۱ بهمن ۱۴۰۲، ۱۳:۰۱

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری:

«دشت خانمیرزا» از بحرانی‌ترین دشت‌های کشور است

«دشت خانمیرزا» از بحرانی‌ترین دشت‌های کشور است

شهرکرد-مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: دشت خانمیرزا به‌عنوان یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های کشور مطرح شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید یوسف‌پور پیش از ظهر امروز یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: هفته هوای پاک از ۲۶ دی‌ماه آغاز شده است و تا دوم بهمن ادامه می‌یابد.

وی با بیان اینکه ۲۶ دی‌ماه «روز هوای پاک، حقوق عامه» نام‌گذاری شده است افزود: قانون هوای پاک تکالیفی را برای دستگاه‌های اجرایی مشخص کرده است که باید به آن عمل کنند.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: بر همین اساس بیست و هفتم دی‌ماه با عنوان «روز هوای پاک، توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی» معرفی شده است، از آنجایی که در برخی از شهرهای بزرگ در استان جابجایی‌ها با ناوگان حمل و نقل عمومی است، این موضوع مورد تاکید محیط زیست است که آلودگی‌ها به حداقل برسد.

یوسف‌پور بیان داشت: ۲۸ دی‌ماه «روز هوای پاک، توسعه انرژی‌های تجدید پذیر»، است، بسیاری از سوخت‌های مورد استفاده در کشور از سوخت‌های فسیلی هستند و استفاده از این سوخت‌ها تبعات بسیاری در آلودگی هوا دارد و از آن جمله می‌توان به مازوت‌سوزی اشاره کرد که شهرهای بزرگ با آن دست به گریبان هستند.

وی افزود: روز ۲۹ دی‌ماه «روز هوای پاک، آموزش‌های عمومی» نام گرفته است، به این دلیل که بسیاری از فعالیت‌های محیط زیست با مشارکت مردم است، در غیر این صورت اهداف محقق نمی‌شود.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۰ دی‌ماه «روز هوای پاک، خودروهای فرسوده» عنوان گرفته است، قانون‌گذار پیش‌بینی کرده سالانه تعدادی خودرو از رده خارج می‌شود و خودروهای استاندارد جایگزین آن می‌شود، همچنین یک بهمن روز «کیفیت سوخت» نام‌گذاری شده است.

یوسف‌پور اضافه کرد: دوم بهمن روز پایانی هفته هوای پاک است و «روز هوای پاک و سلامت»، نامگذاری شده است، از آنجایی که ذرات گازها و آلاینده‌های صنعتی مستقیماً جذب خون می‌شود و تأثیر مستقیم بر سلامت بدن دارد و در کوتاه‌مدت و بلندمدت سلامت فرد را به خطر می‌اندازد، اهمیت بحث هوای پاک مشخص می‌شود.

وی یادآور شد: در بحث هوای پاک در چهارمحال و بختیاری به ظاهر چالشی وجود ندارد اما آمارهای حاکی از آن است که در این استان از ابتدای سال ۱۴۰۲، ۴۷ روز هوای پاک داشتیم و ۲۰۱ روز همه معیارهای هوای پاک را نداشتند و هفت روز هوا آلوده بوده است که ناشی از فعالیت کانون‌های گرد و غبار در دشت‌های چالشتر، شهرکرد، خانمیرزا و… می‌باشد.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اگر از همین الان تمهیداتی برای استقرار واحدهای آلاینده اندیشیده نشود در آینده پنج تا ۱۰ ساله پیش رو شهرکرد، بروجن و سفیددشت نیز به جمع شهرهای آلوده می‌پیوندند.

یوسف‌پور گفت: نباید سلامت شهروندان و تنوع زیستی غنی چهارمحال و بختیاری تحت تأثیر واحدهای صنعتی آلاینده قرار گیرد.

وی افزود: اگر در حوزه پسماند مدیریت صورت نگیرد باید شاهد افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای و در پی آن آلودگی هوا باشیم.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان داشت: پایش واحدهای تولیدی در حال انجام است و اگر واحدی از حدود قانون تجاوز کند و استانداردهای لازم را نداشته باشد در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفته و جریمه می‌شود و در صورت ادامه، قانون اقدام به تعطیلی واحد متخلف می‌کند.

یوسف‌پور ادامه داد: واحدهای آلاینده هر سه ماه یک بار بررسی و به‌روزرسانی می‌شوند و در سه ماهه پاییز ۶۰ واحد آلاینده در این استان شناسایی شد و به‌عنوان واحد آلاینده به سازمان مرکزی معرفی شدند و یک درصد از فروش آن‌ها به‌عنوان عوارض سبز واریز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته تلاش شد در همه شهرستان‌ها به جز شهرستان جدید فرخشهر اداره محیط زیست مستقر شود.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری بیان داشت: دشت شهرکرد تحت تأثیر فرایندهای توسعه‌ای خصوصاً فرودگاه شهرکرد سبب شد این دشت به‌عنوان کانون مولد گرد و غبار مطرح است، دشت خانمیرزا نیز بر اثر زهکشی غیراصولی تالاب تحت تأثر قرار گرفته و بالاترین ضریب فرونشست زمین در این دشت گزارش شده است، سفره‌های آب زیرزمینی در این دشت خالی شده و ضریب EC آب افزایش یافته.

یوسف‌پور ادامه داد: دشت خانمیرزا به‌عنوان یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های کشور مطرح شده و این موضوع موجب حساسیت دستگاه‌های نظارتی و اجرایی شده و امید است اقدامات لازم در سطح ملی برای احیای این دشت به‌عمل آید.

کد خبر 6000341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha