۲۲ دی ۱۴۰۲، ۲۰:۲۷

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران:

دونقشه‌ای بودن عمده تخلف در صنعت ساختمان است

 دونقشه‌ای بودن عمده تخلف در صنعت ساختمان است

ساری- سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران دو نقشه ای بودن را عمده تخلف در صنعت ساختمان بیان کرد و حذف آن را از برنامه برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد توکلی شامگاه جمعه در نشست انبوه سازان استان با بیان اینکه برخی از ساختمان‌های مازندران دو نقشه‌ای هستند که این تخلف آشکار در ساختمان سازی است، اظهار کرد: حذف دو نقشه‌ای بودن ساختمان‌ها در دستور کار قرار دارد و سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری انجمن انبوه‌سازان و شهرداری‌ها دونقشه بودن ساختمان‌ها را از فرایند حذف کند.

وی با اشاره به اینکه اگر مسائل مربوط به ماده ۱۰۰ و ماده ۹۹، قوانین آن به درستی رعایت شود از ساخت و ساز غیر مجاز و تخلفات در حوزه ساختمانی جلوگیری می‌شود، افزود: اگر طرح‌های دونقشه‌ای بودن ساختمان‌ها به نحو مطلوب مدیریت شود و با یک نقشه سازه ساخته شود دیگر به مرحله ماده ۱۰۰ یا ۹۹ نخواهد رسید و مالکین نیز مشمول جریمه سنگین نخواهند شد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز و محدود کردن کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ در گرو ۳ موضوع مهم یعنی کنترل کارآمد بر نظارت مهندسین، حذف دو نقشه‌ای کردن فرایند نظام مهندسی و تائید مرحله به مرحله ساخت و ساز می‌باشد، یادآورشد: در این خصوص ضرورت دارد ۳ موضوع مهم مدیریت مؤثر مهندسین ناظر، همچنین همکاری و هم سویی شهرداری‌ها با نظام مهندسی و نیز همراهی دستگاه قضا در مواقع مورد نیاز و پلیس ساختمان در اجرای احکام به عنوان ضمانت حسن انجام فرایند، حذف دو نقشه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

توکلی تصریح کرد: مرحله به مرحله شدن تائیدات مجوزهای ساختمانی و صدور عدم خلاف موجب کاهش بسیار زیاد تخلفات خواهد شد.

وی سازمان نظام مهندسی ساختمان را مرجع تولید دانش در بحث ساختمانی، نظارت، کنترل و تائید دانست و خاطرنشان کرد: اساس کار نظام مهندسی توجه به قوانین و مقررات ملی ساختمان و هم قوانین مربوط و همچنین شاخص‌ها و معیارها ساخت و ساز و کنترل و نظارت است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان باید به روز و جدی و متناسب با نیاز جامعه و توسعه ساخت و ساز برنامه داشته باشد، گفت: توسعه استان، رفع نظام مسائل و چالش‌ها باید برای آن مهم باشد و کاملاً سیستماتیک و بر مدار فناوری نوین روز انجام پذیرد.

توکلی ضعف نظارت و ضعف کنترل بر نظارت را از مشکلات و دغدغه‌هایی مهم برای ساختمان‌ها دانست و افزود: این دغدغه باید رفع شود و اساس نظارت نیروی انسانی و مهندسین ناظر هستند و نیاز است تا به قوانین روز مسلط و در کار متعهد باشند.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر ناظرین بسیار مهم است و باید با شاخص‌های تبیین شده همراه باشد و با مسائل حاشیه‌ای همراه نباشد، اظهار کرد: توسعه شهری، حقوق شهروندی و رعایت الزامات قوانین ملی مسکن به نحو متوازن در دستور کار نظام مهندسی استان قرار بگیرد حل کند و این سازمان باید قطب مرجعیت باشد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران اصول نظام مهندسی را برای ایمن بودن ساختمان‌ها و ایمنی جان مردم و برخورداری از شهر سالم و کاربردی مطلوب دانست و یادآورشد: تکلیف ساختمان‌های ناایمن در استان باید مشخص شود و بلند مرتبه سازی و توجه به فاضلاب ساختمان‌ها نیز در دستور کار قرار بگیرد.

کد خبر 5992552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha