به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، این شاعر شیرازی شامگاه گذشته در مراسم بزرگداشت خود افزود: محیطی که در آن به سر برده ام نیز برای این مهم آماده بود به همین خاطر می توان گفت برای من هر دو شرایط شاعری فراهم شد.
اوجی یادآور شد: شفافیت شعر خود را از سعدی گرفته و تم مرگ در اشعارم نیز به خاطر مرگ مادرم بوده است.
وی عنوان کرد: از اینکه در شیراز به دنیا آمده و زندگی کرده ام افتخار می کنم و هیچگاه مردم مهربان این شهررا فراموش نخواهم کرد.
در ادامه این مراسم مدیرعامل بنیاد فارس شناسی نیز به تشریح ویژگی های شعری منصور اوجی پرداخت و گفت: هنر را سه بعد فرم، ذوق و محتوا تشکیل می دهد و این شاعر شیرازی به خوبی توانسته این سه بعد را با هم هماهنگ کند.
سعید زاهد زاهدانی، اشعار اوجی را آیینه تمام نمایی از قرن بیستم در ایران خواند و افزود: شاعران آشنا به درد مردم زمانی که از زمانه و شرایط جامعه خود دلگیر و نا امید می شوند به اشعاری توام با سوز و گداز روی می آورند و در شعر اوجی نیز این موضوع به خوبی نمایان شده است.
در ادامه مراسم، رضا خالصی، نویسنده و روزنامه نگار مطرح کشور نیز بیان داشت: اوضاع سیاسی و اجتماعی زمان دو شاعر اوجی و جبران خلیل جبران بسیار با یکدیگر مشابه بوده از این رو در تصویرگری، خیال پردازی و استفاده از عناصر طبیعت و گرایش های عارفانه، وجوه تشابه زیادی را می توان در آثار این دو شاعر یافت.
وی خاطرنشان کرد: زن محوری در اشعار این دو شاعربه دلیل از دست دادن مادر وجود داشته و هر دو به شکلی در جنب و جوش های سیاسی حضوری جدی دارند.
خالصی تصریح کرد: دین شناسی هر دو شاعر فقیهانه و به شکل سطحی نیست بلکه عارفانه، ملموس و به شدت طبیعت گراست.
در این مراسم پیام سیمسن دانشور نیز به مناسبت بزرگداشت منصور اوجی قرائت شد.
نظر شما