عقلی داشته باشند نباید پرونده را در شورای امنیت بررسی کنند و باید آن را به آژانس باز گردانند اما هیچ دلیلی هم وجود ندارد که آمریکا منطقی رفتارکند.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: نباید در تحلیل دچار افراط و تفریط شویم.

لاریجانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به پتانسیل منطقه ای ایران گفت: به نفع کشورهای 1+5 است که از این ظرفیت استفاده کند، طبعا این راه به نفع ارتباطات گسترده اقتصادی این گروه در منطقه و آرامش منطقه است.

وی گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا را ظرفیت خوبی برای دولت ها و ملت ها خواند و تاکید کرد: ایران باید با دیپلماسی خردمندانه وهوشمندانه تلاش کند در طی این گزارش موضوع هسته ای را به جایگاه اصلی آن یعنی آژانس بازگرداند.

لاریجانی درباره ادعای آمریکا مبنی بر آرام تر شدن شرایط امنیتی عراق در طی کاهش دخالت های ایران در این کشور، به 3 دور گفتگوهای ایران و آمریکا اشاره کرد وگفت: علیرغم اینکه ایران در این گفتگوها با طرح مدون وارد شد آمریکایی ها بیشتر به دنبال حل مسائل خود بودند. پیشرفت در آرامش عراق مربوط به توانمندی دولت مالکی و کمک ایران به این دولت است نه موفقیت آمریکا در عراق.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد که در حال حاضر نیز آمریکایی ها با تحلیل های غلط مسلح کردن گروه هایی در عراق را آغاز کرده اند و این وضعیت بار دیگر این کشور را دچار مشکل امنیتی خواهد کرد.

لاریجانی در بخش دیگری از این گفتگو درباره پیشنهاد "گفتمان جنگ و صلح"که از سوی برخی گروه های سیاسی داخلی ارائه شده است گفت: معمولا در آستانه انتخابات از این حرف ها گفته می شود و بیشتر مصرف تبلیغاتی دارد.

وی تاکید کرد: مسائل امنیتی نباید دستاویز تبلیغات انتخاباتی شود.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی "گفتمان جنگ وصلح" را یک گفتمان سوفسطایی خواند و گفت: این گفتمان در شرایط فعلی وجهی ندارد، همانگونه که آگاهی از مرگ زندگی بهتری به وجود می آورد توجه به جنگ نیز صلح پایدارتری ایجاد می کند همه خواهان صلح هستیم اما به دفاع از خود نیز فکر می کنیم.

لاریجانی با اشاره به ضرورت پیگیری دیپلماسی دقیق و هوشمندانه از سوی ایران برای بازگرداندن پرونده هسته ای به آژانس بین المللی انرژی اتمی بر پیگیری یک الگوی چند جانبه در دیپلماسی تاکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت ادامه همکاری های جدید آغاز شده با آژانس، مذاکرات با سولانا را کمک کننده خواند و گفت: مدالیته اجرا شده میان ایران و آژانس نتیجه توافقی است که با سولانا انجام شد و وی باید مراقب حفظ این دستاورد باشند.

مذاکره کننده ارشد سابق هسته ای ایران به سولانا توصیه کرد: با طمانینه قدم بردارد.

وی گفت: آقای جلیلی هم تلاش می کند این کار با منطق درستی پیش برود.

لاریجانی همچنین به اهمیت برخی کشورها از جمله روسیه اشاره کرد و گفت: مذاکرات آقای پوتین در تهران و کل مباحثی که در سطح رهبری صورت گرفت مذاکرات بسیار مهمی بود.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به همکاری های اقتصادی ایران و چین و ضرر شدید پکن در پی پیچیده تر شدن مسائل هسته ای ایران، گفت: چینی ها ظرفیت بسیار خوبی در موضوع هسته ای ایران هستند و در حال حاضر نیز نقش آفرینی مثبتی دارند و نقش فعالتری را نسبت به بقیه بازی می کنند.

لاریجانی در پایان تاکید کرد: دور نمایی موضوع هسته ای ایران را دورنمایی خوبی می بینیم به شرطی که با تدبیر از این مسیر عبور کنیم.

کد خبر 598948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha