۶ بهمن ۱۴۰۲، ۱۱:۵۸

گزارش مهر؛

تامین آب پایدار همچنان مطالبه جدی در هرمزگان است

تامین آب پایدار همچنان مطالبه جدی در هرمزگان است

بندرعباس - یکی از مشکلات جدی در روستاها و برخی از شهرهای استان هرمزگان تامین آب شرب پایدار است که در سفر دولت به این استان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- فاطمه بیاتی: آب یکی از حیاتی‌ترین ماده‌ها بر روی کره زمین است که نبود آن موجب اختلال زندگی و در نهایت نابودی حیات می‌شود. ماده‌ای که در بسیاری از مناطق به راحتی در دسترس انسان‌هاست و گاهی اوقات قدر آن را نمی‌دانیم و با مصرف بی‌رویه زندگی آیندگان را به خطر می‌اندازیم.

استان هرمزگان دارای ۱۳ شهرستان، ۳۳ شهر و هزار و ۷۱۲ روستای دارای سکنه است که از این تعداد روستا هزار و ۳۳۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند. براساس شرایط اقلیمی این استان، نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت هرمزگان در روستاها ساکن هستند که برخی مناطق به ویژه ۲۵۰ روستای این استان با مشکل آب مواجه هستند، حتی برداشت آب از چاه‌ها نیز در برخی از این مناطق ممنوع اعلام شده است زیرا از ۷۴ دشت موجود در هرمزگان ۵۶ دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی اعلام شده است.

این مهم بدان معناست که در این دشت‌ها ذخیره آب‌های زیر زمینی کاهش چشم‌گیری داشته و این مساله موجب شده کیفیت آب نیز تحت تأثیر قرار گیرد در نتیجه آب شورتر و سختی آن بالاتر رود.

تامین آب پایدار همچنان مطالبه جدی در هرمزگان است

پس یکی از راه‌های تأمین آب شرب مورد نیاز در شرایط حال حاضر استفاده از آب‎شیرین‌کن‌ها است به همین منظور بر آن شدیم تا پیگیر میزان و نحوه نصب آب شیرین‎کن‌ها برای رفع مشکل آبی مردم استان شویم.

تخصیص بودجه برای رفع مشکل آبی

علی رحیمی یکی از شهروندان سیریک در گفت‌‎وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات آبی این شهر، اظهار کرد: افت فشار آب، سهمیه‌ ای و قطعی مکرر آب در این شهر زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده است.

وی تصریح کرد: مسؤولان باید به فکر چاره‌ای برای رفع این مشکلات به صورت دائمی باشند.

این شهروند سیریک ادامه داد: با توجه به اینکه سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان نزدیک است از ایشان و دیگر دولت‌مردان تقاضامندیم بودجه‌ ای را به صورت ویژه برای رفع مشکلات و تنش‌های آبی استان اختصاص دهند.

مصرف آب معدنی برای آب شرب

محمد نظری دُری یکی از شهروندان بشاگرد نیز در گفت‎ وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ناپایداری آب شرب در این شهرستان، مطرح کرد: کیفیت آب شرب در این منطقه پایین است.

تامین آب پایدار همچنان مطالبه جدی در هرمزگان است

وی با تاکید بر اینکه کیفیت آب شرب می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامتی بدن افراد داشته باشد، عنوان کرد: ما به صورت مداوم در حال خرید آب معدنی برای شرب هستیم تا خانواده دچار بیماری نشوند.

این شهروند بشاگردی با بیان اینکه خرید آب معدنی به صورت مداوم هزینه زیادی به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، تصریح کرد: مسؤولان برای رفع این مشکلات برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند و فکر چاره برای حل مشکلات مردم باشند.

خروج ۲۰۱ روستا از تنش آبی در هرمزگان

عبدالحمید حمزه پور مدیر کل آب و فاضلاب هرمزگان در گفت‎ وگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات آبی برخی مناطق در استان هرمزگان، اظهار کرد: از ابتدای این دولت تاکنون ۲۰۱ روستا و شش شهر هرمزگان از تنش آبی، خارج شد که به منظور آب‎ رسانی به این مناطق یک‌هزار و ۸۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده است.

وی ادامه داد: در مدت فعالیت دولت سیزدهم، ۳۱۸ هزار هرمزگانی در نقاط مختلف این استان، از آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند شدند که برای تکمیل و اجرای طرح‌های آب رسانی این استان افزون‌بر ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

مدیر کل آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد: طی دو سال اخیر یک‌هزار کیلومتر شبکه توزیع، ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال، ۶۸ باب مخزن آب به حجم ۶۳ هزار مترمکعب، ۲۴ ایستگاه پمپاژ و حفر و تجهیز ۴۰ حلقه چاه در هرمزگان انجام شده است.

این مقام مسؤول با اعلام این خبر که بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده ۶۳ پروژه آب تا پایان سال تکمیل می‌شود، گفت: با افتتاح این پروژه‌ها ۱۵۶ روستا و پنج شهر از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند.

تامین آب پایدار همچنان مطالبه جدی در هرمزگان است

آب رسانی سیار به ۲۵۰ روستای فاقد آب پایدار

حمزه ‎پور مطرح کرد: در حال حاضر برای رفع نیاز آبی مناطق روستایی، به ۲۵۰ روستا که فاقد منابع آبی پایدار هستند، آب‌رسانی سیار انجام می‌شود.

وی با بیان‌اینکه در حوزه سرمایه‌گذاری پنج آب‌شیرین‌کن به ظرفیت ۱۴ هزار متر مکعب تا پایان سال وارد مدار می‌شوند، ادامه داد: هفت آب شیرین کن دیگر نیز با ظرفیت ۲۲ هزار متر مکعب در سال آینده با اعتبار پنج‌هزار ۴۵۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی بهره‌برداری می‌شوند.

مدیر کل آب و فاضلاب هرمزگان افزود: در حال حاضر تعداد ۴۴ باب آب‎ شیرین‎ کن به ظرفیت ۲۴۰ هزار متر مکعب در شبانه روز برای ۱۶ شهر و ۲۹۹ روستا آب تولید می‌کنند.

این مقام مسؤول به برنامه‌های آبفا در حوزه جهاد آب‌رسانی اشاره کرد و گفت: فاز نخست جهاد آب‌رسانی با اعتبار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان آغاز شد.

حمزه ‎پور با تاکید بر اینکه این طرح تاکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: با تکمیل این پروژه نیاز آبی ۱۰۵ روستا در قالب ۱۷ مجتمع روستایی با ۸۳ هزار نفر جمعیت تأمین خواهد شد.

بر اساس این گزارش می‌توان گفت، با توجه به کاهش میزان بارندگی و همچنین کاهش چشمگیر آب‌های زیرزمینی و ممنوعیت برداشت از آب‌های زیر زمینی، استفاده از آب سطحی همچون آب دریا باید بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد که نباید از جذب سرمایه ‎گذار و ظرفیت مردمی غافل شد.

کد خبر 6004559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • NP IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۶
      0 0
      خیلی سخته برای بندگان خدا یک تانکر آب برای این قشر ضعیف در مسافت جاده برده می شه کلی راننده کرایه حمل و تخلیه دریافت می کنه آخه این قشر چه درآمدی در محرومی ترین نقطه داره که بتونه از پس هزینه خرج خودش خانواده بچه بر بیاد مخصوصا که برخی روزها به دلیل تعداد بالای جمعیت در خانواده بهداشت نظافت ضعیفه
    • NP IR ۱۵:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۶
      0 0
      حتی صحبت می کردند که چون آب کمه شستشو نظافت خوبی ندارند و حتی اگر چاه زیر زمینی برای نگهداری آب در منزل نباشه و فقط آب وارد تانکر مخازن بشه به دلیل گرمای شدید جنوب گرم شدن تانکر نصف این آب تبخیر میشه . مجبور هستند آب خریداری شده را در چاه به دور از تابش نور شدید خورشید حفظ نگهداری کنند
    • ع IR ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
      0 0
      سلام هرمزگان نعمت بزرگ دریا دارد چرا آب از دریا به استان دیگر برود ولی مردم هرمزگان تشنه لب بمونند با توجه به صنایع بزرک وبندربزرگ به دادمردم هرمزگان برسید مابعد از ده روز یکبار منتظر آب هستیم منطقه فرامرزان بخش جناح